La prèvia del Barça-Madrid: un Clàssic que cal veure

La prèvia del Barça-Madrid: un Clàssic que cal veure

(21.00 h, TV3, GOL i La 1) El primer capítol de les semifinals de la Copa del Rei comença al Camp Nou

Un Clàssic. Un Barça-Madrid a les semifinals de la Copa del Rei. Un partit que focalitza l’atenció de tot el món (21.00h, TV3, GOL i La1) serà l’encarregat d’obrir les semifinals coperes. Un capítol més en una competició en la qual el FC Barcelona continua escrivint història: és la novena semifinal de Copa seguida. Ara, contra el Reial Madrid de Solari, els de Valverde tindran el Camp Nou com a aliat per a construir un argument exitós en forma de victòria. I, d’aquesta manera, encarar la tornada amb avantatge. A continuació, repassem els motius per a un partit que no et pots perdre. 

Màxima igualtat en els precedents de Copa

Blaugranes i blancs s’han creuat en vint eliminatòries de Copa i ambdós conjunts han sortit victoriosos en deu ocasions. Així doncs, aquest dimecres al Camp Nou tindrà lloc el primer matx d’una eliminatòria que trencarà un empat històric. A més, aquesta anada de semifinals arrencarà la bateria de Clàssics: tres en 25 dies. T’ho perdràs? Vine a l’Estadi i anima l’equip perquè comenci amb bon peu aquestes apassionants semifinals de Copa.

L’últim Clàssic de Copa data del 16 d’abril del 2014. Per tant, feia quatre cursos que barcelonistes i madridistes no es trobaven en el camí de la competició del KO. Ara bé, tots els aficionats blaugrana tenen en la ment el darrer precedent entre el Barça i el Reial Madrid; el Clàssic de Lliga del 28 d’octubre. Un 5-1 inesborrable.  

Una eliminatòria que assegura gols i espectacle

Al llarg d’aquests encreuaments, el FC Barcelona ha marcat 66 gols i el Reial Madrid, 65. La caixa de pandora golejadora dels duels copers la va obrir un protagonista, el blaugrana que apareix poc en la història.: Udo Steinberg. Aquest alemany, el 13 de maig del 1902, va ser l’autor dels dos gols que van contribuir al 3-1 favorable als culers. En aquell llunyà partit també va perforar la xarxa el fundador del Club: Joan Gamper

112 anys i 65 gols després, l’últim anotador culer dels Clàssics de Copa va ser Marc Bartra (el 16 d’abril del 2014). Val a dir que Samitier, amb 6 dianes, és el màxim golejador de la història copera dels Barça-Madrid. I per increïble que sembli el principal anotador de dianes en la història d’aquests duels titànics, Leo Messi, no ha afinat la seva punteria en els sis partits copers que ha disputat davant els blancs.

El rival, sempre atractiu

Màxim golejador: Benzema amb un total de 18 gols en totes les competicions, quatre a la Copa. A més, el francès és el segon futbolista de la plantilla actual del Reial Madrid que ha jugat més Clàssics. Saps quants? Descobreix la resposta i posa’t a prova en el trivial del Clàssic.

Entrenador: Santiago Solari. Com a futbolista blanc es va enfrontar contra el Barça en vuit partits, cinc com a visitant: una derrota, dos empats i dues victòries.

Camí a la Copa: Ha eliminat el Melilla (setzens), el Leganés (vuitens) i el Girona (quarts). Ara bé, el Reial Madrid no assoleix la final des del curs 2013/14. Per la seva part, el FC Barcelona persegueix arribar a la cinquena final de Copa consecutiva  i, d’aquesta manera, assolir la mà de Copes. Una fita que cap altre club ha escrit en aquesta competició del KO.

La convocatòria de Valverde

Per aquest matx, el tècnic blaugrana ha decidit convocar els següents futbolistes: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, Malcom, Lenglet, Murillo, Jordi Alba, Prince, S. Roberto, Aleñá, Vidal, Vermaelen i Iñaki Peña. Es queden fora per lesió O. Dembélé, Rafinha, Cillessen i Umtiti, mentre que Todibo i Samper són baixa per decisió tècnica.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut