Llevant - Barça: Victòria d'infart al Ciutat de València (2-3)

Llevant - Barça: Victòria d'infart al Ciutat de València (2-3)

Un gol de Luuk de Jong en els instants finals permet al Barça celebrar una victòria en un partit boig en el que ha tingut que fer front a tres penals en contra

Victòria més que treballada d'un Barça que ha remuntat al Ciutat de València després de veure com, a l'inici de la segona meitat, el Llevant s'avançava des del punt de penal i Ter Stegen evitava el segon en un nou llançament granota des dels onze metres.

Aubameyang i Pedri han donat la volta al marcador abans que Melero, de nou de penal, empatés el xoc. Quan el partit ja semblava condemnat a l'empat, ha aparegut Luuk de Jong, recent entrat a la gespa, per vestir-se de superheroi i fer esclatar d'alegria a un Barça que segueix segon.

Primera part complicada

No han estat 45 minuts brillants els viscuts a la primera meitat sobre la gespa del Ciutat de València. Sobre un terreny de joc molt humit, el Barça s'ha vist sorprès pel plantejament d'un Llevant que no ha volgut estalviar energies i ha sortit a presionar a dalt per intentar anul·lar la sortida de pilota del conjunt blaugrana, lluint a Llevant l'equipació morada.

Havia avisat Xavi a la prèvia que la posició del Llevant a la classificació era enganyosa i que no es podien confiar. Menys d'un minut ha tardat l'equip granota en donar-li la raó i a punt ha estat d'aconseguir el primer gol de la nit en una acció de Morales des de la frontal. No ha tardat en respondre un Barça incòmode que ha tingut en F. de Jong la ocasió d'obrir la llauna.

No trobava la manera de fer mal el Barça, buscant solucions per generar perill. Ha provat sort Ferran després que Ter Stegen l'habilités amb una llarga passada a l'espai, però ha estat el Llevant qui ha disfrutat de l'acció més clara del primer temps. Comandat sempre per un Morales exuberant, l'11 granota ha deixat enrere diversos jugadors culers per plantar-se davant Ter Stegen, però entre el porter alemany i Eric Garcia, que ha tret la pilota de sota els pals, han pogut mantenir el zero al marcador.

Dos penals i remuntada blaugrana

Al descans, segur que cap entrenador podia preveure el que depararia un segon temps que ha tingut tots els elements. A punt ha estat Ferran Torres, amb una precisa rematada de cap, de fer el primer només tornar a saltar a la gespa. Cardenas ho ha pogut impedir i ha estat el Llevant, mitjançant Morales, qui des dels onze metres ha pogut adelantar-se al marcador després que l'àrbitre penalitzés una acció defensiva d'Alves (1-0, min 51).

Activava el Barça la operació remuntada però es trobava amb un nou pal a la roda. En una acció desafortunada, el braç d'Eric ha entrat en contacte amb la pilota i l'àrbitre ha tornat a senyalar el punt fatídic. Aquesta vegada, Roger, executor del penal, ha vist com l'estirada de Ter Stegen tenia premi davant l'alegria dels jugadors culers. 

Ha mogut fitxa Xavi des de la banqueta i ha donat entrada a Pedri i Gavi, avui suplents. Esperonats pel penal aturat, el Barça ha anat a buscar un empat que ha arribat ben ràpid gràcies a una connexió que està de moda: Dembélé, des del perfil dret, ha servit a un Aubameyang sempre decidit a enviar la pilota al fons de la xarxa (1-1, min 58). Cinc minuts més tard, els dos canvis han inventat una meravellosa jugada per adelantar el Barça. Gavi, des de l'extrem dret, s'ha esmunyit entre dos rivals i ha vist a Pedri a la frontal de l'àrea. Aquest, en estat de gràcia de cara a gol, ha col·locat l'esfèric lluny de Cardenas per posar al Barça per davant (1-2, min 63).

RUIZ2092

Un nou penal ...

Semblava definit el partit però el guió guardava girs inesperats. Lenglet, que ha disputat el seu 150è partit a la Lliga, ha trepitjat dins l'àrea a Dani Gómez en una acció que ha significat el tercer penal de la nit. Gonzalo Melero ha estat l'encarregat de transformar-lo i tornar a equilibrar un duel que encara guardava una última sorpresa (2-2, min 83).

... però apareix Sant Luuk

Es desesperava un Barça que buscava la setena victòria consecutiva i, buscant un final èpic, sortia al camp Luuk de Jong, un home que s'està acostumant a disfrassar-se de superheroi. Ja al temps afegit, Jordi Alba ha trobat el cap del neerlandès, que és or pur, per a què Luuk completés la remuntada i fes estallar d'alegria al barcelonisme, rendit a la seva efectivitat (2-3, min 93).

Amb aquesta nova victòria, el Barça suma ja 15 jornades consecutives sense perdre i torna a recuperar la segona posició de la Lliga, empatat a 60 punts amb el Sevilla. Final d'infart en un segon temps que ha tingut tots els elements possibles. Victòria clau al Ciutat de València per seguir creixent. El Barça no es rendeix.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut