Reial Societat – FC Barcelona: Messi rescata un punt d’Anoeta (1-1)

Reial Societat – FC Barcelona: Messi rescata un punt d’Anoeta (1-1)

Un gol del crac argentí a la segona meitat serveix per sumar un punt en un partit en què els blaugranes no han pogut desplegar el seu joc habitual

El Barça no ha pogut sumar una victòria en la seva visita a Anoeta i marxa de Sant Sebastià amb un punt. Un empat que ha rescatat Leo Messi a la segona meitat en un partit en què els blaugranes no s’han trobat còmodes en cap moment. N’eren conscients els culers, de la dificultat del duel, i així s’ha demostrat només començar. La pressió asfixiant i la intensitat de la Reial Societat han fet que els blaugranes comencessin el partit bloquejats. I és que als primers 15 minuts Zurututza i Xabi Prieto, en dues ocasions, haurien pogut avançar el conjunt basc. Ter Stegen ha hagut d’intervenir més del compte a l’inici del partit; al Barça no li sortien les coses. Empesa pel seu públic, la Reial s’animava en tasques ofensives, tocava amb criteri i no deixava els de Luis Enrique controlar el partit.

Superioritat basca

Davant de tot això, el Barça intentava jugar en llarg buscant l’esquena de la defensa dels d’Eusebio Sacristán. Però avui semblava que no era el dia. La Reial guanyava tots els duels, pressionava amb intensitat, dominava el partit i generava una ocasió rere l’altra. Era un Barça desconegut al qual li costava enllaçar passades. A aquest context s’hi han hagut de sumar dos ensurts de Jordi Alba i Gerard Piqué, que en un primer instant semblava que s’havien lesionat, però després s’han recuperat. El partit no estava sortint com volia el Barça, i la Reial aprofitava el moment de debilitat culer per continuar arribant a l’àrea de Ter Stegen.

Oyarzabal, William José, Xabi Prieto i Carlos Vela eren els homes més perillosos dels bascos, que haurien pogut fer el primer. Això sí, el Barça es defensava amb tot i aguantava les arribades basques. La primera acció de perill del Barça ha arribat al minut 40, quan Luis Suárez ha aprofitat una pèrdua txuri-urdin per engaltar un xut potent que s’ha escapat fregant el pal. Amb tot, l’empat a zero al descans era la millor notícia per als de Luis Enrique.

El pas pels vestidors ha fet millorar la versió del Barça, i als cinc minuts de la represa Neymar Jr ha tingut l’ocasió més clara amb un llançament de falta que ha fet lluir el porter Rulli. Però la Reial no ha abaixat els braços i ha seguit amb la mateixa intensitat que a la primera meitat. Tres minuts després William José ha fet el primer en una acció rocambolesca. El davanter ha rematat de cap una acció precedida d’un remat de Carlos Vela que Ter Stegen ha refusat i que Piqué ha intentat salvar a la línia de gol sense èxit.

Messi, al rescat

Però al Barça hi juga el millor jugador de tots els temps. Messi no ha tardat ni sis minuts a empatar. El crac argentí ha rematat en una acció plena de qualitat davant de Rulli amb un xut potentíssim després d’una  jugada de contracop iniciada per Neymar Jr amb molta velocitat. El brasiler ha assistit a l’àrea, i el ‘10’ no s’ha posat nerviós per definir amb exquisidesa i potència. Amb l’empat el Barça ha arribat amb més claredat sobre l’àrea del conjunt basc, i del control total de la Reial s’ha passat a un duel més elèctric amb arribades a les dues porteries.

Denis Suárez, que ha entrat a la segona meitat, ha estat dels homes més actius i ha liderat la majoria d’accions d’atac de l’equip. Tot i això, els d’Eusebio Sacristan han continuat gaudint d’oportunitats de gol. Les més clares, de les botes de Carlos Vela, que ha engaltat dos xuts potents que han picat al pal. Tot i que no li acabaven de sortir les coses al Barça, Denis Suárez hauria pogut fer la diana del triomf en una bona acció personal que, després de superar Rulli, Illarramendi ha refusat. El partit finalitzaria aquí. Tot i que l’empat no és un bon resultat, el Barça ha marxat d’Anoeta amb un punt d’un estadi maleït els últims anys.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut