Dembélé torna a vestir de blaugrana 164 dies després

El 22 de maig, contra l’Eibar, va disputar el seu darrer partit amb el Barça, abans de lesionar-se durant l’Eurocopa i estar quatre mesos i mig de baixa

L’Estadi Olímpic de Kíev ha viscut aquest dimarts, en la jornada 4 de la Lliga de Campions entre el Dinamo de Kíev i el FC Barcelona, un retorn molt especial. I és que, 164 dies després de l’últim partit que havia disputat amb el Barça –el 22 de maig, contra l’Eibar, a Ipurua-, Ousmane Dembélé ha tornat a vestir-se de blaugrana.

Superada la lesió que es va fer durant l’Eurocopa, el davanter ha entrat al terreny de joc al minut 65, en substitució de Gavi, en un partit que ha acabat 0-1.

Insistent, Dembélé ha gaudit de bons minuts i ha obligat el Dinamo a vigilar més, especialment les desmarcades. De fet, tot i que no ha participat directament, la seva entrada ha coincidit amb el primer gol del Barça, perquè la centrada de Mingueza que finalment ha rematat Ansu Fati anava dirigida cap a ell, sol dins l'àrea.

Primera participació aquesta temporada

Cal recordar que Dembélé es va lesionar el passat 19 de juny, en el segon partit de la fase de grups de l’Eurocopa, en un França-Hongria. Les proves realitzades van confirmar que el francès patia una desincersió del tendó del bíceps al genoll dret. El 28 de juny, a Turku (Finlàndia), va haver de ser intervingut quirúrgicament pel doctor Lasse Lempainen, sota la supervisió dels serveis mèdics del Club.

Abans de la lesió, i a banda dels disputats amb la selecció francesa, Dembélé havia jugat un total de 44 partits durant la temporada 2020/21, en què va marcar 11 gols.

Estrena del dorsal ‘7’

Així doncs, quatre mesos i mig després -136 dies, concretament-, Ousmane Dembélé ha pogut tornar a jugar a futbol, aquest cop sota les ordres de Sergi Barjuan. Contra el Dinamo de Kíev, a més, el davanter ha estrenat el seu nou número, el dorsal ‘7’, que va rebre aquest estiu després de la marxa d’Antoine Griezmann. Des de la seva arribada al Club la temporada 2017/18 havia portat l’‘11’.