fcb.portal.reset.password

Juan Carlos Navarro, a la final de la Copa del Rei 2010/11 davant el Reial Madrid

La Copa del Rei 2012 que es disputarà a Barcelona del 16 al 19 de febrer pot significar un tomb en el palmarès històric del bàsquet coper espanyol. El FC Barcelona Regal i el Reial Madrid estan igualats a títols (22) després que l'equip blaugrana hagi equilibrat al conjunt blanc després del triomf en les dues darreres edicions a Bilbao i Madrid, augmentant així el seu domini en l'últim quart de segle.

El conjunt de Xavi Pascual va trencar en l'última cita a Madrid la maledicció que impedia a un mateix equip revalidar títol de manera consecutiva des que la competició té el format actual en finals a vuit. En els darrers 25 anys, ningú havia aconseguit defensar amb èxit el títol fins a la victòria dels blaugranes fa un any davant el Reial Madrid (68-60). De fet, fins llavors l'últim precedent d'un equip que va repetir triomf a la Copa va ser el mateix Barça, quan es van conquerir els títols a les temporades 1986 i 1987.

Una Copa molt blaugrana

El Barça s'ha erigit en el clar dominador de les edicions de Copa des que aquestes se celebren amb vuit equips (a partir del 1987). Des de llavors, el Barça suma nou títols en aquest període superant el Baskonia (6) o el grup del Reial Madrid, el Joventut, i l'Estudiantes (2). L'hegemonia encara queda més clara si mirem el canvi de segle, en què el Barça ha sumat cinc de les últimes onze edicions.

Vuit títols davant el Reial Madrid

Dels 22 títols copers que té a les seves vitrines el Barça, vuit han arribat superant a l'últim partit el Reial Madrid. Els blancs han estat finalistes en quatre de les últimes cinc victòries barcelonistes i no aixequen una Copa del Rei de bàsquet des de fa gairebé 20 anys (van guanyar la temporada 92-93). Als blancs se'ls ha guanyat en quatre d'aquests últims cinc títols.

Letals a les finals

A més dels 21 títols copers celebrats en format de KO (la temporada 1948/49 el títol es va decidir per una lligueta), el Barça ha demostrat la seva competitivitat a les finals. N'ha guanyat 21 i només ha perdut en vuit d'aquestes (l'última fa 20 anys). Els títols els ha aconseguit davant el Reial Madrid (8), el TAU (2), el Joventut (2), el Laietà (2), el Montgat (1), el Canàries (1), l'Aismalibar (1), el Tempus (1), el Manresa (1), l'Inmobanco (1) i l'Estudiantes (1).

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();