El Barça, primer club en guanyar la Pilota d’Or masculina i femenina

El Barça, primer club en guanyar la Pilota d’Or masculina i femenina

Els blaugrana també poden presumir d’haver estat els primers en guanyar la Champions i també un triplet en totes dues categories

Leo Messi i Alexia Putellas van ser coronats a París com els millors jugadors del món en categoria masculina i femenina. D’aquesta manera, amb la primera Pilota d’Or femenina del FC Barcelona, el Club blaugrana es converteix en el primer en tenir vencedors en categoria masculina i femenina. 


Els guanyadors culers de la Pilota d’Or

Amb Alexia Putellas la llista de jugadors que han guanyat la Pilota d’Or vestits de blaugrana creix. Luis Suárez Miramontes (1960) va ser el primer i el van seguir Johan Cruyff (1973 i 1974), Hristo Stoitxkov (1994), Rivaldo (1999), Ronaldinho (2005) i Leo Messi (2009, 2010, 2011, 2012, 2015 i 2019). 

A més, cal afegir els casos de Ronaldo (1997), Figo (2000) i Messi (2021), futbolistes que van jugar la primera meitat de l’any amb el Barça però que formaven part d’un altre equip en el moment de rebre el guardó.


Pioners en conquerir la Champions masculina i femenina

La Pilota d’Or masculina i femenina guanyades aquest dilluns a París converteixen el Barça en el primer Club en tenir campions masculins i femenins, però els culers ja van fer història ara fa uns mesos quan es van convertir també en el primer Club en assolir una Champions masculina i femenina. I un rècord més: ser els primers en tenir triplets en totes dues categories.

Una gala de rècord

A banda de totes aquestes fites, el FC Barcelona pot presumir també d’haver estat el primer Club en endur-se fins a tres guardons en una mateixa gala de la Pilota d’Or. I no van ser premis qualsevol, sinó els dos més importants i un dels que més il·lusionen de cara al futur, el Trofeu Kopa assolit per Pedri. Un triplet blaugrana per a la història del futbol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut