Barça-París-Saint Germain: Torna la Champions amb un duel d’alçada

Barça-París-Saint Germain: Torna la Champions amb un duel d’alçada

(21 hores) Els de Ronald Koeman reben la visita del vigent subcampió de la competició en un duel exigent

Torna la Champions al Camp Nou. El Barça rep la visita del París-Saint Germain en el partit d’anada dels vuitens de final en un duel de màxima exigència. Els blaugranes ho fan després d’una clara victòria contra l’Alabès (5-1). Els de Ronald Koeman buscaran traslladar la bona dinàmica a la Lliga a la Champions i obtenir un bon resultat per afrontar la tornada el 10 de març al Parc des Princes. 

El rival

Entrenador: Mauricio Pochettino. El tècnic argentí ha guanyat en una sola ocasió en els seus 11 enfrontaments dels seus equips –Espanyol i Tottenham- contra el Barça. En total, el registre de Pochettino contra el Barça és de sis derrotes, quatre empats i una victòria.

Els golejadors: Neymar, amb sis gols és el màxim golejador del conjunt francès a la Champions enguany, el segueixen Moise Kean amb tres i Mbappé amb dos. 

La trajectòria: El PSG va tancar la fase de grups en primera posició amb 12 punts, després de guanyar quatre partits i perdre’n dos. A la lliga, el conjunt francès es troba segon classificat amb 54 punts, a un del Lille i amb dos d’avantatge sobre l’Olympique de Lió, tercer. 

Baixes: Neymar, Di María, Juan Bernat, Dagba, Franchi, Pembélé i Simons. Aquests són les baixes en la convocatòria parisenca.

Els precedents

En la memòria de tots els culers hi ha la remuntada de la temporada 2016/17. El 8 de març del 2017 el Barça va remuntar el 4-0 advers de l’anada. Aquella nit al Camp Nou els blaugrana van aconseguir un 6-1 en una nit màgica i que classificava al Barça per als quarts de final. 

Aquest precedent no és l’únic davant el conjunt parisenc. I és que els dos conjunts s’han creuat en nou ocasions anteriorment. La primera vegada va ser el curs 1994/95 i va acabar amb el PSG com a guanyador de l’eliminatòria dels quarts de final. Un resultat que no s’ha repetit més, ja que el Barça es va endur la resta d’enfrontaments. 

El Barça va aixecar la recopa 1996-1997 davant el PSG (1-0) i va avançar ronda a les Champions 2012/13 (quarts de final) i 2014/14 (quarts de final) quan el seu camí es va creuar amb el del PSG. A més, també es van enfrontar en la fase de grups de la Champions 2014/15, amb un triomf per a cada conjunt.

Les paraules de Koeman i Jordi Alba

“Afrontem l’eliminatòria amb confiança”, ha afirmat el tècnic holandès en la roda de premsa prèvia al Barça-PSG d’aquest dimarts. A més, Koeman ha destacat que “els dos equips tenim baixes importants, però serà una eliminatòria molt interessant”.  L’objectiu: obtenir un bon resultat per afrontar el duel de tornada. 

També ha atès els mitjans de comunicació Jordi Alba. El lateral blaugrana ha destacat que "el PSG és un grandíssim rival. No tindrem a la nostra afició però intentarem fer un gran partit". A més, Jordi Alba ha destacat que "l'equip està fent molt bona feina i que es tracta d'una eliminatòria que es decidirà per petits detalls". 

Per a aquest duel, Ronald Koeman ha decidit convocar als següents futbolistes: Ter Stegen, Dest, Piqué, Sergio, Griezmann, Pjanić, Braithwaite, Messi, O. Dembélé, Riqui Puig, Neto, Lenglet, Pedri, Trincão, Jordi Alba, Matheus, F. De Jong, Umtiti, Junior, Iñaki Peña i O. Mingueza. Són baixa per lesió Ronald Araujo, Philippe Coutinho, Sergi Roberto, Ansu Fati. Per tant, Gerard Piqué i Braithwaite tornen després de rebre l'alta mèdica. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut