FC Barcelona - Reial Madrid: Suárez lidera un espectacle triomfal (5-1)

Els de Valverde, que són més líders a la Lliga, golegen els blancs al Camp Nou amb un hat-trick de l’uruguaià i els gols de Coutinho i Arturo Vidal

El Barça ha donat color al Clàssic. Sí, perquè no només ha guanyat, sinó que ha golejat el Madrid al Camp Nou. El mosaic d’aquest any, molt adient, ha reflectit el resultat final, un 5-1 històric i que ha estat liderat per un home: Luis Suárez. Perquè l’uruguaià, que amb l’absència de Leo Messi està agafant la batuta de l’equip, ha ajudat els de Valverde amb un hat-trick dedicat als seus tres fills. Tres gols que han estat secundats pel de Coutinho, el que ha obert el marcador, i el d’Arturo Vidal, que ha arrodonit una tarda en què s’ha patit, especialment en els primers minuts de la segona meitat, però que ha acabat amb un final molt feliç.

De fet, tal com ha començat el matx, no hauria pogut ser d’una altra manera. Perquè el Barça, coral i molt ben conjuntat, solidari en totes les seves facetes del joc sabedor que jugar sense la figura de Leo Messi és un hàndicap, ha ofegat durant el primer temps la tàctica del Madrid, que des de l’inici ha renunciat a la possessió per prioritzar, tot i que sense gaire èxit, la fortalesa defensiva i la velocitat al contraatac.

Una primera part d’escàndol

Amb un domini clar, els de Valverde, molt superiors especialment al mig del camp, han fet gaudir l’afició del Camp Nou en una primera part per emmarcar i que ha marxat al descans amb un resultat que somreia. L’1-0 que ha fet Coutinho, després d’una jugada brutal ADN Barça que ha anat acompanyada de la passada enrere d’un Jordi Alba imperial (min 11), així com el penal que ha transformat Luis Suárez (2-0, min 30), ho han fet possible. Penal que, per cert, ha estat el primer en la història dels Clàssics xiulat pel VAR, després d’una falta de Varane sobre el mateix davanter uruguaià.

Reapareix el Madrid

El 2-0 ha estat el reflex del que s’ha viscut fins al moment sobre la gespa, més a prop del 3-0 que del 2-1. Piqué i Rafinha l’han tingut per a un Barça amb millors ocasions que un Madrid descentrat, que ha patit però que, això sí, després del descans ha tornat a aparèixer.

Ha fet un pas endavant i, a més, ràpidament ha pogut reduir diferències en una jugada embolicada que Marcelo ha acabat transformant (2-1, min 50). Exercint més pressió, els de Lopetegui també han tingut l’empat, en uns minuts en què els blaugranes han patit, i la rematada de Modric s’ha estavellat contra el pal (min 60).

Suárez exerceix de líder

La mateixa sort que, minuts més tard, ha tingut Luis Suárez, en una jugada que hauria pogut acabar al fons de la porteria de Courtois (min 60). No ha arribat a bon port, però el pistoler, que no es cansa mai de lluitar, sabia que en tindria més. I aquestes no les ha fallat. Primer, perquè quan el Barça més patia, amb un Madrid que ha continuat buscant l’empat, el 9 ha tranquil·litzat la parròquia amb un autèntic golàs de cap que ha iniciat Dembélé i ha continuat Sergi Roberto (3-1, min 75).

Amb ganes de més, encara ha tingut temps per al tercer del seu compte particular, que ha fet amb una rematada picada per sobre del porter del Madrid (4-1, min 83) i que ha acabat d’embogir un Camp Nou entregat. Enmig de l’excitació, Arturo Vidal ha tancat la golejada mitjançant un cop de cap (5-1, min 87) que ja passarà a la història dels Clàssics i que ha acabat de desfermar l’eufòria de tothom. Dels jugadors, del cos tècnic, de l’afició i fins i tot d’un Leo Messi que s’ho mirava, satisfet, des de la grada. El Barça és més líder, i ho fa amb un brutal cop d’efecte.