El Mundial en clau blaugrana

El Mundial en clau blaugrana

Un total 35 jugadors i tècnics amb passat o present culer disputaran el Mundial de Qatar 2022

El futbol blaugrana estarà ben representat al Mundial de Qatar que comença aquest diumenge. Fins a 31 jugadors i quatre tècnics han passat per les files del Barça en els darrers anys, sent una de les edicions amb més participació de passat i present culer.

Aquest any, el Mundial, tindrà un color blaugrana especial, ja que fins a 17 jugadors representaran el seu país a la competició. La xifra situa al Barça com l'equip que aporta més jugadors a la Copa del Món i representa un rècord del Club que fins ara el tenia el Mundial de Brasil amb 15 representants.

Des del Mundial del 2010, el Barça no ha baixat mai dels 14 representats a una Copa del Món; 14 a Sud-àfrica 2010, 15 a Brasil 2014, 14 a Rússia 2018 i ara 16 a Qatar 2022.

16 jugadors "made in La Masia"

El futbol base i el filial blaugrana també estaran ben representats al Mundial fins al punt d’arribar a formar un onze amb els jugadors que han passat per les categories inferiors.

La selecció espanyola és qui s’emporta més exintegrants de la Masia amb sis jugadors: Eric Garcia, Jordi Alba, Sergio Busquets, Gavi, Ansu Fati, Balde i Dani Olmo. La resta estan repartits en altres equips: Holanda (Xavi Simons), Argentina (Leo Messi), Japó (Take Kubo), Camerun (Onana i Hongla), i Corea del Sud (Paik). A més, també compta amb tres jugadors més que no van estar en categories inferiors, però que van debutar amb la samarreta blaugrana al filial: Abde (Marroc) i Araujo (Uruguai)y Moussa Ndiaye (Senegal).

Si ho comparem amb els Mundials d’anys passats, La Masia ha aportat quatre jugadors més que en el de Sud-àfrica o el de Rússia,  xifra que confirma la tònica de l’última dècada, coincidint amb l'esplendor de les categories inferiors blaugranes postulant-se com  una de les millors pedreres del món novament.

FCBarcelona-RCCelta3-1J36_2022-05-10barcelona-celta11

Exblaugranes presents al Mundial

El Mundial també comptarà amb la presència de set jugadors exblaugrana. I és que la Copa del Món no tan sols ha congregat jugadors formats a Can Barça sinó que també gaudirà de la participació d’antigues estrelles blaugranes.

La participació més destacada és la de Leo Messi. L’argentí disputarà el seu cinquè mundial amb l’albiceleste. També jugadors com Alves i Neymar estaran presents per tercer i quart cop consecutiu respectivament. Finalment, altres exblaugranes com Luuk de Jong (Països Baixos), Dest (Estats units), Griezmann (França) Luis Suárez (Uruguai) i Braithwaite ( Dinamarca) tanquen la llista de jugadors amb passat culers que disputaran aquesta competició.

FCBarcelona-BorussiaDortmund3-1J05UEFAChampionsLeague20192020_pic_2019-11-27barcelona-dortmund46

Entrenadors amb passat culer

A les banquetes de Qatar 2022 també hi haurà presència blaugrana. Fins a quatre entrenadors que ara capitanegen equips nacionals han passat prèviament pel club en els darrers anys.

Luis Enrique és un dels noms destacats. L’exentrenador blaugrana participarà en el seu primer mundial després d’entrenar equips com el filial blaugrana, la Roma, el Celta i finalment, el primer equip del Barça. El seleccionador va entrar a l’equip nacional el 2018 i després d’abandonar les seves files un any després per problemes personals, la federació va confirmar el seu retorn quatre mesos més tard.

Van Gaal també participarà en aquesta nova edició de la Copa del Món. El tècnic holandès ha gaudit de tres etapes a la selecció de Països Baixos, una primera entre el 2000 i el 2002, la segona entre 2012 i 2014 i la darrera des del 2021 fins a l’actualitat.

Finalment, altres entrenadors amb passat blaugrana com Tata Martino i Félix Sánchez Bas també estaran a la banqueta d’una selecció del Mundial. En el cas del tècnic argentí, dirigirà Mèxic en el seu tercer any com a entrenador nacional. I d’altra banda, el català  Félix Sánchez entrenarà la selecció amfitriona després de debutar com entrenador en el Juvenil A del Barça i posteriorment fitxar per l’Apire Academy de Qatar.

OtroCaraMalaga_pic_2017-04-09entreno20

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut