fcb.portal.reset.password

Els jugadors del FCB Regal, en una imatge d'arxiu. FOTO: ÁLEX CAPARRÓS - FCB

Tenint els deures fets, el Barça Regal pot començar a visualitzar i pensar quin pot ser el seu rival als quarts de final de l’Eurolliga 2012/13. Els de Xavi Pascual, que, a falta de dues jornades, han aconseguit la primera plaça del grup F del Top 16 i també el factor pista als quarts, s’enfrontaran al quart classificat del grup E, que actualment és el Panathinaikos grec però que pot canviar en les dues jornades que falten per disputar-se.

El líder d’aquest grup és el CSKA de Moscou, que és el primer classificat a dia d’avui pel seu millor ‘basket average’ amb els rivals. I és que el Reial Madrid i l’Efes Pilsen turc també tenen el mateix balanç de 9 triomfs i 3 derrotes. Màxima igualtat. El quart classificat del grup, el PAO, també podria acabar aquesta primera fase més amunt perquè tan sols està a un triomf de tots ells.

El cinquè equip en discòrdia, l’Unicaja de Màlaga, segueix viu en aquesta lluita gràcies al fet d’haver guanyat ‘l’average’ particular al Panathinaikos, tot i que se situa a dues victòries i per passar ronda haurien de guanyar els dos partits que els queden i que els grecs no en guanyessin cap.

Enfrontaments directes

El primer lloc es decidirà en els partits que disputin entre ells el Reial Madrid, l’Efes Pilsen, el CSKA i el Panathinaikos. I és que l’actual líder, ja classificat, podria caure fins a la quarta plaça si no guanyés cap dels dos partits que ha de disputar. El primer serà un partit dels grans: CSKA- Reial Madrid. En el partit de la primera volta els blancs van superar els de Mesina per vuit punts. Per tant, per a tots dos equips, serà cabdal el triomf i assegurar un ‘average’ que pot decidir la posició final del grup.

L’equip que compta amb millor calendari, només pel fet de no enfrontar-se a cap equip que es pot classificar, és el Panathinaikos, que, a més de jugar contra el CSKA en l’última jornada del Top 16, haurà de visitar la pista del Brose Baskets Bamberg, que és l’últim classificat, amb un balanç de cap triomf i dotze derrotes.

El Reial Madrid, per la seva banda, guanyant un dels dos partits que queden gairebé s’assegurarà un lloc entre els dos primers classificats gràcies a ‘l’average’ particular, perquè els de Laso el tenen guanyat al Panathinaikos i contra l’Efes Pilsen, en cas de triomf, haurien de guanyar per només tres punts. Si aconsegueixen superar el CSKA a Moscou, el factor pista serà un fet per als blancs.

El calendari dels cinc implicats

CSKA (9-3)
Jornada 9: CSKA - Reial Madrid
Jornada 10: PAO - CSKA
*Té l’‘average’ guanyat a l’EFES, compta amb un +17 contra el PAO i amb un -8 contra el Reial Madrid

Reial Madrid (9-3)
Jornada 9: CSKA - Reial Madrid
Jornada 10: Reial Madrid - Efes
*Té l’‘average’ guanyat al PAO, compta amb un +8 contra el CSKA i amb un -2 contra l’Efes Pilsen

Efes Pilsen (9-3)
Jornada 9: Efes - Unicaja
Jornada 10: Reial Madrid - Efes
*Té l’‘average’ perdut amb el CSKA, guanyat amb el PAO i compta amb un +2 contra el Reial Madrid

Panathinaikos (8-4)
Jornada 9: Bamberg - PAO
Jornada 10: PAO - CSKA
*Té l’‘average’ perdut amb l’Efes Pilsen, amb el Reial Madrid, amb l’Unicaja i compta amb -17 contra el CSKA

Unicaja (6-6)
Jornada 9: Efes Pilsen - Unicaja
Jornada 10: Unicaja - Alba Berlín
*Només podria ser quart i té l’‘average’ guanyat amb el Panathinaikos

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();