Present i futur: Nico

Present i futur: Nico

Amb 19 anys, va debutar en l’estrena de la Lliga 2021/22 i va deixar una instantània per emmarcar: va substituir una altra figura de la Masia i un emblema del mig del camp blaugrana, Sergio Busquets

La fitxa

Nom complet: Nicolás González Iglesias, ‘Nico’

Data i lloc de naixement: 03/01/2002 (La Corunya, Espanya)

Arribada al Barça: Procedent del Montañeros, va aterrar al futbol formatiu del FC Barcelona als 11 anys.

Debut amb el primer equip: El 15 d’agost del 2021, en un partit de Lliga al Camp Nou contra la Reial Societat. Va sortir al minut 83, amb el 28 a l’esquena i substituint Sergio Busquets.

Destil·lant barcelonisme des de la seva arribada

Gràcies a la visió dels tècnics de la Masia en un amistós a Galicia, Nico va aterrar als 11 anys a les categories inferiors blaugranes. I, des de la seva arribada, va encisar. Amb una projecció meteòrica, va deixar empremta al futbol formatiu barcelonista. No solament pel seu joc ADN Barça des de la posició d’interior, també per la consecució dels títols de lliga amb l’Infantil B (2013/14), el Cadet B (2015/16), el Cadet A (2016/17 i 2017/18) i el Juvenil A (2019/20).


 
El seu següent pas gegantí i formidable el va portar al Barça B. Al filial, va debutar amb 17 anys, en l’últim partit de la temporada 2018/19. Però es va convertir en una peça clau el curs 2020/21. No solament per assolir l’ascens del filial a la Primera RFEF, també per fer gala de la seva polivalència i ocupar, més enllà del mig centre, la posició de lateral dret, central o interior
 
Destacant per la seva visió i interpretació del joc de possessió i posició, la seva tècnica, verticalitat i intel·ligència tàctica, Koeman el va citar per a la pretemporada 2021. I ja es va quedar al primer equip per a l’inici oficial. 
 
Amb 19 anys, va debutar en l’estrena de la Lliga, contra la Reial Societat. I, altre cop, Nico va deixar una instantània per emmarcar en la seva vida de blaugrana, que restarà en l’imaginari dels culers. I és que al minut 83 va substituir una altra figura de la Masia i un emblema del mig del camp blaugrana, el capità Sergio Busquets.


 
Exhibint desimboltura i les seves característiques, Nico ha adquirit protagonisme en els esquemes culers. I amb el seu joc demostra, en cada partit,  que destil·la barcelonisme.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut