Una volta sencera sense perdre a la Lliga

Una volta sencera sense perdre a la Lliga

Des que va caure a Balaídos contra el Celta el 2 d’octubre (4-3), el FC Barcelona encadena 14 victòries i 5 empats

Era la setena jornada de la Lliga, i el FC Barcelona queia derrotat a Balaídos contra el Celta (4-3). Dinou jornades després, però, els de Luis Enrique completen una volta sencera sense perdre a la competició domèstica. I és que amb el triomf al Camp Nou d’aquesta 26a jornada, precisament contra el Celta (5-0), els blaugranes sumen 14 victòries i 5 empats de manera consecutiva, 47 punts de 57 possibles. 54 gols a favor i només 11 en contra en tenen la culpa, així com els 19 gols de Messi i els 15 de Suárez en aquests 19 partits, els màxims golejadors d’aquest període d'imbatibilitat.

Números que han permès al Barça dependre d’ell mateix per guanyar la Lliga –actualment té 60 punts, un més que el Reial Madrid, amb un partit menys– i remuntar des de la quarta posició fins al liderat. Només el Màlaga (0-0), la Reial Societat (1-1), el Reial Madrid (1-1), el Vila-real (1-1) i el Betis (1-1) han pogut sumar algun punt contra el Barça.

Però, a més a més, el Barça-Celta ens deixa altres dades destacades. Les repassem:

- Leo Messi és el primer jugador que aquesta temporada marca en sis jornades de Lliga consecutives. Ha fet vuit dianes, repartides de la següent manera: una contra l’Athletic Club, una més contra l’Alabès, dues contra el Leganés, una contra l’Atlètic de Madrid, una contra l’Sporting i dues contra el Celta.

- L’argentí, a més, va completar un partit excel·lent, ja que va participar en quatre dels cinc gols del Barça contra el Celta: els dos que va fer (1-0 i 5-0) i les assistències del 2-0 i del 4-0.

- Neymar Jr va tornar a exhibir-se contra el Celta, un rival que li va prou bé. Amb el gol que va fer contra els gallecs al Camp Nou, una autèntica meravella, el brasiler ja en suma sis en set partits. De fet, juntament amb el Rayo i el Vila-real (també sis), el Celta és la seva víctima preferida.

- L’11’ blaugrana, a més, va fer 11 regats exitosos dels 18 que va provar. Una xifra que representa el rècord d’un jugador en un partit de Lliga aquesta temporada.

- Ivan Rakitic i Sergio Busquets també va ser un dels més destacats de l’equip, figures importants en el joc del Barça des del mig del camp. El croat, que va completar un partit excel·lent, va marcar el seu segon gol de manera consecutiva, després del que va fer contra l’Sporting. El de Badia del Vallès, a més, va ser el futbolista amb més recuperacions (12).

- Va ser un matx especial per a Samuel Umtiti, que es va estrenar com a golejador amb la samarreta del Barça. Des de la seva arribada aquest estiu passat, el central francès ha jugat 30 partits: 16 a la Lliga, 8 a la Copa, 5 a la Champions i 1 a la Supercopa d’Espanya. De fet, des de l’anada de les semifinals de la Copa del Rei contra l’Atlètic de Madrid (1-2), suma nou enfrontaments consecutius sent titular: 6 a la Lliga, 2 a la Copa i 1 a la Champions. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut