Les claus del FC Barcelona - Manchester United

Les claus del FC Barcelona - Manchester United

Tot el que has de saber abans del transcendental partit europeu per obtenir el bitllet per a les semifinals de la Champions League

Toca viure una altra nit màgica al Camp Nou! Després d’assaltar el Teatre dels Somnis (0-1) dimecres passat, i sumar un punt més a El Alcoraz (0-0) en la cursa de fons per aixecar la 26a Lliga, torna la Lliga de Campions al feu blaugrana.

Així doncs, el dimarts 16 d’abril, (21.00 hores, Movistar Liga de Campeones) arriba l’assalt definitiu dels quarts de final de la Champions contra els ‘red devils’.

Cal destacar que els de Valverde es troben immersos en una gran dinàmica de resultats en totes les competicions. Imbatuts a la Lliga de Campions, finalistes de la Copa del Rei i amb pas ferm cap al campionat de Lliga; els blaugranes no coneixen la derrota des del mes de novembre (3-4 contra el Betis al Camp Nou).

Tanmateix fem un repàs de les sis claus que has de conèixer abans del transcendental partit de tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions contra l’equip de Solskjaer:

- Optimisme per accedir a les semifinals de la competició

El 0-1 obtingut en el partit d’anada a Old Trafford sembla ser una garantia molt solvent de classificació per als culers. Perquè segons les estadístiques en competició europea,  en la qual els blaugrana van firmar un 0-1 en el partit d’anada, en vuit de les nou ocasions, els barcelonistes van classificar-se per a la següent ronda de la competició continental. A més, el FC Barcelona, en els quatre enfrontaments que ha disputat contra el Manchester United al Camp Nou, suma un total de dues victòries i dos empats.

En cas d’accedir a les semifinals, els de Valverde s’enfrontarien contra el Porto de Sérgio Conceição o el Liverpool dirigit per l’alemany Jürgen Klopp. A l’anada, el resultat va ser de 2-0 favorable als d’Anfield.

- Necessitat de ‘fer gol’ del Manchester United

Recordem que el resultat advers obtingut en el partit d’anada, en el qual el FC Barcelona va vèncer per 0-1 als ‘red devils gràcies a un gol de Shaw en pròpia porteria, complica les aspiracions dels anglesos a la següent fase europea.  Així doncs, el conjunt anglès arribarà al Camp Nou amb la necessitat de veure porteria, si vol certificar el bitllet per a la següent ronda davant l’afició culer vuit anys després. Aquest fet pot afavorir el conjunt d’Ernesto Valverde, ja que es generaran més espais en terreny contrari afavorint així l’ofensiva blaugrana.  

A més, els de Valverde hauran d’anar amb peus de plom, ja que els anglesos han aconseguit remuntar a domicili a dos dels grans equips d’Europa. Juventus i PSG han estat les víctimes dels ‘red devils’ aquesta temporada a Europa, segellant unes fites d’autèntic infart en el temps afegit.   

- La pissarra de Valverde

També destaquem la pissarra de l’entrenador blaugrana, on en el darrer enfrontament contra l’Osca (0-0), el ‘Txingurri’ va presentar l’onze més jove d’aquesta temporada a la Lliga. Les rotacions de jugadors amb menys protagonisme al llarg de la temporada i els debuts de jugadors com Riqui Puig, Wague, Todibo o Murillo van estar presents sobre la gespa aragonesa. D’aquesta manera, jugadors amb una càrrega elevada de minuts com Lionel Messi, Luis Suárez, Piqué, Sergio o Rakitic van descansar pensant en el transcendental partit europeu  a caixa o faixa contra els mancunians.

Com arriba el conjunt anglès?

L’equip dirigit pel noruec Solskjaer arriba al Camp Nou després de sumar tres punts més a la Premier League. En el duel previ a la tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions, els ‘red devils’ van obtenir una victòria per 2 a 1 contra el West Ham amb dos gols de Pogba des dels onze metres. Actualment el United és el cinquè classificat amb 64 punts, a només dos punts de les posicions que donen accés a la Champions de cara la temporada vinent. 

En clau de partit, els anglesos comptaran amb la baixa assegurada de Luke Shaw, sancionat per acumulació de targetes grogues. Finalment, els de Solskjaer han recuperat els lesionats Darmian, Matic i Alexis, que han entrat a la convocatòria de 20 jugadors que han viatjat a Barcelona. Valencia, Bailly i Ander Herrera són baixa.

- La tornada d’Ousmane Dembélé

Malgrat rebre l’alta mèdica el dimarts 9 d’abril, en l’entrenament previ al partit d’anada dels quarts de final de Champions al Teatre dels Somnis, l’extrem francès no va disposar de minuts. Tot i això, i després de gaudir de 60 minuts i escaig contra l’Osca a El Alcoraz, l’11’ blaugrana pot ser un dels factors determinants en el desenllaç de l’eliminatòria contra l’equip anglès. La seva velocitat i el seu atreviment per les bandes poden ser clau per obtenir el bitllet per a les semifinals de la Lliga de Campions.

Factor Camp Nou

Habituat a les grans nits de Champions, el Camp Nou ja es prepara per reviure una altra nit especial a Europa. El paper de l’afició blaugrana pot ser determinant en el desenllaç d’aquesta saga europea de dos capítols entre el FC Barcelona i el Manchester United.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut