Les dades que cal saber abans del Barça-Nàpols

Les dades que cal saber abans del Barça-Nàpols

Consulta les estadístiques prèvies a la visita azzurra al Camp Nou per disputar la tornada dels vuitens de final de la Champions

Cada dia queda menys per l’anhelat Barça-Nàpols. Aquest dissabte 8 d’agost (21 hores), barcelonistes i partenopeus saltaran al Camp Nou per a disputar aquesta tornada dels vuitens de final de la Champions. Abans, però, repassem algunes de les dades que cal saber d’aquest apassionant matx.

165: Els dies sense Champions

Una eterna espera que arriba a la seva fi. Quan el 8 d’agost es jugui el Barça-Nàpols hauran passat 165 dies sense un matx continental dels culers. Si, des de l’anada a San Paolo (1-1), la pilota de les estrelles s’ha mantingut aturada, la de la Lliga va rodar abans. Enmig d’aquesta espera per la competició europea, els de Setién han conclòs el camí lliguer; en onze partits, set victòries, tres empats i una derrota.

0: Les visites oficials dels azzurri a l’Estadi

Catalans i italians, solament, han registrat un amistós al Camp Nou. Va ser en el Trofeu Joan Gamper de la campanya 2011/12. Aquella nit festiva els blaugranes es van imposar per 5-0 amb gols de Cesc, Keita, Pedro i Messi (2). Per tant, en la tornada de vuitens de final de la Champions 2019/20 tindrà lloc el primer precedent oficial entre Barça i Nàpols al coliseu barcelonista.  

35: Els partits consecutius sense perdre al Camp Nou a Europa

El Camp Nou és inexpugnable al torneig continental. Ningú ha estat capaç d’assaltar-lo des de la temporada 2012/13. L’1 de maig d’aquell curs, els blaugranes van caure contra el Bayern per 0-3 en la tornada de semifinals. Des d’aleshores 26 rivals diferents han passat pel Camp Nou en un total de 33 partits i cap d’ells ha pogut guanyar-hi. 31 victòries i quatre empats des de llavors.
 
D’aquesta manera, el Barça ocupa la posició de plata en aquesta estadística. L’or, de moment, el manté el Bayern de Munic, que va encadenar 43 partits invicte com a local entre el 1969 i el 1991.

34: Els rivals batuts per Messi a Europa

El 10 ha marcat contra 34 equips diferents a la Champions. I entre aquestes esquadres no es troba el Nàpols. D’aquesta manera, si l'argentí anota, l’elenc azzurro es convertirà en l'equip número 35 de la Champions League en la seva llista golejadora.

10: Els tècnics culers en debutar amb triomf al Camp Nou a la Champions

Cruyff, Robson, Serra Ferrer, Rexach, Rijkaard, Guardiola, ‘Tito’ Vilanova, ‘Tata’ Martino, Luis Enrique i Valverde. Aquest és l’elenc d’entrenadors blaugranes en assaborir l’èxit de la victòria en el seu primer partit de la màxima competició continental a l’Estadi. Van Gaal és l’única excepció barcelonista en els 28 anys d’existència de la Champions League.  
 
Aquest dissabte serà el torn de Quique Setién. El càntabre encara no s'ha assegut en la banqueta del Camp Nou en la nit de les estrelles.

2: Les anteriors vegades que els napolitans han estat a vuitens i han caigut eliminats

Contra el Barça, el Nàpols ha firmat la seva tercera presència als vuitens de final en tota la trajectòria de la Champions. En els dos anteriors precedents, 2011/12 i 2016/17, va caure eliminat. I, curiosament, contra el futur campió del torneig. La primera vegada davant el Chelsea i la segona davant el Madrid.

12: Els cursos seguits arribant a quarts

El Liverpool, el curs 2006/07, va ser el darrer equip en negar el pas dels barcelonistes a quarts de final. Una ronda de color blaugrana. Perquè amb 12 vegades consecutives sobreposant-se als vuitens, el Barça té en poder la ratxa més perllongada de la història de la Champions League. Cap altre elenc ha assolit els quarts de final en més de vuit campanyes seguides. Sumaran els culers un altre curs arribant a quarts?  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut