Campions de Lliga!

Campions de Lliga!

El FC Barcelona s’assegura de manera matemàtica la 26a Lliga de la seva història, després de superar el Llevant al Camp Nou

Campions de Lliga! El FC Barcelona s’ha assegurat aquest dissabte, de manera matemàtica, la 26a Lliga de la seva història. La victòria del FC Barcelona contra el Llevant al Camp Nou ha propiciat que el conjunt d’Ernesto Valverde es pugui coronar com a campió quan encara queden tres partits per disputar-se. Per dates, és la Lliga guanyada amb més antelació de tot el segle XXI: cap s’havia guanyat abans d’un 27 d’abril.

Celebracio gespa

El títol confirma l’hegemonia culer a la competició de la regularitat: vuit de les últimes 11 Lligues han acabat a les vitrines del Barça. Es tracta d’una dècada gloriosa, liderada per un jugador d’un altre temps: Lionel Messi, capità i primer jugador de la història del Club en assolir la desena de Lligues.

Celebracio gespa

Com ja va passar la temporada passada, quan l’equip també va proclamar-se campió de Lliga amb tres jornades encara per jugar-se, l’equip ha imposat la seva llei pràcticament des de l’inici de la competició. El Barça, de fet, haurà estat líder en 34 de les 38 jornades de la Lliga i, en les quatre que no va ser-ho, mai va ocupar una posició més baixa que la segona.

Si s’inclouen les xifres de la Lliga passada, la dada és encara més demolidora: líders en 70 de les 76 jornades en què Ernesto Valverde ha estat el tècnic del FC Barcelona.

Celebració sobre la gespa

Des de la banqueta, l’entrenador extremeny ha dirigit l’orquestra blaugrana amb tranquil·litat, intel·ligència -ha utilitzat un total de 26 jugadors- i respectant sempre l’ADN Barça. Només així s’expliquen les exhibicions contra el Madrid al Camp Nou -un 5-1 sense Messi- o les victòries a Cornellà-El Prat, el Sánchez Pizjuán, el Santiago Bernabéu o el Benito Villamarín, totes decisives per entendre el 26è títol de Lliga culer.

Ara toca celebrar-ho. I després, tocarà centrar-se en el vibrant duel de Champions contra el Liverpool i en la final de Copa contra el València. En volem més!

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut