FC Barcelona - Reial Societat: Canvi de xip

FC Barcelona - Reial Societat: Canvi de xip

Després de les derrotes contra el Màlaga i la Juventus, l’equip vol passar pàgina i tornar a recuperar el somriure per seguir mantenint opcions a la Lliga

Enmig de la Setmana Santa, el calendari del FC Barcelona no s’atura de cap de les maneres. Sense marge d’error a la Lliga, els de Luis Enrique han d’intentar girar full ràpid, després de perdre contra el Màlaga (2-0) i la Juventus (3-0). I aconseguir els tres punts al Camp Nou contra la Reial Societat seria una bona manera de fer-ho (20.45 hores, Movistar Partidazo).

Perquè abans d’intentar una nova remuntada a la Champions, aquest cop contra els italians a la tornada dels quarts de final, és el torn de centrar-se en la competició domèstica. No només per afrontar aquest repte contra la Juventus amb optimisme, sinó perquè el triomf contra la Reial al Camp Nou esdevé cabdal quan falta una setmana per al transcendental duel al Santiago Bernabéu, contra el Reial Madrid. Així també ho creu Luis Enrique, conscient que tot passa per recuperar la senda de la victòria aquest dissabte: “Primer, si volem tenir les màximes possibilitats per guanyar la Lliga, hem d’aconseguir el triomf contra la Reial Societat. Després, ja veurem què passa a la Champions”.

Els precedents, favorables

Un duel que significarà el quart enfrontament de la temporada contra els bascos. Els tres anteriors al d’aquest dissabte van acabar amb un empat, el de la primera volta de la Lliga (1-1), i dues victòries, en l’anada (0-1) i la tornada (5-2) dels quarts de la Copa del Rei.

I, tot i que es tracta d’un rival difícil, en general les estadístiques són favorables, ja que el Barça compta els seus darrers 20 enfrontaments a l’Estadi contra els txuriurdins amb victòries. Des de l’empat de la temporada 1994/95, els blaugrana sumen 18 triomfs a la Lliga i 2 a la Copa, amb un total de 58 gols a favor i 10 en contra.

Per seguir mantenint aquesta ratxa tan positiva, el tècnic asturià ha convocat a 18 jugadors, on destaca el retorn de Sergio Busquets, absent a Torí per sanció, a més dels jugadors del filial Aleñá i Cardona. 

Una Reial que lluita per Europa

Els bascos, entrenats per Eusebio, han patit un seguit de resultats que han limitat les opcions dels de Sant Sebastià per ser a la Champions. Si bé és cert que ara arriben després de guanyar l’Sporting (3-1), les quatre jornades prèvies en què no havien aconseguit cap victòria, amb 1 punt de dotze possibles, els ha fet passar a lluitar per mantenir una plaça d’Europa League. Actualment ocupen la sisena posició, amb 52 punts, però té un Eibar en ratxa a només dos punts.

Per intentar assaltar el Camp Nou, els d’Eusebio hauran de superar les baixes per lesió de Carlos Martínez, Agirretxe i el jove Odriozola, a més de la important sanció per acumulació de targetes de Juanmi, el seu màxim golejador. Els bascos també tenen el dubte de Yuri, Navas i Rulli. Per decisió tècnica s’han quedat a Sant Sebastià Markel Bergara, Jon Gaztañaga, David Concha, Mikel i Bardají.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut