fcb.portal.reset.password

Ndong esmaixa davant Estudiantes (Foto: Àlex Caparrós FCB)

L'equip de Xavi Pascual és letal en el joc aeri. O el que és el mateix, és el millor equip de l'ACB pel que fa a esmaixades. En aquest sentit Boniface Ndong i Fran Vázquez són els líders de la competició.

El pivot senegalès, que passa per un excel·lent estat de forma en aquest inici de temporada desconeixia que era el líder de tota la Lliga en aquest apartat: "La veritat és que no sabia aquesta dada. Al llarg de tota la meva carrera sempre he pensat que és el camí més ràpid per encistellar i, a més, a la gent li agrada. També he de dir que quan era més jove m'empipava amb la gent que feia una safata en comptes d'una esmaixada. Crec que és més senzill, almenys en el meu cas, enviar la pilota cap a baix que fer una safata."

El camí més ràpid

L'esmaixada és el camí més ràpid, el més espectacular, el més agraït i això ho sap també molt bé Fran Vázquez, l'altre gran 'matador' del Barça Regal. El gallec sap que la gent del Palau valora molt que l'equip doni espectacle: "És quelcom que l'equip posa en pràctica de manera habitual, però cal tenir els jugador per fer-ho (somriu). A més, a la gent li agrada que l'equip practiqui aquest joc espectacular."

Els números

Els barcelonistes lideren amb pas ferm l'apartat d'esmaixades amb 27 en cinc partits jugats fins ara, és a dir, 5.40 per partit. El segon classificat és un altre equip català, l'Assignia Manresa, amb 16, o el que és el mateix, 3.20 per matx jugat.

Pel que fa a l'estadística individual, Boniface Ndong ha esmaixat en 10 ocasions, és a dir, fa dues esmaixades per partit, mentre que Fran Vázquez,  segon classificat a l'hora de 'matar' la pilota cap a baix, amb 9 esmaixades en cinc partits, és a dir, 1.80 per partit.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();