Les 11 dades de l'11a Champions blaugrana

Les 11 dades de l'11a Champions blaugrana

Repassem el més destacat dels campions d'Europa, després de sumar un nou títol a Colònia

El Barça ha tornat a sumar un nou títol a Colònia. Els culers es van proclamar campions d'Europa per 11a vegada, la segona consecutiva, en una Final Four absolutament trepidant de principi a fi. Una gran victòria que ens deixa una gran quantitat de dades i curiositats al voltant d'aquesta nova Champions. Les repassem:

11a Champions blaugrana

Cap equip ha guanyat més Copes d’Europa d’handbol que el Barça, i amb aquest nou títol, augmenta encara més les diferències amb la resta. Els culers sumen ja 11 Champions (1991, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2005, 2011, 2015, 2021 i 2022),  més del doble que el segon: el Gummersbach, amb cinc, seguit del THW Kiel, amb quatre. Reis absoluts d’Europa. 

La quarta a Colònia

D’aquestes 11 Champions guanyades, quatre han estat assolides al Lanxess Arena de Colònia. Des que existeix el format Final Four (2009/10) cap equip ha aconseguit més Champions que el Barça: 2011, 2015, 2021 i 2022. A més, ja van tres finals consecutives disputades, i en total, 7 finals a Colònia.

El 'Back to Back', assolit

A més, els blaugrana van aconseguir revalidar el títol, quelcom que ningú havia pogut fer mai des que es disputa la Final Four. Els barcelonistes guanyen la Champions per segona temporada consecutiva i es converteixen en el primer equip en guanyar dues Final4 seguides.

2022-06-19_KIELCEvsFCBHANDBOL_187

Sis títols de set possibles

Amb l’EHF Champions League, els culers sumen sis títols aquesta temporada: Supercopa de Catalunya, Supercopa d’Espanya, Copa del Rei, Lliga Sacyr ASOBAL, Copa Asobal i la Copa d’Europa. Una campanya espectacular, on només ha faltat la Super Globe, on els culers van arribar a la final, però van perdre davant el Magdeburg.

45a Champions de la història blaugrana

L’hoquei patins (22 Champions), l’handbol (11), el futbol (5), el futsal, (4), el bàsquet (2) i el femení (1) conformen aquestes 45 Champions culers. Cap equip poliesportiu ha aconseguit més títols que el Barça, que continua fent història a totes les seves seccions professionals. A més, cal destacar que 28 d’aquestes Copes d’Europa s’han conquerit en el segle XXI.

9è doblet europeu

Per 9a vegada en la història del Club, el Barça ha testat l'or dues vegades o més en un mateix curs; aquest 2021/22 els focus són pel futbol sala i per l'handbol. Només el curs 2014/15, amb tres (futbol, handbol i hoquei) supera l’actual.

2022-06-19_KIELCEvsFCBHANDBOL_117

Ortega entra en un selecte club

El tècnic blaugrana es converteix en el quart que aconsegueix guanyar la Champions com a jugador i com a entrenador, després de Talant Dujshebaev, Roberto Parrondo i Filip Jicha. Ortega suma un total de set Champions: sis com a jugador i una com a entrenador, totes elles com a blaugrana.

La primera de Gonzalo com a capità

El porter blaugrana va tornar a ser clau amb les seves aturades, tant a les semifinals com a la final, amb penal aturat a la tanda inclòs. Igual que Aitor Ariño, Gonzalo Pérez de Vargas ha sumat la seva quarta Champions, totes elles com a culers, però aquesta és encara més especial per a ell, ja que és la primera que ha aixecat com a capità. A més, ha estat la primera Champions per a Maciel, Ben Ali, Ali Zein i Ángel Fernández.

Aleix i Dika, la dupla golejadora

Aleix Gómez (104) i Dika Mem (100) han estat els dos màxims golejadors del campionat. A més, el '20' culer també ha estat el màxim realitzador de la Final Four amb 22 dianes. Igual que el curs passat, on tots dos també van ser els màxims golejadors del campionat amb 93 (Dika) i 92 (Aleix) gols, només superats per Valero Rivera, que va ser el màxim anotador amb 95.

2022-06-19_KIELCEvsFCBHANDBOL_298

20 jugadors utilitzats

En aquesta EHF Champions League, Carlos Ortega ha utilitzat un total de 20 jugadors diferents: els 17 de la primera plantilla i tres més del filial: Artur Parera, Martí Soler i Pablo Urdangarín.

Tres premis individuals blaugrana

El Barça va rebre un total de tres premis individuals durant la Final Four: Aleix Gómez (extrem dret), Dika Mem (lateral dret) van ser escollits en el millor equip de la temporada, i a més, Aleix va rebre el premi al màxim golejador del campionat (104 gols). En canvi, cap jugador culer va emportar-se l'MVP de la Final Four malgrat la victòria, premi que va ser pel jugador del Kielce Artsem Karalek.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut