Un Clàssic ple de possibles debutants

Un Clàssic ple de possibles debutants

Fins a vuit futbolistes podrien jugar per primer cop en un clàssic en el partit d'aquest dimecres

La temporada culer ens està deixant un munt de cares noves. Fins ara, són 14 els futbolistes que, sota les ordres de Koeman, Sergi o Xavi, han realitzat el seu debut amb la samarreta blaugrana. Als Memphis, Luuk de Jong, Eric, Agüero i Demir, que van arribar el passat estiu provinents d'altres clubs, hem de sumar nou futbolistes més que han arribat al primer equip, la majoria a través del filial i que, a més a més, han estat formats al planter.

Eric Garcia, Luuk de Jong, Gavi, Agüero i Memphis van disputar el seu primer Barça – Madrid en el partit corresponent a la desena jornada de Lliga d'aquesta temporada. Des d'aleshores, la factoria blaugrana no ha parat de produir futbolistes per al primer equip, donant lloc a nombrosos debuts. Ara, dos mesos i mig més tard, és molt probable que tornem a veure alguna cara nova en un clàssic en el partit d'aquest dimecres. Fem un repàs als possibles debutants:

Nico

El migcentre de 20 anys va fer el seu debut amb el primer equip el 15 d'agost del 2021 contra la Reial Societat. Des d'aleshores, s'ha convertit en un habitual a l'11 titular i és un dels futbolistes amb més minuts de la plantilla. Malgrat la seva joventut, ha estat una peça clau en els esquemes dels tres entrenadors que ha tingut. Tot i això, no va disputar ni un minut en el clàssic de Lliga i és molt probable que faci el seu debut contra els blancs aquest dimecres. Suma 1250 minuts, dos gols i dues assistències.

Balde

El prometedor lateral esquerre format a La Masia va fer el seu debut oficial el dia 14 de setembre del 2021 en el partit disputat contra el Bayern al Camp Nou. Tot i que la seva posició habitual és la de lateral, també ha disputat alguns minuts com a extrem esquerre gràcies a la seva qualitat i capacitat ofensiva. Suma 117 minuts amb el primer equip.

Ez Abde

Fitxat de l'Elx el passat mercat d'estiu, Abde s'ha convertit en una de les revelacions de la temporada a la Primera Divisió espanyola. El seu atreviment, la seva capacitat per desbordar i el seu joc vistós han captivat els aficionats blaugranes i del futbol en general. Les seves característiques l'han permès convertir-se en un jugador molt habitual en els esquemes de Xavi des que va debutar, sota les ordres de Sergi Barjuan, el passat 30 d'octubre contra l'Alavés. Suma 510 minuts i un gol.

2021-10-30 BARCELONA-ALAVES 87

Riqui Puig

El de Matadepera, que va debutar amb el primer equip el desembre de l'any 2018 en un partit de Copa del Rei, encara no ha disputat cap Clàssic. Amb l'arribada de Xavi, el migcampista ha guanyat protagonisme i ha estat titular en dos dels últims tres partits. El seu talent amb la pilota li permet desenvolupar la idea de joc de l'entrenador i ser un jugador important per a l'equip. Suma 355 minuts aquesta temporada.

Jutglà

Arribar i moldre. Així ha estat l'arribada al primer equip del davanter català, que va fitxar pel Barça B el darrer estiu després d'acabar el seu contracte amb l'Espanyol. Des del seu debut a la Maradona Cup, amb diana inclosa contra Boca Júniors, Jutglà s'ha guanyat un lloc al primer equip gràcies al seu gol i la seva capacitat de treball. Va debutar en partit oficial contra Osasuna el 12 de desembre del 2021 i va fer el gol de la classificació per als vuitens de copa a camp del Linares. Suma 387 minuts i dos gols.

Álvaro Sanz

El migcentre saragossà, format a les categories inferiors del FC Barcelona des de l'any 2015, va debutar amb el primer equip blaugrana el passat dia 2 de gener del 2022 a Mallorca. Es tracta d'un altre dels grans talents que ha produït La Masia els darrers anys, un migcampista amb un marcat 'ADN Barça' que s'adapta perfectament a les necessitats del seu entrenador. Tot i la forta competència al mig camp, Álvaro Sanz ha aconseguit debutar en un Barça ple de futbolistes del planter. Suma 43 minuts amb el primer equip.

Iñaki Peña

El porter alacantí, amb fitxa del Barça B, encara no ha debutat en partit oficial amb el primer equip. Tot i això, ha entrat en la convocatòria per als darrers compromisos i ha estat disponible per a Xavi en cas de lesió de Ter Stegen o Neto. En principi no jugarà dimecres, però el porter ha demostrat estar sobradament preparat en cas de lesió dels porters del primer equip.

Ferran Torres

El darrer fitxatge blaugrana està pendent de l'alta mèdica i ha viatjat aquest dimarts al matí cap a Riad, juntament amb Pedri. Fins ara, el blaugrana s'ha exercitat sota les ordre de Xavi esperant el moment del seu debut. I quin millor dia que en un Clàssic. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut