El FC Barcelona i la Fundació presenten l’aliança amb UNHCR / ACNUR als Estats Units en el marc de la gira de pretemporada

El FC Barcelona i la Fundació presenten l’aliança amb UNHCR / ACNUR als Estats Units en el marc de la gira de pretemporada

L’acte celebrat al Rockefeller Center de Nova York ha comptat amb la presència de Joan Laporta, Marta Segú, l’alcalde de Nova York, Eric Adams, l’entrenador Xavi Hernàndez, i diversos jugadors del primer equip

El FC Barcelona i la seva Fundació han aprofitat el Barça in The US: Summer Tour 2022 la gira de pretemporada que el primer equip està realitzant pels Estats Units, per presentar en aquest país l’aliança estratègica amb UNHCR/ACNUR per lluitar pels drets dels refugiats. L’acte es va celebrar aquest dijous al Rockefeller Center de Nova York amb la presència del president del FC Barcelona Joan Laporta, l’Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats, Filippo Grandi (a través d’un vídeo enregistrat), Eric Adams, alcalde de Nova York, la directora de la oficina d’UNHCR/ACNUR a les Nacions Unides, Ruvendrini Menikdiwela, i la directora general de la Fundació FC Barcelona, Dra. Marta Segú. L’acte va comptar també amb la participació de l’entrenador Xavi Hernández, els jugadors del primer equip Jordi Alba, Marc André Ter Stegen, Sergi Roberto i Franck Kessie; i els ex-jugadors Thierry Henry i Juliano Belletti, així com de la refugiada de Sudan del Sud i activista Mary Maker.

Tant Joan Laporta, com Filippo Grandi van destacar com gràcies a la popularitat global del Barça i del poder de l’esport i del futbol l’aliança podrà posar de manifest la situació actual que viuen gairebé 100 milions de persones desplaçades i refugiades -molts d’ells infants i persones joves-. 

Per la seva banda, la directora general de la Fundació, Marta Segú, va explicar els detalls de l’aliança i els projectes en què treballaran conjuntament totes dues institucions. Un dels primers resultats de l’aliança és que els equips masculí, femení i Genuine de futbol llueixen al dors de les seves samarretes el logotip de l’agència de Nacions Unides per als Refugiats. 

L’alcalde de Nova York també va adreçar unes paraules als assistents i en el seu discurs va agrair al FC Barcelona la tasca solidària que duu a terme i especialment la seva l’aliança amb ACNUR i el missatge que aquest acord transmet arreu del món que el Club està al costat dels més desafavorits. 

Un dels moments més especials i emotius de la nit va ser quan la refugiada i activista de Sudan del Sud, Mary Maker, va compartir la seva vivència personal a un camp de refugiats a Kenia i la importància de l’educació per transformat la vida de les persones refugiades. 

Una crisi de 100 milions de persones

Tal i com van recordar Joan Laporta i Filippo Grandi, el món es troba davant d’una de les crisis humanitàries més greus, amb més de 100 milions de persones refugiades i desplaçades, les quals necessiten protecció. Aquesta xifra s'ha vist agreujada per la guerra que està patint Ucraïna. 

L'aliança amb UNHNR / ACNUR comportarà el treball conjunt amb la Fundació del FC Barcelona per implementar projectes a quatre països que acullen persones refugiades i desplaçades: Colòmbia, Uganda, Turquia y Malàisia.

A la temporada 2022-23 s’iniciaran els projectes que es duran a terme a Colòmbia per reforçar entorns segurs i de protecció per a infants i joves provinents de Veneçuela i infants i joves desplaçats interns afectats pel conflicte armat; a Malàisia s’espera millorar les condicions de vida i el benestar emocional de nens, nenes i adolescents refugiats Rohingya procedents de Myanmar; a Uganda el projecte es focalitzarà en temes de salut, esport i protecció del medi ambient per als joves que han hagut de fugir de Sudan del Sud i de la República Democràtica del Congo; finalment a Esmirna, a Turquia, el projecte espera augmentar la protecció, la participació i la inclusió dels infants i joves  de diferents països de procedència, especialment d’ Afganistan, Irak i Síria.

La Fundació FC Barcelona aportarà 400.000 euros per temporada, a raó de 100.000 euros per projecte a cada país. A més, el FC Barcelona i la seva Fundació faran donacions d’equipacions esportives del Club per un valor de 100.000 euros per temporada i es posarà a disposició dels projectes els tècnics de la Fundació FC Barcelona, experts en la metodologia pròpia “SportNet” basada en l’esport per al desenvolupament i per a la promoció de pau i cohesió social.

 

Declaracions de Joan Laporta, president del FC Barcelona

“L’acord amb UNHCR forma part de les prioritats que el FC Barcelona i la seva Fundació van definir per a aquesta nova etapa del Club que tinc l’honor de presidir: posar el focus en que els refugiats i desplaçats son persones com nosaltres que ha  hagut de deixar casa seva de forma forçada i cal protegir-les,  especialment nenes, nens i joves a diversos països del món. 

L’aliança del Barça amb UNHCR dona sentit a una de les grans sentències de Pau Casals que avui, amb molta emoció, ens fem nostra: L’amor al propi país és quelcom natural. Però, perquè ens hem d’aturar a la frontera? Tots som fulles d’un mateix arbre i l’arbre és la humanitat.”

Declaracions de Filippo Grandi, Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats

“Necessitem treballar junts per assegurar que totes  aquestes persones, nens i nenes, dones i homes no es quedin enrere. És per això que estic realment emocionat que el FC Barcelona i la seva Fundació hagin decidit aliar-se amb la nostra organització, perquè suposa enviar un missatge molt fort de solidaritat cap als refugiats, cap a la gent desplaçada i perquè utilitzant el poder de l'esport, estem ajudant infants desplaçats i persones refugiades a reconstruir les seves vides.”

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut