9è doblet europeu de la història blaugrana

9è doblet europeu de la història blaugrana

Amb la Champions d'handbol, sumada a la de futbol sala aconseguida recentment a Riga, el FC Barcelona suma dues Copes d'Europa per segona temporada consecutiva

El Barça és més que un Club, i ho demostra any rere any. I és que, amb la recent Champions guanyada per l'handbol a Colònia, ja són 45 Copes d'Europa a tota la història del Club: cinc el primer equip de futbol masculí, una el primer equip de futbol femení, dues Eurolligues de bàsquet, 22 Lligues Europees d’hoquei patins, quatre Champions de futbol sala i les 11 assolides pel conjunt d’handbol.

Però a més, aquesta Champions d'handbol, sumada a la de futbol sala aconseguida el passat 1 de maig a Riga, comporta un nou doblet europeu en la història blaugrana, i ja en van nou. Cal destacar la temporada 2014/15, on es van assolir fins a tres Champions en un mateix curs:

- 1996/97. Handbol i hoquei patins
- 1999/00. Handbol i hoquei patins
- 2004/05. Handbol i hoquei patins
- 2009/10. Bàsquet i hoquei patins
- 2010/11. Futbol masculí i handbol
- 2013/14. Hoquei patins i futbol sala
- 2014/15. Futbol masculí, handbol i hoquei patins
- 2020/21. Futbol femení i handbol
- 2021/22. Handbol i futbol sala 

De Riga a Colònia

Així doncs, el FC Barcelona tanca un nou any d'èxit europeu a les seves seccions. Primer, els homes de Jesús Velasco van proclamar-se campions d'Europa a Riga, després de superar unes semifinals èpiques contra el Benfica (4-5 a la pròrroga, després d'anar perdent per 3-0), i posteriorment guanyant amb autoritat a la gran final contra l'Sporting de Portugal (4-0). 

I posteriorment ha estat el torn dels homes de Carlos Ortega, els quals han culminat un nou sextet amb una Final Four èpica. Després de vèncer al Kiel a les semifinals (30-34) en un partidàs, la final encara va ser més èpica. Un duel titànic davant el Kielce que després dels 60 minuts reglamentaris i la pròrroga, va acabar decidint-se als penals (32-32, 5-3 als penals), on els blaugrana van anotar els cinc llançaments i Gonzalo va ser clau aturant un penal.

Torí, a les portes del triplet

A més, el primer equip femení de futbol també va arribar a la final de la Champions, però les culers van caure a la final de Torí per 3-1 davant l'Olympique de Lió. Un títol que hauria suposat el triplet per al Barça Femení (campió de Lliga i Copa aquest curs, a més de la Supercopa d'Espanya), i també un triplet de Champions per al Club, sumades a les dues aconseguides. Tot i així, el paper de les blaugrana durant la temporada ha estat magnífic, amb rècords històrics al Camp Nou i de ben segur que ho tornaran a intentar el proper curs. També el bàsquet es va a quedar a les portes de disputar una nova final europea, caient a les semifinals de la Final Four de l'Eurolliga.

A més, en total el Barça ha guanyat 45 Champions en 67 finals disputades contant totes les seccions, fet que demostra la grandesa d'aquest Club i la gana de títols i victòries a totes les seccions. Aquest any, toca celebrar la Copa d'Europa per partida doble un cop més. Som-hi! 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut