Reial Madrid – FC Barcelona: Aquest Barça no va de farol (0-1)

Reial Madrid – FC Barcelona: Aquest Barça no va de farol (0-1)

Un golàs del brasiler al primer temps decanta el millor partit de l’estiu el dia del debut de Lewandowski com a culer

El Clàssic de Las Vegas és per al Barça. Una obra d’art de Raphinha, MVP del partit, ha decidit l’esperat duel a l’estat de Nevada. La cita, duta a terme a l’espectacular Allegiant Stadium enmig d’un gran ambient, ha servit per donar continuïtat a les bones sensacions mostrades per l’equip contra l’Inter de Miami, però aquest cop contra l’etern rival, vigent campió de Lliga i d’Europa. Aquest Barça no va de farol.

Debut de Lewandowski

El duel a Las Vegas ha començat a tot gas. Tot i tractar-se del tercer partit de pretemporada per als de Xavi Hernàndez i del primer per als blancs, des del primer moment s’ha notat que no hi ha Clàssics tranquils ni amistosos. El Barça, amb Lewandowski estrenant-se com a titular, pressionava amunt i era qui tenia la possessió. Tocava i manava, mentre que el Reial Madrid esperava el moment ideal per al contracop. 

El davanter polonès, precisament, ha estat el primer a avisar, però la seva rematada l’ha refusat Courtois a córner. Minuts més tard, una violenta canonada de Fede Valverde a la porteria contrària ha acabat picant al pal dret de Ter Stegen. El Barça responia ràpid, amb una clara ocasió per a Ansu Fati després de recuperar la pilota en àrea rival. La seva rematada s’ha anat per poc. 

Pal de Valverde, golàs de Raphinha

Havien passat 20 minuts i el partit començava a agafar velocitat. Com un tren sense frens, es veia venir que quelcom estava a punt de passar. I el que ha passat ha estat un golàs de Raphinha des de la frontal de l’àrea. Una nova bona pressió culer sobre Courtois, Lucas i Militao ha acabat amb el brasiler entregant la pilota al seu compatriota blaugrana, que ha enviat la pilota a l’escaire. Esclatava l’Allegiant Stadium.

El Barça en volia més, i ha fregat el segon mitjançant una rematada de Lewandowski que ha taponat miraculosament Alaba, amb qui va coincidir força anys al Bayern de Munic, i amb qui s’ha saludat enèrgicament abans i després del primer temps. El partit, però, s’ha escalfat uns graus més just abans de la mitja part, quan hi ha hagut una picabaralla després d’una falta comesa per Jordi Alba sobre Vini Jr. Les coses d’un Clàssic.

Intercanvi de cops sense gol

A la mitja part, com és habitual en aquests compromisos de pretemporada, hi ha hagut tot un reguitzell de canvis. La intensitat ha baixat una mica, tot i que la tensió continuava sent palpable, sobretot quan hi ha hagut una nova enganxada entre jugadors al migcamp, després d’una falta de Sergio sobre Modric. 

El Madrid ha tingut els seus millors minuts de partit en el minut 60, quan Asensio ha pogut empatar després d’una jugada per banda dreta. Com al primer temps, el Barça ha respost immediatament a l’amenaça blanca i Memphis ha estat a punt de forçar un penal amb Lucas Vázquez, que l’ha aturat amb falta a pocs centímetres de la línia de l’àrea. Tot seguit, ha estat Kessie qui ha pogut signar el segon després d’una incorporació des de la segona línia. 

Més ocasions per al Barça

El degoteig de canvis ha permès veure Frenkie de Jong ubicat de central dret i Sergi Roberto al mig del camp, amb Dest exercint de lateral dret. El partit s’havia descontrolat un pèl, però les ocasions més clares seguien sent del Barça, com dues pràcticament consecutives de Dembélé i una altra de Dest pràcticament al final del partit. No han entrat, però el Clàssic de Las Vegas ha estat culer. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut