Els precedents després de perdre el primer partit a casa, favorables

Els precedents després de perdre el primer partit a casa, favorables

En les dues úniques ocasions on el Barça ha perdut el primer partit a casa als quarts de final de l'Eurolliga, s'ha remuntat per arribar a la Final Four

El Barça va caure derrotat contra Olympiacos en el primer partit de la sèrie de quarts de final de l'Eurolliga. Els blaugranes van perdre així el factor Palau i hauran de guanyar, tant sí com no, un enfrontament fora de casa, a terres gregues. Els precedents per fer-ho, però, són favorables per als interessos culers.

Des que la màxima competició continental va instaurar la temporada 2008/09 que el play-off de quarts de final es jugaria a una sèrie al millor de cinc partits, i no als tres d'antany, en només dues ocasions el Barça ha perdut el primer duel a casa. I en les dues, l'èpica i el Palau Blaugrana van sortir a escena per acabar l'eliminatòria amb un favorable 3-2 i assolir la Final Four. Aquest, doncs, serà l'objectiu dels de Roger Grimau en aquesta sèrie contra el conjunt grec.

El TAU Ceràmica, la primera víctima

La primera vegada que el Barça va ser capaç de remuntar un 0-1 advers després de perdre el primer partit a casa va ser, precisament, en el primer any en què l'eliminatòria de quarts es jugava al millor de cinc partits, la 2008/09. Els blaugranes es van enfrontar al TAU Ceràmica, l'actual Baskonia, per aconseguir un lloc a la Final Four de Berlín, la mateixa seu d'aquesta temporada.

En el primer enfrontament al Palau Blaugrana, els bascos van ser capaços d'arrabassar el factor pista guanyant al temple culer. Malgrat que el segon duel se'l va emportar el Barça, el TAU Ceràmica va tornar a posar-se per davant en el tercer. En els dos últims partits, els blaugranes es van fer forts per guanyar el quart i el cinquè i viatjar a Berlín.

El Zenit St. Petersburg, l'últim precedent

La segona i última vegada on el Barça va haver de capgirar un 0-1 després de caure a casa va ser el curs 2020/21, en plena pandèmia de la COVID-19 i amb un Palau Blaugrana buit. El rival, un Zenit St. Petersburg comandat per Xavi Pascual a la banqueta i Kevin Pangos, exjugador blaugrana, als timons. Així, els russos van aconseguir guanyar el factor pista en el primer duel.

En el segon i el tercer, el Barça va obtenir la victòria i es va posar per davant, però en el quart partit el Zenit va superar els culers per enviar la sèrie al cinquè. Allà, encara amb un Palau sense l'afició, el Barça va superar amb contundència el conjunt rus per arribar a la Final Four de Colònia.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut