Dinamo de Kíev - Barça: La primera final, al sac (0-1)

Dinamo de Kíev - Barça: La primera final, al sac (0-1)

Un gol decisiu d’Ansu Fati permet als blaugrana sumar tres punts d’or i passar a dependre d’ells mateixos de cara a la classificació

El FC Barcelona arribava a Ucraïna a la recerca del triomf. I, finalment, els de Sergi Barjuan han pogut aconseguir tres punts valuosos a la Lliga de Campions, que permeten als culers passar a dependre d’ells mateixos per ser a la següent ronda de la competició europea. Això, després de la victòria contra el Dinamo de Kíev, amb un gol importantíssim d’Ansu Fati, que fa que el Barça superi la primera gran final del curs. I és que la derrota hagués dificultat molt la feina, però el triomf, combinat amb la desfeta de Benfica contra el Bayern, fa que ara els blaugrana passin a ocupar la segona posició del grup. No ha acabat aquí, però, perquè el proper repte serà igual o més complicat: superar el Benfica, en un duel directe al Camp Nou, per tal d’assolir la classificació.

  

Una possibilitat que arriba després del 0-1 a l’Estadi Olímpic de Kíev. En un partit difícil, amb arribades d’un Barça que ha tingut problemes d’efectivitat, però que finalment ha pogut guanyar. Ha costat, però un gol d’Ansu Fati al minut 70 ha estat definitiu. 

No arriba el gol  

El Barça ja ha tingut ocasions com per avançar-se en el primer temps. De fet, ràpidament ha avisat, després d’un bon inici, amb una rematada de Memphis que ha salvat Zabarnyi (min 5) i una altra d’Ansu que també s’ha estavellat contra el cos d’un defensa (min 9).

Tot i que el Dinamo s’ha estirat i també ha gaudit de les seves ocasions, especialment en una rematada de De Pena que ha salvat Ter Stegen amb el peu (min 25) i un xut de Shaparenko que ha sortit fregant el pal (min 28), el Barça ha continuat tenint les ocasions clares. Com la que ha tingut Nico just abans del descans, amb un cop de cap que podria haver obert la llauna, però l’esfèrica ha tocat sense voler en Memphis i ha acabat sortint desviada (min 42). 

Després del pas pels vestidors, el Barça ho ha seguit intentant. Ha posat setge a la porteria del Dinamo i ha estirat les línies per arribar a l’àrea de Buschan, però no ha estat encertat. Tampoc ho ha estat el Dinamo en l’ocasió clara que ha disposat, amb un xut amb rosca de Karavaev que a punt ha estat de trencar el 0-0 (min 58). 

Ansu Fati trenca l’empat 

La insistència blaugrana, però, ha tingut el seu premi i, finalment, la balança s’ha decantat. L’autor del gol ha estat Ansu Fati (0-1, min 70), que ha rematat de primeres i amb potència una centrada per la banda dreta de Mingueza, que d’inici anava dirigida cap a Dembélé (ha entrat al minut 65 i ha tornat a vestir-se de blaugrana 164 dies després).

Gol que, per fi, ha trencat la mala sort i que ha significat un resultat que el Barça ha pogut mantenir, malgrat alguna estirada dels locals, que han intentat cremar totes les nous. L’exemple més clar, la rematada precisa i amb efecte de Tsygankov que ha obligat a intervenir Ter Stegen (min 82). 

Així doncs, victòria que val molt més que tres punts i que permet al Barça tornar cap a Barcelona amb un valuós triomf a la Champions. Primera prova de foc, superada.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut