CONTRACRÒNICA - Nova York és del Barça

CONTRACRÒNICA - Nova York és del Barça

El Red Bull Arena es tenyeix de blaugrana en un últim dia de gira amb un gran ambient

La gira del FC Barcelona pels Estats Units ha arribat al seu punt i final de la millor manera possible. No només per la victòria, la tercera en quatre partits, si no també pel gran ambient viscut a Nova York durant els tres dies en què l’equip ha estat allotjat a la capital financera del món.

Nova York mai defrauda. La icònica ciutat dels gratacels, els taxis grocs i el fum a les clavegueres ha acollit el conjunt de Xavi Hernández com ja va fer-ho el 2017, la darrera vegada que els culers van trepitjar l’espectacular ciutat de l’Empire State i l’Estàtua de la Llibertat. 

Intensa activitat institucional i social

Durant aquests dies, el Club ha presentat una aliança amb UNHCR/Acnur al Rockefeller Center, ha dibuixat Times Square de blaugrana, s’ha venut el primer NFT de la història del Barça a Sotheby’s Nova York i les penyes del Barça han estat protagonistes en una nombrosa trobada a Manhattan. Quasi res.

Per rematar-ho, com a colofó final, el Red Bull Arena ha viscut una gran festa en el duel d’aquest dissabte. És un estadi on el Barça no havia jugat mai, tot i que ja va entrenar-s’hi el 2017, quan va jugar el seu partit al MetLife Stadium. 

Tracte d’equip ‘local’

El camp dels NY Red Bulls s’ha tenyit de blaugrana, relegant pràcticament a una situació de ‘visitant’ al propi conjunt americà. Hi ha hagut cridòria quan Xavi ha sortit a inspeccionar la gespa, quan l’equip ha sortit a escalfar, quan s’ha cantat l’onze culer... Ha quedat clar que Nova York és del Barça. Els més de 25.000 espectadors que han omplert el Red Bull Arena així ho han demostrat. Ja hores abans del partit la Fan Zone que envolta l’estadi estava plena de samarretes blaugrana.

Henry, un espectador de luxe

La prèvia del partit ha estat marcada també per un altre nom propi: Thierry Henry. El crac francès, que ha estat l'encarregat de realitzar el sorteig de camp, va jugar a tots dos equips i ha estat el protagonista d’un espectacular vídeo de gols amb el conjunt estatunidenc. S’han celebrat com si fossin d’avui. Probablement, Henry és el millor jugador que ha passat pels NY Red Bulls, que també ha estat la casa d’altres jugadors amb passat culer com Rafa Márquez, actual tècnic del Barça Atlètic, o Albert Celades.

A banda d’Henry, també ha seguit el partit en directe l’actor Dwayne Johnson, conegut com ‘The Rock’, protagonista de pel·lícules com The Fast and the Furious o Jumanji.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut