Barça - Olympiacos: S’escapa el factor Palau (75-77)

Els culers cauen davant del conjunt grec i l'eliminatòria passa per guanyar mínim un partit fora de casa

Tocarà guanyar fora de casa. El combinat blaugrana ha caigut davant de l'Olympiacos (75-77) en el primer duel dels play-offs de l'Eurolliga. En un partit d'alta tensió on els blaugrana els ha costat agafar el compàs del duel, la millor defensa de la competició s'ha imposat després d'esgarrar els plans de remuntada blaugrana en nombroses ocasions.

Els culers s'hauran de fer forts aquest divendres en el segon partit al Palau (21.00 hores) i sumar mínim una victòria fora de casa si volen arribar a una nova Final Four.

Inici encallat

Ha costat arrencar. El combinat de Roger Grimau ha estat desajustat durant els primers minuts de joc, fet que ha permès a l'equip grec fer-se amb les regnes del marcador (0-6, min. 3). No ha estat fins que Jan Vesely ha convertit un tir lliure que el comptador blaugrana no ha gaudit dels seus primers punts (2-6). De mica en mica, i amb encara alguns nervis sobre la pista, els blaugranes s'han refet. Després d'un triple de Jabari Parker, Laprovittola ha aconseguit un 2+1 que ha fet saltar al Palau en veure com els culers neutralitzaven l'avantatge grec i començava un nou partit (12-13, min. 8).

Recuperada la igualtat en el marcador i instaurada sobre la pista des de l'inici del duel, el primer temps ha estat marcat pel descontrol per part d'ambdos equips. Sobretot per part del cantó blaugrana que ha tingut algunes pèrdues de pilota i ha concedit algunes cistelles fàcils que ha deixat creixer l'empenta visitant.

La igualtat es trenca lleugerament

Amb un tir d'Abrines que posava el 18-19, s'ha tancat el primer quart i el mateix capità ha estat l'encarregat de guiar l'equip en el segon. Amb dos triples consecutius ha posat el 28-25 que ha donat ales als culers i ha capgirat la dinàmica del primer temps. Ara bé, l'avantatge que els culers havien mantingut gran part del període s'ha esfumat amb un tres i no res abans d'arribar al descans. Després d'una antiesportiva i una falta en atac de Jan Vesely, el combinat de Pireus ha pogut obrir escletxa (35-44).

L'inici de la segona meitat ha estat calcat a la de la primera. El Barça no s'ha entès en la construcció del joc ofensiu i això ha generat pèrdues que s'han pagat a preu d'or (47-60). Els triples de Ricky i Abrines han posat llum a l'atac culer, però els grecs contestaven sense tremolar les empentes locals. Ara bé, amb el Palau convertit en un infern, els culers han pogut retallar la distància en el marcador per arribar al darrer assalt amb el 54-61 i creure en la victòria.

Perden el factor pista

El darrer quart ha estat un autèntic estira-i-arronsa. Amb afició i equip en comunió, el Barça s'ha fet fort. Amb una defensa més contundent i amb més encert en els llançaments, els de Roger Grimau s'han situat a tir dels de Bartzokas en tres ocasions, però malauradament, els grecs s'han acabat imposant. Amb aquesta derrota, els culers hauran de remar de valent si volen assegurar la seva presència en la F4 de Berlín i guanyar mínim un partit al Peace Friendship Stadium.