FC Barcelona – RC Celta de Vigo: Messi lidera una golejada per creure-hi (5-0)

Un doblet del crac argentí i els gols de Neymar Jr, Umtiti i Rakitic arrodoneixen l’exhibició del líder de la Lliga abans d’intentar la remuntada a Europa

El FC Barcelona es manté al capdavant de la classificació de la Lliga després d’exhibir-se en la visita del Celta al Camp Nou (5-0). El conjunt de Luis Enrique ha regalat un magnífic partit de futbol i cinc gols de categoria per imposar-se a un Celta sempre incòmode. Leo Messi, autor de dos gols marca de la casa, ha liderat una golejada que han completat Neymar Jr –amb una vaselina deliciosa–, Umtiti i Rakitic. Amb aquest resultat, el Barça carrega al màxim el dipòsit de la confiança per afrontar el decisiu partit de Lliga de Campions contra el PSG, en què intentarà una remuntada que seria històrica.

El duel exigia màxima atenció, ja ho havia dit Luis Enrique. I el Barça no només no ha desconnectat, sinó que ha sortit més endollat que mai. Amb defensa de tres en la construcció i amb Sergi Roberto tornant al lateral en fase defensiva, els blaugranes han construït un mig del camp que s’ha convertit en una màquina de recuperar pilotes. La defensa, mentrestant, anul·lava els dos principals perills del Celta: Iago Aspas i Guidetti.

El joc del Barça es basava en arribades per banda, sobretot mitjançant Jordi Alba a l’esquerra, i en un Messi lliure associant-se amb les altres dues potes del trident, Neymar i Suárez. Així, un tic-tac de l’argentí i el brasiler ha acabat en la primera bona ocasió blaugrana, desfeta per Sergio Álvarez. La millor ha arribat al minut 19 amb un increïble doble xut al pal. Primer Suárez i després Messi, aprofitant el refús, s’han topat amb la fusta. Ter Stegen, mentrestant, s’ho mirava des de la seva àrea. Només un xut aïllat de Roncaglia l’ha alterat.

Art argentí i brasiler

Els 77.117 espectadors presents al Camp Nou s’ensumaven el gol del Barça, i no s’equivocaven. Al minut 24, Messi ha activat el mode videojoc en rebre al cercle central. S’ha girat, ha conduït durant 30 metres desfent-se de dos defenses fins a dipositar la pilota, amb delicadesa, al fons de la xarxa. El hit de l’Estadi “Messi, Messi!” ha tornat a sonar amb força, però el Barça ha continuat a la seva: domini absolut i arribades amb un ampli ventall de recursos. I és que, quan la màgia apareix, poc s’hi pot fer. Com quan ho fa Neymar: ha rebut del ‘10’ i ens ha regalat una subtil vaselina de rosca.

Entre festeig i festeig s’ha arribat al descans d’un partit que el Barça havia encarat molt bé. Però la panxa no estava plena encara, i els culers han arrencat la segona part amb la mateixa vocació ofensiva. Amb un Neymar Jr molt actiu i imaginatiu, els de Luis Enrique han viscut constantment en camp contrari. En estàtic i en velocitat. Aixi ha arribat el 3-0, obra de Rakitic després d’una triangulació a l’àrea entre Neymar i Rafinha.

Xou futbolístic

El Barça se sentia còmode, es palpava a l’ambient, i el Camp Nou acompanyava la festa. Una festa a la qual no volia faltar ningú. I Umtiti hi ha posat el seu granet de sorra estrenant-se com a golejador blaugrana després d’una acció d’estratègia amb assistència de Messi. El ‘10’ comandava l’exhibició i, de tant en tant, s’hi posava com a protagonista. Com quan ha decidit fer el 5-0 amb una de les seves clàssiques diagonals per batre el porter rival pel pal curt.

Luis Enrique ha aprofitat el marcador per donar descans a Sergio, Sergi Roberto i Neymar Jr. Cal no oblidar que el Barça, en només quatre dies, afrontarà el repte històric de remuntar un 4-0 a la Lliga de Campions. Els culers hi arriben pletòrics i amb la confiança pels núvols després de sis victòries seguides a la Lliga. Els crits de “Sí que es pot!” que han tancat el duel contra el Celta poden ser el preludi d’una nit que passi a la història. Dimecres, a les 20.45 hores, tenim una cita al Camp Nou!