FC Barcelona - Real Betis: Va per tu, Barcelona!

FC Barcelona - Real Betis: Va per tu, Barcelona!

El primer equip del FC Barcelona, que debuta aquest diumenge a la Lliga 2017/18, espera poder dedicar la victòria a les víctimes dels atemptats viscuts a la Ciutat Comtal i a Cambrils

Aquests dies el futbol ha quedat en segon pla. La barbàrie terrorista que ha colpejat Catalunya, amb els atacs de dijous passat a la Rambla de Barcelona i a la població de Cambrils, ha entelat una mica el debut del FC Barcelona a la Lliga 2017/18. Però, tot i que costa mantenir el cap fred davant aquestes circumstàncies, una bona manera d’honorar les víctimes és seguir mirant endavant. Sense oblidar-les, això sí, i per això el Camp Nou, l’escenari del partit de la jornada 1 contra el Betis (20.15h, BeIN LaLiga), serà el punt d’un gran homenatge. El minut de silenci, els braçals negres o les samarretes especials, amb la paraula ‘Barcelona’ en el lloc dels noms dels jugadors del Barça. També el Betis saltarà demà a la gespa de l’Estadi amb una samarreta verda en què es podrà llegir, en català, ‘El Real Betis amb Barcelona’. Tot plegat, doncs, també serà protagonista d’un partit que el Barça espera guanyar per poder dedicar la victòria a totes les víctimes.

Amb tot el que viu la Ciutat Comtal aquests dies, la màxima de l’equip l’ha fet pública l’entrenador, Ernesto Valverde. En la roda de premsa prèvia, i com ja va fer en un missatge de suport, el tècnic ha assegurat que “aquests dies han estat durs per a tothom”, però que demà s’ha de sortir a jugar i a guanyar: “No tenim por i hem de fer front a aquesta lamentable circumstància”. Així, el Barça rebrà el Betis amb l’objectiu de sumar el seu novè triomf consecutiu en un debut a la Lliga.

Ho farà sense els lesionats Suárez, Rafinha i Iniesta, i sense els descartats per decisió tècnica Vermaelen, Marlon, Munir, Samper i Douglas. A més, Paulinho no ha entrat a la convocatòria perquè està pendent de resoldre un assumpte burocràtic i de rebre tota la documentació necessària del Guangzhou Evergrande, malgrat que el Club ha fet les gestions necessàries perquè el jugador participés en el partit de diumenge. Per contra, Gerard Piqué, que era dubte per unes molèsties, finalment ha entrat en la convocatòria oficial del partit.

Un Betis valent

Així creu Ernesto Valverde que sortirà l’equip de Quique Setién, que afronta aquest primer partit de Lliga renovat. Amb 16, incloent l’entrenador, és l’equip que més baixes ha tingut en aquest mercat d’estiu, i afronta una temporada il·lusionant. De fet, el club verd-i-blanc ha fet un gir de 180 graus a la seva política esportiva, i ha apostat pel joc de posició amb el fitxatge del seu nou tècnic.

Destaca en la convocatòria la presència de l’exblaugrana Cristian Tello, que ha arrossegat una lesió al turmell, la de Javi García, que aquesta setmana va arribar a Sevilla procedent del Zenit de Sant Petersburg, i la dels jugadors del planter Narváez i Francis.

Rafa Navarro, Darki Brasanac, el lesionat Ryan Boudebouz i els descartats Roman Zozulya i Didier Digard no formen part d’una llista que viatja cap a una ciutat de Barcelona durament colpejada aquesta setmana, però que vol tornar a la normalitat. I omplir el Camp Nou i veure aquest Barça – Betis, alhora que es recorda a les víctimes, pot ser una bona manera de fer-ho.   

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut