El minut a minut del Mundial, en clau blaugrana

El minut a minut del Mundial, en clau blaugrana

Un mes ple d'activitat futbolística, que ha acabat amb la victòria d'Argentina i el subcampionat de la França de Dembélé i Kounde / FOTOS: FIFA.COM

Diumenge, 18 de desembre

- No és blaugrana, però com si ho fos. Es tanca aquest Mundial, però no podem no felicitar Leo Messi per aconseguir aquest títol, després d'haver fet un total de 7 gols a Qatar. A la fase de grups, a vuitens, a quarts, a semifinals i a la final. Ha transformat el seu penal a la tanda i ha estat l'estrella que ha guiat l'Argentina. MVP d'aquesta edició del Mundial, ja té la seva Copa del Món. Enhorabona, Leo!

1450108295

- Per part blaugrana, Dembélé ha jugat els primers 40 minuts del partit. Per la seva banda, Jules Kounde ha jugat els 120 minuts del matx. Ha estat substituït abans del llançament dels penals.

- Quina gran final hem viscut! 2-2 al final dels 90 minuts, amb gols de Messi i Di María, per part de l'Argentina, i d'Mbappé per a França. 3-3 al final de la pròrroga, amb nous gols per a Messi i Mbappé. I 4-2 als penals. Messi, Dybala, Paredes i Montiel han estat els llançadors de l'albiceleste, mentre que per al combinat bleu els protagonistes han estat Mbappé, Kolo Muani, Coman (ha fallat) i Tchouameni (ha fallat).

FINAL! L'Argentina guanya el Mundial de Qatar als penals! L'albiceleste ha fet els quatre llançaments de penal, mentre que França només n'ha pogut marcar dos.

⏰ Minut 120+4: FINAL DE LA PRÒRROGA! La final del Mundial es decidirà als penals. 

⏰ Minut 120+1: Canvi a França. Marxa Kounde i entra Disasi. També ha entrat Dybala per l'Argentina per si el partit arriba als penals.

⏰ Minut 117: I GOL DE FRANÇA! De nou Mbappé i de nou des dels 11 metres. Empata el partit en el tram final de la pròrroga! 3-3.

⏰ Minut 108: GOL D'ARGENTINA! Marca Leo Messi, que caça un refús després d'un xut de Lautaro.

⏰ Minut 105+1: I final de la primera part de la pròrroga. No es mou el marcador. L'ha tingut l'Argentina al tram final, però Upamecano ha salvat els gols de Montiel i Lautaro.

⏰ Minut 90+8: ¡FINAL DEL PARTIT! La final, a la pròrroga. Messi i Di María han fet els gols de l'Argentina en el primer temps, però un doblet d'Mbappé en un minut iguala el marcador a Doha.

mini_1450086797

⏰ Minut 81: Increïble!!! Empata el partit França! Golàs d'Mbappé! Rep i l'engalta de primeres per posar l'empat!

⏰ Minut 80: Marca Mbappé! Encara queda final! Arriba el 2-1 des del punt de penal quan França pressionava més!

⏰ Minut 46: En marxa la segona part!

⏰ Minut 45+8: DESCANS A QATAR! L'Argentina marxa cap a vestidors amb avantatge en l'electrònic després dels gols de Messi i Di María. En la segona meitat, França, ja sense Dembélé però encara amb Kounde sobre la gespa, intentarà remuntar. 

⏰ Minut 40: Didier Deschamps decideix començar a fer canvis, perquè la final es complica. Primers moviments a França: surten Dembélé i Giroud i entren Thuram i Kolo Muani.

⏰ Minut 36: Segon gol per a l'Argentina! Aquest cop el fa Ángel Di María, després de culminar una grandíssima jugada al contracop dels d'Scaloni. 2-0.

⏰Minut 23: S'avança l'Argentina des dels onze metres! I l'autor del gol és Leo Messi, que inaugura el marcador de la gran final. El penal l'ha comès Dembélé sobre Di María. 

mini_1450072759

⏰ Ara sí! Comença la final del Mundial!

mini_1450070595

- Onzes confirmats! Tindrem a dos culers titulars a la gran final del Mundial! Kounde i Dembélé formen part de l'equip titular de França:

Lloris, Kounde, Varane, Upamecano, Theo Hernández, Tchouaméni, Rabiot, Griezmann, Dembélé, Mbappé i Giroud.

Dibu Martínez, Nahuel Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico, Di María, Paul, Enzo Fernández, Mac Allister, Messi i Julián Álvarez.

- Ha arribat el gran dia! Avui es disputa la gran final del Mundial, i amb això posarà punt final la Copa del Món 2022. França i Argentina es veuran les cares aquest diumenge a les 16.00 hores (hora de Barcelona), on els blaugranes Dembélé i Kounde buscaran revalidar el títol per als francesos, mentre que la llegenda culer, Leo Messi, intentarà completar la seva històrica trajectòria amb el títol que li falta a les seves vitrines.

Dissabte, 17 de desembre

Croàcia s'ha proclamat tercera classificada al Mundial després de vèncer al partit pel tercer i quart lloc al Marroc (2-1). Ara, només queda la gran final de diumenge, que enfrontarà a l'Argentina i França. 

Últim dia abans de la gran final del Mundial. I la França de Dembélé i Kounde buscarà la segona Copa del Món de forma consecutiva contra l'Argentina de Leo Messi. Un duel apassionant, d'altura, entre dues potents seleccions que volen sumar una estrella més al seu palmarès. Seria la tercera tant per a l'Argentina com per a França, que busca revalidar el títol després de guanyar-lo a Rússia l'any 2018. 

En clau culer, Dembélé podria repetir, ja que va formar part d'aquell equip campió. Per contra, seria el primer Mundial per a Jules Kounde, que posaria la cirereta al seu gran any 2022, després de fer un bon curs amb el Sevilla, fitxar pel Barça, convertir-se en imprescindible i acabar guanyant la Copa del Món. 

En l'altra banda hi haurà ni més ni menys que Leo Messi, que amb 35 anys espera sumar el títol que li falta. I és que el crac argentí ho va guanyar tot amb el Barça, però li faltava aixecar títols amb la seva estimada selecció. L'any 2021 va poder trencar la mala ratxa i va poder celebrar la Copa Amèrica. Ara espera poder tancar el cercle aixecant un Mundial que es resisteix des del 1986. Massa temps per a un país, l'Argentina, que viu com ningú el futbol. De fet, s'espera una marea de seguidors de l'albiceleste, que poc a poc van aterrant a Qatar per animar la seva selecció. 

Aquest partit, que es disputarà el diumenge 18 de desembre a les 16 hores (hora de Barcelona), també significarà el retrobament entre Ousmane Dembélé i Leo Messi, que van compartir diverses temporades al Barça. De fet, en roda de premsa, l'extrem francès va parlar meravelles del crac argentí, del que considera que, per trajectòria, "mereix un Mundial", i del que guarda fantàstics records: "Vaig compartir amb Messi quatre anys preciosos al Barça. Va ser un somni jugar amb ell. És una persona honesta, senzilla i que ajuda molt els joves. És un jugador excepcional i sempre he dit que va ser ell qui em va fer estimar el Barça, igual que l'Andrés Iniesta. Estic molt content d'haver-lo tingut com a company perquè em va donar molts consells".

Divendres, 16 de desembre

- Aquest divendres, Ousmane Dembélé ha comparegut en roda de premsa abans de la final del Mundial que es jugarà aquest diumenge. I, com no podia ser d'una altra manera, ha parlat del que va ser el seu company al Barça en els seus primers anys com a culer, un Leo Messi contra el que es veurà les cares a la gran final. Aquestes han estat les declaracions més destacades:

"És difícil contrarestar Messi, però farem tot el possible perquè toqui el menor número de pilotes possible perquè és molt perillós. Amb la seva trajectòria, està clar que mereix guanyar un Mundial, però França també s'ho mereix per tot el camí que hem recorregut des del principi".

"Vaig compartir amb Messi quatre anys preciosos al Barça. Va ser un somni jugar amb ell. És una persona honesta, senzilla i que ajuda molt els joves. És un jugador excepcional i sempre he dit que va ser ell qui em va fer estimar el Barça, igual que Andrés Iniesta. Estic molt content d'haver-lo tingut com a company perquè em va donar molts consells"

"Em sento important dins de l'equip. Intento ajudar el grup en tot el que puc i crec que ens està funcionat"

Dijous, 15 de desembre

- Falten tres dies per la gran final, però és hora de repassar el rol de Kounde i Dembélé en els esquemes de Deschamps, així com repassar altres curiositats a destacar del partit entre l'Argentina i França d'aquest diumenge. 

Dimecres, 14 de desembre

- La final del Mundial de Qatar ha quedat definida: França - Argentina. Les Bleus han derrotat el Marroc en la semifinal per 2-0. Dembélé i Kounde, que han partit en l'alineació titular, han contribuït a la victòria final. L'extrem blaugrana ha disputat 78 minuts i el defensa culer, la totalitat del matx. El 23 barcelonista ha tingut més focus, perquè ha arrodonit la seva actuació salvant un gol sobre la mateixa línia en els instants finals del partit. 

D'aquesta manera, la selecció francesa buscarà revalidar el títol de la Copa del Món contra La Albiceleste. Un duel inèdit en una final mundialista que servirà perquè un dels dos combinats alci el seu tercer Mundial. L'emoció està servida. 

- Dembélé, a l'extrem dret, i Kounde, al lateral dret, arranquen en l'alineació titular de França en la semifinal davant el Marroc.

- Aquest dimecres a partir de les 20.00 hores França i Marroc es jugaran el darrer bitllet per a la final del Mundial. Kounde i Dembélé seran els representants blaugrana en aquest partit. Cal recordar que l'altre finalista és l'Argentina de Leo Messi. La final es disputarà aquest diumenge (16.00 hores). 

Dimarts, 13 de desembre

- L'Argentina de Leo Messi és el primer finalista del Mundial de Qatar! El combinat argentí ha superat Croàcia (3-0) i coneixerà aquest dimecres l'altra finalista, ja que la semifinal entre França i el Marroc es disputarà a les 20.00 hores. 

- Aquest dimarts arrenquen les semifinals de la Copa del Món! Avui tindrà lloc l'Argentina - Croàcia, on no hi haurà representació blaugrana, però si que estarà l'exculer Leo Messi. La llegenda rosarina buscarà l'accés a la que seria la seva segona final d'un Mundial, després de l'assolida al 2014 com a jugador culer.

Dilluns, 12 de desembre 

- Després de dos dies sense futbol mundialista, aquest dilluns 12 de desembre és prèvia de semifinal. La fase on es troben els quatre millors combinats nacionals es reprèn el dimarts 13 de desembre amb l'Argentina - Croàcia. La semifinal amb representació barcelonista arribarà el dimecres 14 de desembre amb el França - Marroc (20 hores). 

Un partit que ha analitzat el central del FC Barcelona en roda de premsa: "El Marroc està fent un camí excepcional en aquest Mundial. És un equip molt compacte, amb les línies molt juntes i no deixen pensar al jugador que té la pilota". El blaugrana també ha tingut paraules per la posició que està ocupant en les alineacions franceses: "Sempre hi ha marge de millora, però cada cop em sento millor en el lateral dret". En les seves declaracions, Kounde ha afegit que se sent "afortunat de poder jugar una semifinal del Mundial".

Dissabte, 10 de desembre

- Kounde i Dembélé seran els representants del FC Barcelona a les semifinals del Mundial de Qatar. Els dos jugadors han participat a la victòria francesa davant Anglaterra (1-2). El defensa culer ha jugat el partit sencer, mentre que l'atacant ha estat canviat al minut 79. El conjunt de Deschamps s'enfrontarà contra el Marroc a la semifinal.

- Marroc, tercer semifinalista del món. El seu rival sortirà del França - Anglaterra.

- Després de la cruel jornada d'aquest divendres en clau culer, en què Raphinha, De Jong i Memphis van caure als penals, aquest dissabte Dembélé i Kounde buscaran un lloc a les semifinals del Mundial. Ho faran amb França, que jugarà contra l'Anglaterra a partir de les 20 hores. Abans, serà el torn del Marroc - Portugal. 

Divendres, 9 de desembre

- Jornada amarga i cruel en clau blaugrana al Mundial. Països Baixos ha caigut derrotat contra Argentina, també a la tanda de penals. Frenkie de Jong, que ha jugat la totalitat d'aquests quarts de final, i Memphis, al camp fins al minut 78, no han pogut capgirar el resultat final (2-2) després d'enviar el matx a la pròrroga en uns darrers minuts vibrants de temps reglamentari. La tanda de penals ha dictaminat sentència a favor de La Albiceleste, més encertada des dels 11 metres (3-4). D'aquesta manera, la primera semifinal del Mundial de Qatar ja ha quedat definida i no tindrà representació blaugrana: Croàcia-Argentina.

L'altra semifinal sortirà dels guanyadors de l'Anglaterra-França (amb els barcelonistes Kounde i Dembélé) i del Portugal-Marroc.

- Vibrant final del temps reglamentari entre Holanda i Argentina. La selecció oranje ha estat capaç d'aixecar i igualar un 0-2 en contra i situar l'empat en els darrers sospirs de partit. Concretament, en una acció d'estratègia en el minut 100 de partit. D'aquesta manera, els de Van Gaal han enviat el matx a la pròrroga. 

- Memphis, substituït al minut 78.

- Memphis i Frenkie de Jong, titulars amb la selecció oranje en el duel contra Argentina. 

- El Brasil de Raphinha no ha pogut guanyar Croàcia. Després d'acabar 1-1 a la pròrroga, els llançaments de penal s'han decantat a favor del combinat balcànic. Els de Zlatko Dalić s'han mostrat molt més efectius des dels 11 metres; un punt on la Verde-Amarela ha comès dos errors. D'aquesta manera, Cròacia s'ha convertit en la primera semifinalista de Qatar. 

En aquest matx, Raphinha ha jugat 55 minuts des de la titularitat. 

El rival de Croàcia sortirà de l'Argentina - Països Baixos, que juga aquest mateix divendres a les 20 hores.

- L'extrem barcelonista ha deixat el terreny de joc al minut 55 del Croàcia-Brasil. El blaugrana, igual que els seus companys d'atac de La Canarinha, ha estat incapaç de batre Livakovic.

- Ja tenim l'XI de la selecció del Brasil, que a partir de les 16 hores juga els quarts de final del Mundial contra Croàcia. I el jugador del Barça Raphinha és novament titular. També ho és l'exblaugrana Neymar Jr. 

- Torna el Mundial! I ho farà amb els quarts de final de la competició. Aquest divendres, el primer en actuar serà Raphinha, que s'enfrontarà a Croàcia per un lloc a les semifinals (16 hores). Hores més tard, la Països Baixos de De Jong i Memphis es veurà les cares contra l'Argentina (20.00 hores). 

Dijous, 8 de desembre

- Segon dia consecutiu sense partits del Mundial. Últimes hores ja de preparació per als quarts, que començaran demà divendres. Hi haurà cinc blaugranes a la recerca de les semifinals: Raphinha (Brasil), De Jong, Memphis (Països Baixos), Dembélé i Kounde (França). 

Dimecres, 7 de desembre

- Jornada sense partits al Mundial. Els primers partits de quarts tindran lloc el divendres. Raphinha buscarà amb el Brasil la classificació per a semifinals davant Croàcia (16.00 hores), mentre que Països Baixos, amb Memphis i De Jong s'enfrontarà a l'Argentina (20.00 hores). 

Dimarts, 6 de desembre

- Amb l'eliminació de la selecció espanyola són cinc els blaugrana que disputaran els quarts de final del Mundial: Kounde i Dembélé (França), Frenkie de Jong i Memphis (Països Baixos) i Raphinha (Brasil). 

- Els vuit blaugranes de la selecció espanyola (Sergio, Jordi Alba, Eric Garcia, Pedri, Gavi, Ansu Fati, Ferran Torres i Balde) queden eliminats del Mundial de Qatar.

- El Marroc supera la selecció espanyola a la tanda de penals (3-0).

- Es manté l'empat a zero al final de la pròrroga. El pas als quarts es decidirà als penals.

- Ansu Fati i Balde entren al terreny de joc i es retira Jordi Alba

- Empat sense gols al final dels 90 minuts. El partit va a la pròrroga.

- Ferran Torres es retira del partit en un canvi per Nico Williams quan resten 15 minuts pel final del temps reglamentari. Minuts per a set dels vuit blaugranes, Eric Garcia és l'únic sense minuts en aquest partit.

- Gavi es retira del terreny de joc als 63 minuts en un canvi per Morata.

- Empat sense gols al descans.

- Cinc culers a l'11 de Luis Enrique: Jordi Alba, Sergio Busquets, Gavi, Pedri i Ferran Torres són titulars amb Espanya en el duel davant Marroc, on buscaran l'accés als quarts de final. 

- Aquest dimarts és el torn de la selecció espanyola de Luis Enrique, que es veurà les cares amb el Marroc a les 16.00 hores (CET). Fins a vuit culers (Eric Garcia, Jordi Alba, Balde, Sergio Busquets, Pedri, Gavi, Ferran Torres i Ansu Fati) buscaran l'accés als quarts de final del Mundial, on ja hi son De Jong, Memphis, Kounde, Dembélé i Raphinha.

Dilluns, 5 de desembre 

- Assistència de Raphinha en l'alegre triomf de Brasil contra Corea del Sud (4-1). L'atacant barcelonista s'ha mostrat molt actiu en atac i ha enaltit la seva actuació amb una assistència en el primer gol. D'aquesta manera, la Verde-Amarela s'ha classificat per als quarts de final, que jugarà contra Croàcia el divendres 9 de desembre a les 16 hores. 

- Dues ocasions per a Raphinha, que es topa amb el porter de Corea del Sud.

- El davanter blaugrana de La canarinha ha començat elèctric els vuitens de final davant Corea del Sud. El culer ha arrodonit els seus bons primers minuts amb una assistència cap a Vinicius. 

- Raphinha, titular en el Brasil-Corea del Sud.

- Croàcia ha eliminat el Japó a la tanda de penals. La selecció balcànica estarà atenta al Brasil-Corea del Sud, un dels dos combinats serà el rival a quarts. 

- Continuen els vuitens de final de la Copa del Món de Qatar, i avui ho farà amb un blaugrana lluitant per un lloc als quarts. Serà Raphinha amb el Brasil, que s'enfrontarà a Corea del Sud a les 20:00h (hora de Barcelona).

- L'altre partit del dia, serà a les 16:00h (hora de Barcelona) on el Japó jugarà davant Croàcia.

Diumenge, 4 de desembre 

- Cara i creu per als culers. Kounde i Dembélé sí que estaran als quarts de final del Mundial després de vèncer 3-1 a la Polònia de Robert Lewandowski, que queda eliminat. Els francesos, amb dos gols d'Mbappé i un de Giroud, han superat als polonesos, i el '9' culer acaba així la seva presència mundialista. Tot i així, Lewandowski ha estat l'autor de l'únic gol dels seus, marcant des del punt de penal el 3-1 definitiu.

A més, tots tres jugadors han estat titulars i Lewandowski ha disputat el partit complet, mentre que Dembélé ha estat substituït als 76 minuts de joc i Kounde al temps de descompte. 

- Kounde i Dembélé, titulars amb França. Lewandowski també surt en l'onze inicial de Polònia. 

- Enfrontament blaugrana als vuitens de final. La França de Kounde i Dembélé es veu les cares contra la Polònia de Lewandowski. Des de les 16 hores a l'Al Thumama Stadium, un duel amb representació barcelonista.

Dissabte, 3 de desembre

- Argentina ha guanyat 2-1 a Austràlia en l'altre partit de vuitens disputat aquest dissabte, i s'enfrontarà a Països Baixos el proper divendres a les 20 hores (CET). 

- Gran victòria de Països Baixos davant els Estats Units en el primer partit dels vuitens de final (3-1). Els neerlandesos han superat amb autoritat als americans amb gran presència blaugrana, on tant Frenkie de Jong com Memphis han estat titulars. A més, el davanter culer ha estat l'encarregat d'obrir la llauna marcant el primer gol del partit.

Posteriorment, Blind ha marcat el segon, però Wright ha donat emoció marcant el 2-1. Però finalment Dumfries ha anotat el definitiu 3-1 per donar l'accés a la següent ronda al conjunt de Van Gaal. Memphis ha estat substituït als 83 minuts de joc per, precisament, el jugador format a la Masia Xavi Simons, mentre que De Jong ha disputat els 90 minuts. 

- Frenkie de Jong i Memphis, titulars en el Països Baixos-Estats Units.

- Aquest dissabte comencen els vuitens de final i els Països Baixos de Frenkie de Jong i Memphis es jugarà la classificació per als quarts davant els Estats Units. El matx serà a partir de les 16.00 hores. 

Divendres, 2 de desembre

-Raphinha ha entrat al minut 79, disputant els últims minuts del matx del Brasil contra el Camerun. Els brasilers han perdut 1-0, però passen a la següent ronda com a primers igualment.

- Raphinha, suplent al Brasil - Camerun. Els brasilers, ja classificats per a la següent fase, presenten moltes rotacions a l'11, i el blaugrana començarà el partit des de la banqueta.

- Victòria d'Uruguai contra Ghana (0-2) però la victòria de Corea del Sud davant Portugal (2-1) deixa l'Uruguai d'Araujo eliminada del Mundial. Es classifiquen Portugal i Corea del Sud al grup H. Així doncs, tindrem 14 jugadors blaugranes als vuitens de final.

- Ronald Araujo no entra en la convocatòria per al partit davant Ghana. 

- A les 20.00 hores Raphinha es juga la primera posició de grup amb la canarinha davant del Camerun. Brasil depèn de si mateixa per tancar la fase de grups com a primera de grup.

- Aquest divendres hi ha dos partits amb blaugranes. El Ghana - Uruguai (16.00 hores) amb Araujo com a representant blaugrana i en què Uruguai necessita guanyar per esgotar les seves opcions d'estar als vuitens. Si l'Uruguai guanya i Corea del Sud s'imposa davant Portugal, l'Uruguai haurà de guanyar Ghana per dos o més gols dels que guanyi Corea del Sud.

Dijous, 1 de desembre

- Alemanya marca el 2-4 i Espanya cau 2-1 davant Japó. El grup E es tanca amb Japó primer (6 punts), Espanya segona (4 punts), Alemanya (4 punts) i Costa Rica última (3 punts). D'aquesta manera, Ter Stegen es despedeix del Mundial i els vuit blaugrana del combinat de Luis Enrique (Eric Garcia, Jordi Alba, Pedri, Gavi, Busquets, Ansu Fati, Ferran Torres i Alejandro Balde) s'enfrontaran al Marroc als vuitens el dimarts 6 de desembre a les 16.00 hores. 

- Gol d'Alemanya que apropa la selecció espanyola als vuitens com a segona de grup si no aconsegueix puntuar davant el Japó.

- Empata Alemanya davant Costa Rica i ara mateix Japó i Espanya tenen el bitllet per als vuitens. Quins darrers minuts!

- El 2-1 de Costa Rica davant d'Alemanya deixaria Espanya i Alemanya fora del Mundial. Queden 20 minuts.

- Doble canvi a la selecció espanyola en clau blaugrana. Es retiren Balde i Gavi i entren Jordi Alba i Ansu Fati al minut 68.

- Luis Enrique dona entrada a Ferran Torres, que entra per Nico Williams. 

- El Japó s'avança davant la selecció espanyola (2-1). Dos gols en tres minuts que situen els japonesos com a líders del grup E (6 punts), Espanya segona (4 punts), Alemanya tercera (4 punts) i Costa Rica última (3 punts). 

- Empata el Japó amb un gol de Doan al 48' (1-1).

- Morata avança la selecció espanyola als 18 minuts de joc (1-0). Amb aquests resultats la selecció espanyola acabaria primera de grup i Alemanya segona.

- Gnabry avança Alemanya contra Costa Rica (0-1) als 10 minuts. 

- Ter Stegen és suplent en el Costa Rica-Alemany. Neuer surt d'inici. 

- Balde, Pedri, Sergio i Gavi, titulars en l'Espanya-Japó.

- El combinat de Luis Enrique depèn d'ell mateix per classificar-se per als vuitens i amb un triomf ho faria com a primer de grup. Per la seva part, Alemanya necessita guanyar a Costa Rica per assegurar-se els vuitens. En cas d'empat sense gols entre Espanya i el Japó el combinat alemany també es classificaria. També ho farien guanyant a Costa Rica per més d'un gol.  

- Aquest dijous fins a nou culers es disputen la classificació per als vuitens de final, tots en el grup E. Ter Stegen (Alemanya) s'enfrontarà a Costa Rica, mentre que la selecció espanyola (Eric Garcia, Jordi Alba, Pedri, Gavi, Busquets, Ansu Fati, Ferran Torres i Alejandro Balde) ho farà amb el Japó. Ambdós partits es disputaran a les 20.00 hores i serviran per definir les dues seleccions que obtenen el bitllet per als vuitens. 

Dimecres, 30 de novembre 

- Final del grup C! I la Polònia de Robert Lewandowski ha aconseguit classificar-se com a segona per als vuitens de final del Mundial. Ha perdut contra l'Argentina (0-2), però la victòria per la mínima de Mèxic contra l'Aràbia Saudita (1-2) permet als polonesos passar a la següent ronda per diferència de gols amb els mexicans. 

- Torn per a Lewandowski, que és titular contra l'Argentina. A la mateixa hora, també ha començat el Mèxic - Aràbia Saudita corresponent al mateix grup que el davanter blaugrana. Ara mateix, Polònia és líder de grup, amb cinc punts, seguits de l'Argentina i l'Aràbia Saudita, amb 4. 

- França tanca la fase de grups amb una derrota contra Tunísia (1-0). En aquest partit, on Dembélé ha entrat al 79 i Kounde s'ha quedat a la banqueta, Les Bleus han mantingut la primera plaça del grup D, gràcies a la diferència de gols respecte a Austràlia, i jugaran els vuitens de final el pròxim 4 de desembre a l'Al Thumama contra el segon classificat del grup C.

- Christensen ha quedat eliminat a la fase de grups del Mundial. La derrota de Dinamarca contra Austràlia (1-0) ha propiciat l'adeu prematur de la selecció del central culer. El blaugrana ha jugat la totalitat d'aquest matx davant el combinat oceànic. 

Christensen

- Dembélé ha entrat en el minut 79 davant Tunísia. 

- Christensen, titular en el Dinamarca-Austràlia. Kounde i Dembélé comencen el França-Tunísia des de la banqueta. 

- És l'hora de la França de Kounde i Dembélé, de la Dinamarca de Christensen i la Polònia de Lewandowski. Només la selecció francesa (16 hores) ja té assegurada la classificació per als vuitens. El combinat polonès buscarà la presència a la següent ronda contra Argentina (20 hores) i la selecció danesa, contra Austràlia (16 hores).

Què necessita la Dinamarca de Christensen per avançar? Ha de guanyar tant sí com no a Austràlia. I, què necessita la Polònia de Lewandowski per estar a la següent ronda? Li val un empat per a classificar-se.

Dimarts, 29 de novembre

- Frenkie de Jong i Memphis obriran els vuitens de final davant els Estats Units. El proper 3 de desembre, a l'Internacional Khalifa, els dos blaugranes buscaran accedir a la ronda següent. Un altre dels encreuaments que ja està definit d'aquests vuitens és l'Anglaterra - Senegal.

- Dos nous blaugranes als vuitens de final, i com a primers de grup. Frenkie de Jong, titular i sumant 86 minuts més en aquest Mundial, i Memphis, titular i amb 66 minuts, han estat protagonistes en la victòria davant Qatar per assolir aquesta classificació. Els dos culers han copsat els focus en el segon gol oranje. El refús del porter qatarià, a xut del davanter barcelonista, l'ha enviat el migcampista, al fons de la xarxa; d'aquesta manera, s'ha estrenat com a anotador en una cita mundialista. Ha estat el 2-0, que s'ha convertit en el resultat final. 

- Frenkie de Jong marca el segon gol de la tarda en aprofitar un refús del porter a un xut del blaugrana Memphis.

- Gol de Gakpo per avançar Països Baixos davant Qatar als 27 minuts.

- Frenkie de Jong i Memphis, titulars en en un partit clau per l'Oranje per decidir la seva classificació per als vuitens.

- Aquest dimarts hi ha un partit amb representació blaugrana, el Països Baixos-Qatar. Els blaugrana De Jong i Memphis seran els representants del Barça en aquest matx clau per als interessos del combinat Oranje, que buscarà la classificació per a la següent fase. Països Baixos i Equador encaren la darrera jornada amb 4 punts, Senegal amb 3 punts i Qatar sense cap punt.

Dilluns, 28 de novembre

- Segona victòria de La Verdeamarela en aquesta fase de grups de Qatar 2022. Raphinha ha participat 73 minuts en el triomf davant Suïssa (1-0) gràcies al gol de Casemiro. D'aquesta manera, l'atacant barcelonista ja està classificat per als vuitens de final.

- Aquesta jornada 2 de la fase de grups la tancarà l'Uruguai d'Araujo. Ara bé, el central blaugrana no figura en la convocatòria charrúa per jugar contra Portugal. 

- Raphinha, substituït al minut 73.

- Raphina, molt actiu en atac. L'extrem blaugrana ha fabricat el perill ofensiu de l'elenc de Tite. Primer, amb una assistència cap a Vinicius i, després, amb un xut des de més de trenta metres; unes ocasions que han conclòs de la mateixa manera: amb les intervencions de Yann Sommer.

- Ja ha sortit l'XI de la selecció brasilera. I el blaugrana Raphinha serà titular contra Suïssa, equip amb què es jugarà acabar aquesta jornada en la primera posició del grup. Tots dos combinats sumen tres punts, amb un partit menys que el Camerun i Sèrbia, que aquest matí han empatat (3-3) i tenen 1 punt en la classificació. 

- Aquest dilluns es tanca la segona jornada de la fase de grups d'aquest Mundial. I seran dues les seleccions amb representació blaugrana que tenen partit. Es tracta de la Brasil de Raphinha, que juga contra Suïssa (17 hores CET) pel liderat del grup G; i de l'Uruguai d'Araujo, que s'enfronta contra Portugal (20 hores CET) al grup H.  

Diumenge, 27 de novembre

- Final del partit entre Alemanya i Espanya. I, finalment, ha acabat amb empat (1-1). Morata i Füllkrug han estat els golejadors. Els blaugranes Pedri (90'), Gavi (66'), Sergio (90'), Jordi Alba (82') i Ferran Torres (54') han estat titulars. Balde ha entrat en el lloc de Jordi Alba al tram final del matx, mentre que Ansu Fati i Eric Garcia no han tingut minuts. Per part d'Alemanya, Ter Stegen també ha estat suplent. Ara, a la darrera jornada, Espanya jugarà contra el Japó per aconseguir la primera posició del grup, mentre que Alemanya es jugarà la classificació en el seu partit contra Costa Rica.

- Minut 82... i arriba l'empat d'Alemanya! L'ha fet Füllkrug (1-1). Ara mateix, Espanya seria primera de grup amb 4 punts, seguida del Japó i Costa Rica, amb tres. Alemanya sumaria el seu primer punt.

- La selecció espanyola s'avança en el partit contra Alemanya després d'un gol de Morata (min 62). La rematada del davanter ha arribat després d'una assistència del blaugrana Jordi Alba

- Ja tenim els XI confirmats de l'Espanya - Alemanya. L'equip de Luis Enrique surt amb Gavi, Pedri, Sergio, Jordi Alba i Ferran Torres com a titulars. Per la seva part, amb l'Alemanya, Marc-André Ter Stegen haurà d'esperar la seva oportunitat des de la banqueta.

- Victòria de Costa Rica davant Japó (0-1) que deixa el grup E molt obert. Triple empat a tres punts entre Espanya, Japó i Costa Rica, si bé els de Luis Enrique i Alemanya tenen un partit menys. 

- Aquest diumenge hi ha un partit amb representació blaugrana, l'Espanya-Alemanya (20h CET). Amb fins a nou jugadors culers: Pedri, Gavi, Sergio, Jordi Alba, Eric, Ferran Torres, Ansu Fati i Balde (Espanya) i Ter Stegen (Alemanya). Un partit que podria donar la classificació per als vuitens de final al combinat de Luis Enrique en cas de victòria. Per la seva banda, Alemanya buscarà els primers punts en aquest Mundial després de caure a la jornada inaugural davant el Japó.

Dissabte, 26 de novembre

- Triomf d'Argentina davant Mèxic (2-0) en el grup C on hi ha la Polònia de Lewandowski. Això deixa el grup amb Polònia líder (4 punts) seguit d'Argentina i Aràbia Saudita (3 punts) i Mèxic (1 punt). 

- Finalment, Mbappé ha marcat el gol definitiu d'aquest emocionant França - Dinamarca, amb duel entre blaugranes (2-1). D'aquesta manera, el combinat de Jules Kounde, que ha jugat tot el partit, i Ousmane Dembélé ha derrotat la Dinamarca d'un Andreas Christensen que ha fet creure el seu equip amb l'1-1 (min 68). Ara, doncs, França suma sis punts i aconsegueix la classificació, mentre que Austràlia és segona, amb tres punts. Dinamarca, que té un punt, es veurà les cares contra la mateixa Austràlia en l'última jornada per saber quina de les dues passa a vuitens. 

- Marca Andreas Christensen el gol de l'empat a 1 contra França! El fa a la sortida d'ún córner, al minut 68, amb un cop de cap. Prèviament, Mbappé havia fet l'1-0. Amb aquest gol, els jugadors del Barça ja han fet 5 gols en aquesta Copa del Món (2 de Ferran Torres, 1 de Gavi, 1 de Lewandowski i 1 de Christensen), més que qualsevol altre equip.

1444764656

- Després de la victòria de Lewy, marxem ara cap a l'Estadi 974 de Doha per al França - Dinamarca, amb el primer partit amb duel entre blaugranes (17 hores CET). Per part francesa, tant Jules Kounde com Ousmane Dembélé seran titulars. Dembélé repeteix en l'XI i Kounde sembla que ocuparà el lateral dret de la defensa de Deschamps.

 

Per part de la selecció de Dinamarca, al centre de la defensa hi serà Andreas Christensen, que també va ser titular davant Tunísia.

- A l'espera de l'Argentina - Mèxic d'aquest vespre (20 hores CET), Polònia es posa líder del grup C, amb quatre punts, seguida de l'Aràbia Saudita, amb 3. Amb un partit menys, Mèxic en suma 1 i l'Argentina, de moment, no ha pogut estrenar el seu comptador. En l'última jornada, Polònia s'haurà de veure les cares, precisament, contra l'albiceleste.

- S'acaba el partit de Polònia. I la selecció de Robert Lewandowski ha pogut guanyar l'Aràbia Saudita per 2-0. El davanter del Barça, que ha marcat el seu primer gol en un Mundial al minut 82, ha estat protagonista del matx després d'assistir i marcar. D'aquesta manera, Lewandowski és el primer jugador polonès a anotar i donar una assistència en un mateix partit de la Copa del Món des de Janusz Kupcewicz contra França l'any 1982.

1444733518

- Lewandowski, titular i capità en el partit que juguen a partir de les 14 hores (CET) Polònia contra l'Aràbia Saudita. L'equip del davanter blaugrana suma un punt, mentre que l'Aràbia en té tres.

- Aquest dissabte, al Mundial de Qatar, viurem el primer duel entre blaugranes. Els protagonistes, Dembélé i Kounde per part de França i Christensen per part de Dinamarca. Aquest partit, corresponent al grup D, es jugarà a les 17 hores (CET). Cal recordar que França suma tres punts, després del triomf contra Austràlia, mentre que Dinamarca en té 1, amb l'empat contra Tunísia.

- Parlant de Christensen... sabies que, a hores d'ara, és el central amb una millor velocitat punta en el que va de Mundial? Contra Tunísia, el blaugrana va marcar 34,5 km/h, la mateixa velocitat que un altre blaugrana: Ferran Torres. Els dos ocupen la vuitena posició en aquest peculiar rànquing, que lidera el lateral dels Estats Units Antonee Robinson (35,4 km/h). 

1443535114

- Aquest França - Dinamarca, però, no serà l'únic duel amb representació blaugrana, ja que a les 14 hores (CET), la Polònia de Robert Lewandoski buscarà guanya l'Aràbia Saudita, actualment líder del grup C amb tres punts. Els altres partits de la jornada són el Tunísia - Austràlia (11 hores CET, grup D) i el duel que tancarà el dia entre l'Argentina de Leo Messi i Mèxic (20 hores CET, grup C). 

Divendres, 25 de novembre 

- Frenkie de Jong i Memphis han empatat davant l'Equador (1-1). De nou, amb una gran actuació des de la posició de mig centre, el 21 barcelonista ha completat la totalitat del matx. Per la seva part, el 10 de l'Oranje ha jugat els 45 minuts de la segona part. Amb aquest empat, la selecció de Van Gaal està empatada a punts amb el combinat sud-americà al capdavant del grup A.

- Frenkie de Jong, titular en el duel entre Països Baixos i l'Equador, que tindrà lloc a les 17:00h (hora de Barcelona). L'altre culer, Memphis Depay, esperarà el seu torn a la banqueta.

- Comença la segona jornada de la fase de grups del Mundial, i ho fa amb dos blaugranes involucrats aquest divendres. A les 17:00h (hora de Barcelona) els Països Baixos de Memphis i Frenkie de Jong s'enfronten a l'Equador per lluitar per la primera posició del grup A.

- A més, a les 11:00h (hora de Barcelona) Gal·les vs Iran, del grup B. Posteriorment a les 14:00h (hora de Barcelona) l'amfitriona Qatar s'enfrontarà al Senegal. I finalment a les 20:00h (hora de Barcelona) els Estats Units jugaran davant l'Anglaterra.

Dijous, 24 de novembre 

- 87 minuts de Raphinha en el debut amb victòria del Brasil davant Sèrbia, amb un doblet de Richarlison. 

- Raphinha, titular en el partit que enfronta a el Brasil i Sèrbia. El matx tancarà la primera jornada de la fase de grups del Mundial.

- Uruguai 0 - Corea del Sud 0. La màxima igualtat en el primer partit del Grup H no ha permès veure gols. 

- Darrers partits de la primera jornada de la fase de grups. A les 14 hores, és torn per a l'Uruguai de Ronald Araujo. Ara bé, el central blaugrana no figura en la convocatòria charrúa per jugar contra Corea del Sud. 

Dimecres, 23 de novembre

- Golejada de la selecció espanyola per començar. Un 7-0 incontestable del combinat de Luis Enrique que ha comptat amb participació i col·laboració blaugrana. Per una banda, Ferran Torres ha dibuixat un doblet i Gavi, un gol amb rècord. Per altra banda, Jordi Alba ha firmat una assistència i un penal forçat en un matx on també han jugat Sergio, Pedri i Balde. 

- Gran gol de Gavi. El migcampista barcelonista ha fet pujar el 5-0 al marcador amb un autèntic golàs. Amb l'exterior del peu i sense deixar caure la pilota, ha dibuixat el 5-0 des de la frontal de l'àrea. Un gol que també comporta un altre rècord per al culer. És el jugador més jove de la selecció espanyola a marcar en una Copa del Món i el més jove a anotar a la Copa del Món des del doblet de Pelé davant Suècia el 1958.

- Nou debut barcelonista a un Mundial. Alejandro Balde ha entrat en substitució de Jordi Alba i, d'aquesta manera, ha signat la seva primera internacionalitat en una cita mundialista amb un rècord inclòs. És el segon debutant més jove de la selecció espanyola en un Mundial; només superat per Gavi. 

- Ferran Torres ha enaltit el seu debut en un Mundial. L'atacant barcelonista també s'ha apuntat el 4-0 davant Costa Rica. 

- La selecció espanyola encarrila el triomf al tercer gol. Obra del barcelonista Ferran Torres, primer jugador del Barça en apuntar-se una festivitat en aquest Mundial. El davanter ha transformat magistralment el penal, que havia forçat Jordi Alba. 

- Assistència de Gavi en l'1-0 del combinat de Luis Enrique davant Costa Rica. L'exjugador de La Masia, Dani Olmo, ha estat l'autor del gol. I, en el segon, passada de gol de Jordi Alba. 

I una altra: Per segona vegada en la història, un club, en aquest cas el Barça, aporta dos jugadors titulars menors de 20 anys (Gavi i Pedri) en un mateix partit d'un Mundial.

- Dada: amb 18 anys i 110 dies, Gavi es converteix en el jugador més jove d'Espanya a jugar un gran torneig internacional (Mundial + Eurocopa) a la història de la selecció espanyola.

- Ja tenim l'XI d'Espanya. I fins a cinc blaugranes seran titulars contra Costa Rica. Luis Enrique ha decidit que, d'inici, surtin Jordi Alba al lateral esquerre; Gavi, Pedri i Sergio al mig del camp; i Ferran Torres com a atacant.

- No han començat bé les coses per a l'Alemanya de Ter Stegen, que ha perdut el seu primer partit de la fase de grups contra el Japó (1-2). El porter blaugrana ha estat suplent. 

- Aquest dimecres, torn per al debut de l'Alemanya de Ter Stegen (14h CET vs el Japó) i de l'Espanya de Pedri, Gavi, Sergio, Jordi Alba, Eric, Ferran Torres, Ansu Fati i Balde (17h CET vs Costa Rica. A banda, també es jugarà el Croàcia - Marroc (11h CET), amb Abde, i el Bèlgica - Canadà (20h CET).

Dimarts, 22 de novembre 

- Gran victòria de França davant Austràlia (4-1) al debut de les Bleus al Mundial. Tot i començar perdent, els francesos han remuntat amb gols de Giroud (2), Rabiot i Mbappé, aquest amb assistència del blaugrana Dembélé. L'extrem culer ha estat titular i ha disputat 77 minuts, mentre que Kounde ha entrat al 89, aconseguint així el seu debut en una Copa del Món.

- Ousmane Dembélé és titular amb França, el matx que disputaran els francesos davant Austràlia a les 20 hores (CET). Jules Kounde esperarà el seu torn a la banqueta. 

- Empat a zero entre Polònia i Mèxic. El davanter blaugrana, Robert Lewandowski, ha estat titular i ha disputat els 90 minuts, però ha estat el protagonista de'una de les accions del partit: el '9' culer ha provocat un penal d'Héctor Moreno que ell mateix s'ha encarregat d'executar, però Ochoa, amb una gran aturada, ha salvat el gol. Finalment, repartiment de punts per a totes dues seleccions en el partit del grup C. 

- Torn per a la Polònia de Lewandowski! El davanter del Barça debuta en aquest Mundial com a titular en el partit contra la Mexic de l'exentrenador del Barça Tata Martino. Aquest enfrontament, corresponent al grup C, començarà a les 17.00 hores (CET). 

- Dinamarca 0 - Tunísia 0. No s'ha mogut l'electrònic a l'Education City Stadium. El central culer ha començat segur i desfent els atacs d'un elenc tunisià enèrgic. A mesura que ha avançat el matx, Dinamarca s'ha apoderat del control de la pilota i, consegüentment, el blaugrana s'ha concentrat en construir les possessions dels de Kasper Hjulmand i, fins i tot, ha originat una clara ocasió. En un córner, ha assistit Cornelius que de manera incomprensible ha enviat la pilota al pal.

- El grup C, on es troba la Polònia de Robert Lewandowski, ha arrancat amb sorpresa. Aràbia Saudita ha derrotat Argentina per 1-2. La Albiceleste s'havia avançat en el marcador gràcies a un gol de penal de Leo Messi, però els d'Hervé Renard han capgirat l'electrònic amb les dianes de Saleh Alshehri i Salem Al-Aldawsari. 

- A les 14 hores, la Dinamarca de Christensen afronta el seu primer matx en aquest Mundial. El central barcelonista surt de titular al partit contra Tunísia.

- Nova jornada del Mundial. Aquest dimarts és torn per a tres seleccions que tenen representació barcelonista. Andreas Christensen, amb Dinamarca, Robert Lewandowski, amb Polònia, i Ousmane Dembélé i Jules Kounde, amb França. Abans, però el combinat d'un exbarcelonista, Argentina, ha obert aquest nou dia mundialista. I Leo Messi ja s'ha apuntat el primer gol a Qatar 2022. 

Precisament, l'històric 10 del Barça apareix en el 'joc dels dimarts'. Es tracta d'un Contra el Rellotge que busca els 37 'culers' que participen en aquest Mundial 2022. 

Dilluns, 21 de novembre

- Primera victòria blaugrana al Mundial 2022. Un omnipresent Frenkie de Jong, que ha jugat tot el matx, i Memphis, que ha entrat al minut 62, s'han endut els tres punts. Un triomf per 0-2 que ha arribat als compassos finals amb col·laboració barcelonista. Perquè el 21 culer ha dibuixat una assistència perfecta cap a Gakpo en el 0-1 i el davanter barcelonista ha dinamitat el 0-2 gràcies a una jugada individual de quirats que ha acabat amb un xut desviat per Mendy; Klaassen ha enviat el refús al fons de la xarxa. D'aquesta manera, Països Baixos lidera el grup A juntament amb Equador. 

- Assistència de Frenkie de Jong en 0-1 davant el Senegal. Centrada magnífica del migcampista blaugrana per connectar amb el cap de Cody Gakpo.

- Frenkie de Jong titular en el partit que juga l'Oranje contra Senegal. Amb el 10 a l'esquena, Memphis ha entrat al minut 62 per intentar desfer el 0-0.

- Avui debuten els primers culers al Mundial de Qatar 2022. A les 17.00 hores (hora de Barcelona) juguen Senegal vs Països Baixos amb la presència de Memphis i Frenkie de Jong. Els dos equips estan al grup A on també està l'amfitriona Qatar i l'Equador.

- També comença el grup B del Mundial. Dos partits sense jugadors blaugranes. A les 14.00 hores (hora de Barcelona) Anglaterra vs l'Iran i a les 20.00h (hora de Barcelona) els Estats Units s'enfrontaran a Gal·les.

Diumenge, 20 de novembre

- El Qatar 0 - Equador 2 ha obert aquest Mundial, on molts culers han deixat els seus pronòstics. Quin culer arribarà més lluny? Qui marcarà més gols? Consulta els resultats de la porra en clau blaugrana per a la Copa del Món!

- Ha arribat el dia... Avui arrenca el Mundial! Aquest diumenge a les 17.00 hores (hora de Barcelona) començarà el gran Mundial del 2022, amb el partit inaugural entre Qatar i l'Equador. Aquest diumenge encara no hi haurà culers que entrin en joc, però dilluns sí que començaran a aparèixer els primers protagonistes blaugrana. Som-hi!

Divendres, 18 de novembre

- ÚLTIMA HORA: Alejandro Balde, convocat amb la selecció espanyola per la baixa per lesió de Gayà. D'aquesta manera, el Barça estarà representat amb vuit futbolistes en el combinat de Luis Enrique Martínez. En total, doncs, seran 17 els jugadors que disputin aquest Mundial de Qatar i és l'equip que més jugadors hi envia. El Bayern, després de la lesió de Mané, i el City, tots dos amb 16, el segueixen a la llista. 

Dijous, 17 de novembre

- Ansu Fati i Gavi escriuen el triomf de la selecció espanyola. Els dos blaugranes han estat els encerregats d'aplanar el triomf del combinat de Luis Enrique contra Jordània, ja que han estat els autors del 0-1 i del 0-2. En aquesta victòria que ha acabat sent per 1-3 també han participat Eric Garcia, Ferran Torres i Jordi Alba. 

SE FUTBOL GAVI I ANSU

-Aquest dijous la selecció espanyola s'enfrontarà a Jordània (17.00 hores) amb la possible participació de diversos blaugrana en el combinat dirigit per Luis Enrique.

Ferran Torres

 

- Saps que fins a 33 jugadors i tècnics que disputaran el Mundial de Qatar tenen present o passat blaugrana? Els descobrim

-T'atreveixes a preveure com anirà el Mundial? Fes la teva porra!

-Falten tres dies per a l'inici de la cita mundialista. Però tens anotats els partits dels jugadors del Barça al Mundial? Aquí et donem la solució. 

-Hola culers! Us donem la benvinguda al minut a minut del Mundial de Qatar en clau blaugrana. Un espai en el qual farem el seguiment dels 16 culers convocats amb la seva selecció, un total de vuit combinats representats que detallem a continuació:

  • Eric Garcia, Jordi Alba, Balde, Pedri, Gavi, Busquets, Ansu Fati i Ferran Torres (Espanya)
  • Jules Kounde i Ousmane Dembélé (França)
  • Frenkie de Jong i Memphis Depay (Països Baixos)
  • Andreas Christensen (Dinamarca)
  • Raphinha (Brasil)
  • Araujo (Uruguai)
  • Lewandowski (Polònia)
  • Ter Stegen (Alemanya)
mini_all convos

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut