Els moments clau que donen un triomf heroic

El penal aturat per Ter Stegen que suposava el 2-0, l'entrada de Pedri i Gavi, els dos gols en quatre minuts, l'entrada triomfal de Luuk de Jong... repassem el més destacat d'una segona part de pel·lícula

El guió de la segona part del Llevant - Barça (2-3) ha estat absolutament espectacular. Després d'una primera meitat força insípida que ha finalitzat amb 0-0, el segon temps al Ciutat de València ha estat simplement de pel·lícula. Un total de 50 minuts (45 + els cinc d'afegit) trepidants de principi a fi, amb tres penals en contra del Barça, cinc gols, remuntades, revulsius i molts protagonistes. A continuació, repassem els moments clau d'aquest partidàs.

Aturada heroica de Ter Stegen

Després de començar la segona part de la pitjor manera possible, amb un penal de Dani Alves sobre Son que Morales s'ha encarregat de transformar en l'1-0 (min. 52), el partit encara es posava més complicat quan, només dos minuts després, l'àrbitre tornava a assenyalar el punt de penal. Unes mans d'Eric Garcia dins l'àrea, després d'un rebot, permetien al Llevant tornar a llançar des dels 11 metres. Aquest cop ha estat Roger Martí l'encarregat d'executar el llançament, i Ter Stegen, amb una magnífica estirada, ha salvat el que era el 2-0 i hauria complicat moltíssim la remuntada blaugrana. Un punt d'inflexió que acabaria sent clau...

2022-04-10 LEVANTE-BARCELONA 23

Doble canvi per revolucionar el mig del camp

Tot seguit, després del penal aturat per Ter Stegen, Xavi ha donat entrada als joves Pedri i Gavi per revitalitzar el mig del camp. De fet, el tècnic blaugrana ja tenia preparat el doble canvi abans que l'àrbitre assenyalés el penal en contra. I la irrupció dels joves ha estat absolutament immediata: als 59 minuts de joc, quan tot just portaven tres minuts, obertura de Pedri per Dembélé, que centra des de la dreta (aconseguint la seva 11a assistència a la Lliga) per a Aubameyang, qui amb una gran rematada de cap, anotava l'1-1 (min. 59).

Però només quatre minuts després, quan encara no feia ni 10 minuts del doble canvi, arribaria la màgica connexió entre els dos joves migcampistes: gran acció individual de Gavi per deixar enrere al defensor i passada per a Pedri, qui amb una rematada creuada i molt ajustada al pal, anotava l'1-2 (min. 63) per avançar als de Xavi, culminant així una remuntada espectacular, vuit minuts després que el Barça veiés com li xiulaven el segon penal en contra de la nit.

2022-04-10 LEVANTE-BARCELONA 34

Salvador Luuk de Jong

Tot i la gran reacció culer, un nou gerro d'aigua freda cauria sobre els barcelonistes a falta de set minuts per al final. Nou penal en contra, aquest cop de Lenglet sobre Dani Gómez, i Melero transformava la pena màxima en el 2-2.  Xavi ha mogut ràpidament fitxa des de la banqueta de nou, donant entrada a Adama i Luuk de Jong. I ha estat, qui sinó, el davanter holandès, qui ha acabat salvant el triomf blaugrana al temps afegit, convertint-se el Barça en el primer equip de la història de la Lliga que guanya un partit en el qual li han xiulat tres penals en contra.

Al minut 92, una gran centrada de Jordi Alba des de l'esquerra l'ha aprofitat Luuk per marcar, amb un cop de cap ajustadíssim al pal esquerre, el 2-3 definitiu i deslligar l'eufòria culer. De Jong s'està convertint en un revulsiu absolutament decisiu, i és que en els darrers 20 minuts que ha entrat, ha anotat tres gols, marcant en tres dels quatre darrers partits en els quals ha ingressat com a suplent. En total, els seus sis gols a la Lliga ja han salvat sis punts. Sens dubte, un golejador nat que torna a salvar dos punts molt importants per als culers amb un cop de cap magnífic.