CRÒNICA - Messi certifica la 26a Lliga blaugrana! (1-0)

Un gran gol de l'argentí dona els tres punts contra el Llevant i el campionat als d'Ernesto Valverde en un duel trepidant fins al final. Amb aquesta Lliga, el Barça ja en suma vuit en les darreres 11 temporades

La Lliga ja és blaugrana! Els culers han superat el Llevant (1-0) per sumar els tres punts que faltaven per assegurar matemàticament el campionat de Lliga. El gol de Leo Messi ha certificat un nou campionat de Lliga per al FC Barcelona, que ja en suma 26 i un total de vuit en les darreres 11 temporades. Històric.

Sense fortuna en la definició

La primera part ha estat un monòleg absolut blaugrana, dominant de principi a fi amb innombrables ocasions per als de Valverde. Ja en el minut 1 una gran combinació entre Vidal i Suárez ha estat a punt de suposar el primer, però la rematada del '9' culer l'ha refusat a la perfecció Aitor Fernández. També Coutinho, un dels més actius de la primera meitat, ho ha provat amb diverses ocasions, però els seus llançaments s'han trobat sempre amb el porter visitant.

Suárez, amb una gran acció individual, ha fet lluir-se de nou Aitor (min 20), clarament el protagonista de la primera meitat. Pel que fa a Coutinho, que ha tingut fins a cinc clares oportunitats al primer temps, ha tornat a tenir el gol amb una rematada de cap a boca de canó (min 25) i també amb un llançament de falta al travesser (min 40), però el gol es resistia.

Messi torna a decidir

Valverde ha volgut moure el partit des de la banqueta fent entrar Leo Messi, que ràpidament ha disposat de les primeres arribades a la porteria visitant. El partit continuava travat, amb els culers que seguien acumulant moltíssimes ocasions, però amb el mateix desenllaç dels primers 45 minuts. Fins que ha aparegut, qui sinó, Messi. Genialitat de l'argentí dins l'àrea, que retalla i la creua per situar l'1-0 (min 62), apropant el títol als culers.

El Llevant, però, ha reaccionat, i ha tingut l'opció d'empatar mitjançant dues bones ocasions de Borja Mayoral -que ha aturat a la perfecció Ter Stegen- i Morales, però el seu llançament ha anat fora. Tot i això, les arribades culers a la porteria del Llevant no s'han aturat, però amb el mateix desenllaç que a la primera part. En els darrers compassos, els visitants han intentat empatar fins al final, però els barcelonistes han defensat a la perfecció per acabar enduent-se la Lliga. Finalment, el FC Barcelona és campió de Lliga per 26a vegada en una gran nit blaugrana a l'Estadi, que ha culminat amb la celebració dels campions amb l'afició.