14 Coutinho

Philippe Coutinho Correia

Migcampista

Philippe Coutinho és un jugador excels i amb una gran tècnica. Està cridat a ser un dels grans jugadors del panorama futbolístic mundial

Nascut el 12 de juny del 1992 a Rio de Janeiro (Brasil), Philippe Coutinho és un dels migcampistes més talentosos del món, a més d’un jove jugador amb molt de potencial encara per explotar. El brasiler ja ha demostrat la seva classe al nivell més alt, tant a la ‘Seleçao’ com al Liverpool, un històric del futbol europeu.

Coutinho va començar a jugar a futbol en un dels clubs de la seva ciutat natal, el Vasco da Gama. El 2008, amb només 16 anys, va fitxar per l’Inter de Milà, equip amb el qual va debutar a la Serie A i a la Lliga de Campions als 18 anys. Entremig de les dues temporades i mitja a l’equip italià, va haver-hi una cessió a l’Espanyol durant l’any 2012, on va jugar-hi sis mesos i va deixar-hi una gran imatge, amb 5 gols en 16 partits es va confirmar com un dels jugadors estrella de l’equip.

Després de la seva experiència a Milà i a Cornellà-El Prat, el migcampista va signar pel Liverpool al gener del 2013. Ha estat a Anfield on Coutinho s’ha assentat com el gran jugador que apuntava, i ha esdevingut un dels jugadors més importants del conjunt anglès.

El brasiler es va convertir oficialment en nou jugador del FC Barcelona el 8 de gener de 2018. Signa pel que queda de temporada i cinc més, amb una clàusula de rescissió de 400 milions d’euros. 

Perfil tècnic

El migcampista brasiler és un jugador d’atac que té en la polivalència una de les seves principals virtuts. La seva tècnica i visió de joc li permeten organitzar el joc. A més, és un migcampista ofensiu que també pot jugar d’extrem, i a la seva visió de joc s’hi suma la velocitat –amb un canvi de ritme excel·lent– i una gran habilitat amb la pilota als peus. És molt bo en el regat, la qual cosa ajuda els seus equips a desequilibrar les defenses rivals.  A més, té olfacte golejador −al Liverpool va fer tretze dianes la temporada passada− i aporta perill des de la llarga distància.

Amb 172 centímetres d’alçada, el brasiler arriba al FC Barcelona com un jugador més que contrastat però amb molta projecció, tenint en compte la seva joventut. A més, Philippe Coutinho és internacional amb el Brasil i ha disputat partits de classificació per al Mundial i de la Copa Amèrica.