NY Red Bulls – FC Barcelona: Dembélé i Memphis marquen la diferència (0-2)

El francès i l’holandès signen els gols de la victòria culer en l’últim compromís en territori estatunidenc

Punt i final a la gira amb una nova victòria. El FC Barcelona s’ha acomiadat dels Estats Units desfent-se dels NY Red Bulls per 0-2 gràcies als gols de Dembélé i Memphis, un a cada meitat. El duel, que hauria pogut acabar amb golejada, serveix per tancar una gira en què el conjunt blaugrana ha signat tres victòries i un empat, deixant boníssimes sensacions en cadascun dels quatre partits disputats. La propera prova ja serà al Trofeu Joan Gamper.

Primers minuts igualats

La cita del Red Bull Arena, que semblava un petit Camp Nou pel seu suport al Barça, ha arrencat força igualada. Els estatunidencs s’han mostrat atrevits en els primers minuts de partit i han impedit els culers sentir-se còmodes i generar perill. Una rematada de Yearwood des de la frontal, desviada per poc, ha servit per activar el conjunt blaugrana al quart d’hora.

Des de llavors, el partit ha canviat. Un minut després de l’avís local Dembélé ha gaudit de la primera de les moltes ocasions que arribarien fins a la mitja part. La majoria serien per a Lewandowski, que n’ha gaudit de fins a quatre de clares. No ha tingut sort. El dia que comencin a entrar, se’n farà un fart...

Una associació letal

Quan semblava que el partit arribaria a la mitja part miraculosament sense gols s’han associat els dos jugadors més resolutius de la gira del Barça pels Estats Units (i que pràcticament no havien coincidit sobre la gespa): Raphinha i Dembélé. El primer, golejador contra l’Inter de Miami i el dia del Clàssic, ha servit una assistència màgica cap a Dembélé, autor d’un doblet contra la Juventus i que ha definit amb la qualitat d’aquell dia. Golàs que feia justícia.

Cinc canvis a la mitja part

Xavi ha canviat mig equip a la mitja part. Tot i els cinc canvis, el Barça ha continuat manant de manera aclaparadora. Seguia sobre la gespa Lewandowski, que ha tornat a veure com se li escapava el seu primer gol de manera increïble. Més tard, ja amb Nico exercint de central amb Piqué al seu costat, els que fregarien la diana serien Aubameyang i Ansu Fati.

Memphis assegura el triomf

La nit havia estat tranquil·la fins que Edelman ha comès una perillosa entrada sobre Pablo Torre, que duia escassos minuts sobre la gespa. El NY Red Bulls es quedava amb deu jugadors i veia com, fruit d’una descoordinació defensiva, encaixava el segon en la recta final de partit. L’autor de la diana culer ha estat Memphis Depay, el més llest de la classe en aprofitar l’errada local. Un final perfecte per a una gira més que positiva per al Barça.