Luuk de Jong, l'home dels gols decisius

Luuk de Jong, l'home dels gols decisius

El davanter neerlandès, amb un imponent cop de cap, va ser una vegada més el factor que va decantar la balança a favor dels blaugrana

En un partit boig en que el Llevant va gaudir de tres penals a favor i que ja semblava destinat a l'empat, de nou la figura de Luuk de Jong va tornar a erigir-se per sobre de tots i de tothom, decidint el partit a favor dels blaugrana amb una rematada de cap formidable que va significar el tercer gol culer.

Comença a ser costum veure a Luuk de Jong, una vegada i una altra, anotant gols decisius als instants finals dels partits. Al Ciutat de València va ser al minut 84 quan Xavi va decidir jugar la carta del gegant neerlandès, que amb només 11 minuts va tenir prou per convertir-se en l'element decisiu i donar-li els tres punts al FC Barcelona. No és la primera vegada que això succeeix; de fet, sumant les últimes quatre estones que el golejador blaugrana ha trepitjat la gespa en partits de Lliga tenim una dada vertiginosa: Luuk de Jong ha anotat tres gols en 38 minuts de joc, l'equivalent a un gol cada 12 minuts i mig.

Va ser el disputat a Cornellà-El Prat el primer d'aquests quatre partits. Quan el Barça estava a punt de caure davant l'Espanyol, el cap de Luuk de Jong va aparèixer per salvar els mobles i rescatar un punt per als blaugrana. A més, la seva diana va permetre seguir amb una ratxa sense perdre en Lliga que avui ja és la més llarga d'Europa.

2022-04-10 LEVANTE-BARCELONA 61

Després dels seus vuits minuts al RCDE Stadium, Luuk va disputar gairebé un quart d'hora de joc en la victòria del conjunt de Xavi a Mestalla, sense veure porteria. Sí que ho va fer en la següent jornada, fent explotar al Camp Nou d'alegria i coronant una gran victòria davant l'Athletic Club tot i estar sobre el terreny de joc només sis minuts.

Són quatre estones de joc, 38 minuts sobre el verd, en els que Luuk ha vist porteria tres vegades, dues de les quals decisives per a què el Barça aconseguís un empat i una victòria en partits que estaven a punt d'acabar-se. La seva efectivitat no està en dubte: durant aquests partits, Luuk ha rematat cinc vegades, de les quals tres d'elles han estat rematades a porteria. Dit d'una altra manera, cada pilota que envia entre els tres pals és gol. Or pur.

"És un exemple", deia Xavi sobre Luuk després del partit a Llevant. Amb els seus sis gols a la Lliga, que han permès al Barça sumar sis punts més, Luuk de Jong ha deixat més que clara la seva professionalitat i habilitat de cara a porteria. Esforç que ha trobat la seva recompensa. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut