PRÈVIA | Barça-Nàpols: Esperant l’hora de la Champions

PRÈVIA | Barça-Nàpols: Esperant l’hora de la Champions

(21.00 h) Blaugranes i 'azzurri' s’enfronten per primera vegada a Europa al Camp Nou per decidir qui accedeix a la final a vuit de Lisboa

Tota espera arriba a la seva fi. Aquest dissabte 8 d’agost (21 hores), 165 dies després, els culers saltaran, de nou, a la gespa per jugar la Champions. La tornada dels vuitens de final entra en escena. Aquest Barça-Nàpols arriba amb l’1-1 vist a San Paolo. Ara, l’estadi a la riba del Vesuvi deixa pas al Camp Nou. Un coliseu que mai ha presenciat un duel entre barcelonistes i partenopeus a Europa.

Sempre hi ha una primera vegada. I aquesta també és especial, perquè dona accés a la final a vuit de Lisboa.

Els 'azzurri', uns visitants europeus invictes

En aquesta Champions League, l’elenc napolità no ha perdut cap partit com a forà. Va acabar la passada fase de grups amb cinc punts d’or com a forà. Dos empats, davant el Liverpool (1-1) i el Genk (0-0), i una victòria, a l’estadi del Red Bull Salzburg (2-3).

Ara bé, només un d’aquests resultats, el 2-3, veuria l’esquadra de Gattuso com a vencedora de l’eliminatòria contra el Barça. L’1-1 forçaria la pròrroga i el 0-0 beneficiaria els interessos culers. 

Primer precedent oficial al Camp Nou

Catalans i italians solament han registrat un amistós a l’Estadi. Va ser en el Trofeu Joan Gamper del curs 2011-12. Aquella nit festiva els blaugranes es van imposar per 5-0 amb gols de Messi (2), Cesc, Keita i Pedro. Per tant, aquest dissabte a les 21 hores s'escriurà el primer precedent oficial entre Barça i Nàpols al feu barcelonista. Però una estrena sense públic. Recordem que aquesta represa del futbol europeu també és a porta tancada

Curiosament, aquest 8 d'agost es compleix un any d'un altre duel entre blaugranes i azzurri. En la gira americana del 2019, el Barça s'imposava al Nàpols per 2-1 al Hard Rock Stadium de Miami

Messi vs. Mertens

Cara a cara entre els dos màxims anotadors de les memòries de FC Barcelona i  Nàpols, respectivament. Si el geni argentí, que és una assegurança en els vuitens de la Lliga de Campions, ha firmat dues dianes en aquesta edició del màxim torneig europeu, el perillós davanter belga, n'ha fet sis; una en l'anada davant els culers a l'estadi napolità.

Per la seva part, el 10 mai ha celebrat un gol oficial davant el conjunt del sud d'Itàlia. En cas de perforar la xarxa, sumaria una nova víctima a la seva col·lecció golejadora de la Champions, i ja en serien 35.

La convocatòria de Setién

Per a aquest matx, el tècnic càntabre ha confeccionat una llista de 22 noms: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Rakitic, Suárez, Messi, Neto, Lenglet, Griezmann, Jordi Alba, Sergi Roberto, De Jong, Junior, Iñaki Peña, Riqui Puig, Ansu Fati, Araujo, Monchu, Mingueza, Konrad, Reis i Jandro. No hi seran, per sanció, Sergio i Vidal, i Umtiti i Dembélé, per lesió. Braithwaite no està inscrit en el torneig continental.

Quan i on es podrà seguir el partit

Aquest partit, que començarà a les 21 hores, es podrà seguir a Barça TV+ a partir de les 20.15 hores, amb el  contingut exclusiu següent: la prèvia d'aquest Barça-Nàpols, el minut a minut des del plató de BarçaTV+ i les reaccions i l'anàlisi una vegada hagi finalitzat el matx.
 
A l'estat espanyol, el duel es podrà veure pel canal Movistar Liga de Campeones. Arreu del món, es podrà llegir en el minut a minut al Match Center del web del Club i en els perfils oficials a les diferents xarxes socials.

Cada minut que passa resta temps a la represa de la Champions. A l'apassionant Barça-Nàpols de la tornada de vuitens de final.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut