15 dies de Clàssics tenyits de blaugrana

15 dies de Clàssics tenyits de blaugrana

El futbol i el bàsquet del FC Barcelona han vençut quatre vegades el Madrid en les dues últimes setmanes, comptant Copa del Rei, Lliga i Eurolliga

Amb la victòria del FC Barcelona d’Ernesto Valverde al Santiago Bernabéu, finalitzen dues setmanes de Clàssics constants. No només de futbol, sinó que també el bàsquet blaugrana s’ha hagut de veure les cares contra l’equip blanc en diverses competicions. En total, han estat quatre partits d’alt nivell, en els quals el resultat ha estat molt clar: quatre victòries de les quatre possibles. Uns marcadors importantíssims, que han servit per guanyar la Copa del Rei de bàsquet, classificar-se per a la final de la Copa del Rei de futbol, fer un pas importantíssim en la classificació de la fase regular de l’Eurolliga i donar un cop sobre la taula a LaLiga.

La 25a Copa del Rei de bàsquet

El 17 de febrer passat, al WiZink Center de Madrid, el FC Barcelona es va imposar el Reial Madrid en la final de la Copa del Rei, després d’un parell de dies de bàsquet. Els de Pesic, que anteriorment havien eliminat el València i el Tenerife en els quarts i en les semifinals de la competició, van arribar a la final amb ganes de revalidar el títol de la temporada anterior, també contra el mateix rival. En un partit molt exigent i d’alt nivell, els blaugrana van haver de remuntar 17 punts en el tercer quart, però es van aconseguir imposar amb un cistella de Tomic en els darrers segons de la pròrroga. 93-94 i la 25a Copa del Rei es va tenyir de blaugrana.

El Rei de Copes imposa la seva llei

En futbol, l’equip d’Ernesto Valverde també va guanyar a la Copa. En aquest cas, van ser a les semifinals de la competició, després de l’1-1 de l’anada al Camp Nou. El 27 de febrer, el Bernabéu va veure com un 0-3, amb doblet de Luis Suárez i gol en pròpia porteria de Varane, va classificar el Barça per a una nova final de Copa, la sisena consecutiva, i deixava els blancs fora del camí.   

Nit rodona al Palau

Aquest divendres, el Palau es va vestir de gala per al partit d’Eurolliga. També per veure com Juan Carlos Navarro es convertia en llegenda i el seu número, l’‘11’, passava a formar part de la decoració del Palau. El convidat d’aquesta gran nit màgica va ser el Reial Madrid, que no va poder vèncer un Barça que cada cop s’agrada més. Els de Pesic van aconseguir un nou triomf de prestigi per 77-70, en un duel dominat en tot moment, i van fer un pas de gegant a l’Eurolliga.

La quarta victòria arriba a LaLiga

Ja per acabar, aquest dissabte, 2 de març, el Barça va tornar a guanyar al Bernabéu. Ho va fer per tercera vegada consecutiva, després del 0-3 esmentat de la Copa i del 0-3 de la temporada passada a la Lliga. El gol de Rakitic va fer possible un triomf que deixa el Madrid a 12 punts de distància d’un Barça que es consolida com a líder de la classificació. Una victòria que, a més, serveix per decantar la balança dels Clàssics a favor del Barça, amb 96 victòries blaugrana que superen les 95 del Madrid.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut