Reial Societat – FC Barcelona: Premi doble a Anoeta (0-1)

Amb el triomf, els de Luis Enrique aconsegueixen decantar la balança dels quarts de la Copa cap a la seva banda i trencar la ratxa de vuit partits sense guanyar en territori txuri-urdin

Per fi cau Anoeta. Després de vuit partits consecutius sense guanyar a l’estadi de la Reial Societat, el FC Barcelona ha aconseguit doblegar els de Sant Sebastià al seu estadi, en un partit una mica desdibuixat però en què els de Luis Enrique han fet el primer pas cap a les semifinals de la Copa. Un gol de Neymar de penal, el segon que fa de manera consecutiva, ho ha fet possible a l’anada dels quarts de la competició del KO, així com la serenor defensiva que han mostrat els blaugranes fins al final, que han aguantat les envestides dels d’Eusebio. Un resultat que, el proper dijous (21.15 h), es trasllada al Camp Nou, però amb la tranquil·litat de saber que la primera feina ja està feta.

Neymar, decisiu

Els donostiarres han sortit a la gespa amb intensitat i ganes de fer mal des del primer moment, però aquest cop el Barça s’ha plantat bé i ho ha evitat. Amb  la lliçó apresa dels darrers partits a Anoeta, els de Luis Enrique han controlat bé gairebé tot el tempo del primer període. Amb alguna imprecisió, especialment en l’última passada, però bé en la construcció.

Amb una forta pressió dels homes d’Eusebio sobre Leo Messi, un dels blaugranes més actius en atac ha estat Neymar, que ha intentat diverses jugades perilloses en atac abans de poder obrir definitivament la llauna. La més clara, quan ha entrat a l’interior de l’àrea amb avantatge però no ha pogut fer la passada de la mort (min 8). Malgrat tot, això sí, en una altra internada a l’interior de la gran del brasiler, el partit s’ha començat a decantar cap al cantó blaugrana. Perquè Aritz Elustondo ha comès penal sobre un Neymar que, amb tranquil·litat, ha acabat per transformar (0-1, min 19).

A partir d’aquí, la reacció de la Real, que n’ha tingut una de clara amb un xut llunyà d’Illarra que ha sortit a córner fregant el pal de la porteria de Cillessen (min 36), ha estat ben contrarestada pels catalans abans del descans, ja que no han cedit gaires ocasions d’atac i han mogut la pilota a prop de l’àrea rival.

Suen de valent

Després del pas per vestidors, el Barça ràpidament podria haver ampliat distàncies en una passada en profunditat de Busquets cap a Neymar, que no ha pogut aprofitar un u contra u amb Rulli (min 50). Acció que podria haver canviat el guió dels següents minuts, perquè a poc a poc la Reial s’ha animat, mentre que els de Luis Enrique han tingut problemes per trobar espais. Un xut amb massa rosca de Neymar (min 56), un llançament de falta de Messi (min 70) i una doble ocasió de Piqué (min 86) han estat les accions més perilloses per al Barça.

Perquè, en una segona part en què els txuri-urdins s’han abocat més en atac, els d’Eusebio han exigit de valent als blaugranes. Finalment ho han aconseguit, però no sense suar i veure com Yuri, que ha tingut l’ocasió més clara, enviava la seva canonada creuada fregant el pal (min 63). Fins al final, i malgrat que Cillessen no ha hagut d’intervenir en cap acció ni la Reial ha acabat de trencar la defensa blaugrana, el perill i la insistència dels d’Eusebio no han cessat. De fet, fins a l’últim minut, perquè un cop de cap d’Illarra, que havia saltat més que els defenses visitants, ha marxat per sobre del travesser (min 90), fent que el Barça, per fi, pugui trencar la maledicció d’Anoeta amb un triomf que permet fer un pas cap a les semifinals de la Copa.