PRÈVIA – Duel de reis a San Mamés

PRÈVIA – Duel de reis a San Mamés

El Barça visita Bilbao en els vuitens de final de la Copa del Rei

Partit encerclat en vermell en l'agenda blaugrana. Matx coper entre els dos reis de Copes. Els dos equips més llorejats de la competició, 31 copes per al FC Barcelona i 23 per a l’Athletic Club, s’enfronten un altre cop en el torneig en què històricament han estat els grans dominadors. 

Amb l’últim precedent a la final de la Copa 2020/21, que va acabar amb victòria blaugrana per 0-4, tots dos equips tornen a veure’s les cares en un duel trepidant, a partit únic, que decidirà qui accedeix als quarts de final de la competició.

Els de Xavi arriben al partit amb el regust agredolç que els va deixar la semifinal de la Supercopa d’Espanya a Riad, on no van aconseguir imposar-se al Reial Madrid tot i el seu gran partit. El duel, això sí, ens va permetre veure el debut com a culer de Ferran Torres i la tornada als terrenys de joc d’Ansu Fati, Frenkie de Jong i Pedri, després de més de tres mesos de baixa.  El partit de San Mamés podria significar la tornada de Braithwaite, que ha rebut l’alta mèdica.

Per la seva banda, els bascos també vénen de disputar la Supercopa d’Espanya, on van caure a la final contra el conjunt blanc. El partit a San Mamés serà una prova més per als de Xavi, ja que disputaran un dels duels de més renom dels vuitens de final en un escenari mític on el públic hi té molt a dir. A més a més, els lleons estaran més motivats que mai després de la derrota de l’any passat a la final.

 

El rival                                                    

Entrenador: Marcelino García Toral. L’entrenador asturià té un balanç força negatiu contra el Barça a la Copa del Rei. Tot i que en la seva estrena a la banqueta de l’Athletic va vèncer els culers a la final de la Supercopa d’Espanya de l’any passat, el tècnic ha sumat una victòria i cinc derrotes en els sis partits que ha disputat contra el Barça a la Copa.

Golejador: Nico Williams. El germà del màxim referent en atac dels lleons en les últimes temporades, Iñaki Williams, és el màxim golejador de l’equip a la Copa. Amb el seu doblet al camp del Mancha Real, el petit dels Williams es consagra com una de les revelacions de la temporada.

Com arriba? Tot i perdre la final de la Supercopa d’Espanya contra el Reial Madrid, els blanc-i-vermells arriben en un bon moment. Tret d’aquesta desfeta, els de Marcelino sumen tres victòries en quatre partits disputats en aquest 2022. A la Lliga són novens i sumen 28 punts.

  
 
 Per a aquest partit, Xavi ha convocat 22 futbolistes. L'entrenador podrà comptar amb Martin Braithwaite, que torna a una llista de convocats després de quatre mesos lesionat. D'altra banda, Memphis és baixa per una sobrecàrrega i se suma a la llista de lesionats que completen Sergi Roberto, Umtiti i Eric Garcia. Luuk de Jong és baixa per sanció i Ousmane Dembélé ho és per decisió tècnica.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut