FC Barcelona – CD Leganés: Doblet de Messi per continuar lluitant (2-1)

Un gol de l’argentí als minuts inicials i un altre, de penal, al 90 donen un triomf molt patit que manté els blaugranes en la disputa del títol de Lliga

El Barça ha sumat una victòria molt necessària contra el Leganés (2-1) que s’ha decidit als últims minuts i que ha tingut Leo Messi, autor d’un doblet, com a principal protagonista. L’argentí ha obert el marcador molt aviat, però el conjunt visitant ha igualat el matx a la segona part. El ‘10’, finalment, ha acabat decidint els tres punts després d’un penal forçat per un actiu Neymar Jr. Els tres punts mantenen el Barça en la segona posició de la Lliga, en la lluita per l’assalt del liderat.

El partit no hauria pogut començar de millor manera. Quan només se n’havien disputat tres minuts, la connexió Suárez-Messi ha inaugurat el marcador. L’uruguaià ha assistit i el ‘10’, a plaer, ha marcat l’1-0. Després de la desfeta a París, el gol ràpid era la millor medicina per afrontar el partit. L’avantatge ha alliberat la tensió del començament, i s’ha vist un Barça fluid. Els culers arribaven bé a la línia de tres quarts i trobaven la passada justa per crear perill. Al davant hi havia un Leganés amb la defensa avançada però amb les línies molt juntes per dificultar les possessions culers.

Al quart d’hora de joc ha aparegut l’altra figura protagonista del matx: Marc-André ter Stegen. L’alemany ha tornat a oferir un recital d’aturades. Davant d’El-Zhar, el porter blaugrana ha iniciat l’exhibició sota pals per evitar l’empat. Al camp contrari, el Barça combinava amb velocitat. Suárez i Messi han tornat a connectar i només Herrerín –porter visitant– ha pogut salvar el segon de l’argentí. En defensa, els culers estaven atents a les pilotes llargues que buscaven Guerrero, el davanter pepinero, sol en punta.

Després d’una fase més calmada, just abans del xiulet que enviava els equips al vestidor Ter Stegen s’hi ha tornat a lluir reaccionant a un altre xut d’El-Zhar que havia tocat a les cames d’Umtiti. En arrencar el segon temps, el Barça ha fet un pas endavant quant a control gràcies a algunes possessions llargues. Tot i així, els ensurts a l’àrea culer persistien, i de nou apareixia Ter Stegen per evitar l’empat. El resultat era just i el Barça no aconseguia tancar el duel.

Patiment per acabar guanyant

A mesura que han passat els minuts el Leganés ha anat creient en les seves possibilitats, però el Barça ha continuat tenint les seves opcions. I és que Rafinha, amb una jugada personal, ha estat a punt d’assegurar el triomf amb temps. No ha estat així, i les amenaces s’han acabat confirmant. Al minut 71 una recuperació en línia d’atac del Leganés ha acabat amb una passada enrere i una rematada a gol d’Unai López, que acabava d’entrar al terreny de joc.

El paisatge del partit canviava per complet, i el Barça necessitava fer una aposta forta per tornar a recuperar el timó. Leo Messi l’ha tingut en un llançament de falta, però no ha estat precís. Amb deu minuts per endavant i tot en joc, Luis Enrique ha donat entrada a Andrés Iniesta –que ha arribat als 400 partits de Lliga– i a Denis Suárez per buscar el triomf.

El Leganés s’ha tancat al seu camp per defensar el punt que de moment tenien a la mà, i el Barça ha hagut de fer un esforç extra per buscar la porteria d’Herrerín. A base d’insistència, finalment el premi ha arribat. Neymar Jr, un cop més, ha desequilibrat a la banda, i un cop dins de l’àrea ha estat tombat per Mantovani. Era el minut 90, i Messi no ha fallat des dels 11 metres. El Camp Nou ha celebrat un gol molt necessari, i ha recuperat l’alè després d’un xut d’El-Zhar que ha fet perillar el triomf culer. Els tres punts, finalment, s’han quedat al Camp Nou. El Barça tindrà una setmana neta per preparar el proper compromís, ni més ni menys que al Vicente Calderón contra l’Atlètic de Madrid.