Vila-real CF – FC Barcelona: Leo Messi salva un punt insuficient (1-1)

Una genialitat de l’argentí al minut 90 dóna un punt al Barça, que mereix el triomf en una segona part d’assetjament a la porteria rival

El FC Barcelona no ha pogut sumar la victòria a Vila-real tot i ser superior al seu rival en el global del partit. Els homes de Luis Enrique, després d’una primera part igualada, han rebut un gol a la contra a l’inici del segon temps. A partir de l’1-0 s’han abocat a la porteria d’Asenjo, però les aturades del porter, la falta de precisió i el pal han evitat l’empat fins al minut 90. Aleshores, un llançament de falta magistral de Leo Messi ha donat al Barça un punt que no ha fet justícia.

Sobre el camp –Estadi de la Ceràmica a partir d’aquest diumenge– hi havia dos dels equips de la Lliga que més bon futbol practiquen. Això ha quedat palès des que la pilota ha començat a rodar, i s’ha vist un joc intens. Amb la defensa molt atenta a la velocitat dels atacants groguets, els blaugranes han circulat amb tranquil·litat. Les transicions ofensives dels locals plantejaven dificultats, però les primeres ocasions han estat culers. André Gomes, amb un xut sec, i Neymar Jr, amb un xut de rosca que ha fregat el pal, han avisat a la porteria de Sergio Asenjo.

Amb el partit igualat, Messi ha estat a punt de decantar el marcador amb una rematada de cap a la sortida d’un córner, però Asenjo s’hi ha lluït per evitar-ho. Encara abans del descans, Suárez ha xutat a les mans del porter groguet. La segona part començava amb un Barça dominador, però ben aviat ha arribat el cop inesperat. Al contraatac, com sempre provava de fer mal el Vila-real, l’alemany Sansone ha creuat un xut fora de l’abast de Ter Stegen. El resultat en contra ha esperonat encara més el Barça, que ha anat a l’atac a la recerca de l’empat.

La sort, d’esquena

Les ocasions han arribat. Una rere l’altra, el Barça assetjava la porteria d’Asenjo. Neymar Jr l’ha merescut, i Mascherano ha sorprès amb una rematada de cap per sobre del travesser. El canvi d’Arda per Digne era la mostra més clara de l’ambició blaugrana, i a continuació Messi s’ha inventat un xut que ha anat al pal. La sort esquivava el Barça, i s’ha reclamat un penal per mans en cada àrea. Amb un quart d’hora per jugar, Suárez també ha estat a punt de marcar. Asenjo s’hi ha tornat a lluir per salvar el gol, i la xilena posterior de Neymar Jr ha marxat alta.

La insistència blaugrana era màxima. El Barça necessitava els tres punts, però la sort no ha estat de cara. Una vegada i una altra es negava el gol, fins que ha aparegut la màgia de Messi a temps. Al minut 90, en una falta a la frontal de l’àrea, l’argentí ha salvat un punt amb un llançament genial a l’escaire. Un punt que viatja a Barcelona abans d’afrontar el duel de tornada dels vuitens de final de la Copa del Rei. Amb aquest empat, el conjunt de Luis Enrique queda tercer a la classificació, un punt per darrere del Sevilla.