El balanç dels Clàssics, en poder blaugrana

El balanç dels Clàssics, en poder blaugrana

El FC Barcelona ha sumat la seva 96a victòria davant el Madrid i ja suma més triomfs que els blancs després de 87 anys

El balanç dels Clàssics en partits oficials ja és favorable al FC Barcelona. Després del triomf de Lliga al Santiago Bernabéu (0-1), el Barça de Valverde ha aconseguit avançar el Reial Madrid després de 87 anys. Així doncs, les dues darreres victòries han estat més que dos triomfs. I aquesta setmana de ‘doble Clàssics’ es tanca meravellosament, ja que ha tingut una incidència positiva en la història del FC Barcelona i dels Barça-Madrid.

Una dada que no estava en domini culer des de 1931

Quan es començava a obrir la caixa de pandora dels Clàssics en competició oficial, el Barça va imantar el balanç. Aquestes estadístiques favorables van començar amb bon peu amb el triomf al primer Clàssic oficial. Va ser de Copa el 1901/02 i va acabar en 1-3 gràcies a les dianes d’ Udo Steinberg (2) i Joan Gamper. I després dels 13 primers Barça-Madrid (set de Copa i sis de Lliga), el FC Barcelona tenia el balanç en el seu poder: sis victòries davant les cinc del Madrid, i dos empats. Ara bé, el curs 1931/32 es va igualar i a partir del 1932/33 la tendència va canviar a favor dels blancs.

El Barça va poder trencar l’equilibri el 2012

Després de molts anys amb el Madrid per davant al balanç total, el 2012 el Barça va aconseguir igualar-lo, amb un triomf al Bernabéu per 1-2, matx corresponent a la Copa del Rei que els culers acabarien guanyant. Amb aquella victòria, el balanç es va situar 86-86, però des de llavors, els culers no han pogut avançar-se en el marcador general de Clàssics. La igualtat ha seguit vigent, però sense poder acabar d’avançar els blancs. Fins ara. Amb el triomf d’aquest dissabte al Bernabéu, els culers es situen 96-95, amb una victòria més als Clàssics que el Reial Madrid.

Una dècada màgica, un balanç favorable

Fa just 10 anys, el Madrid avantatjava el Barça amb 7 victòries més (78-85). Ara, una dècada després, els culers han guanyant vuit partits més, capgirant totalment la classificació (96-95). 18 victòries del Barça, 9 empats i 10 victòries per al Reial Madrid. Sens dubte, uns registres que demostren la dècada gloriosa que ha viscut el FC Barcelona, on ha guanyat gairebé el doble de Clàssics que el Reial Madrid.

fcb-sev_1600x700
Guanya 2 entrades VIP per a la Final de Copa del Rei
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut