Un rècord inèdit: novena semifinal de Copa seguida

Un rècord inèdit: novena semifinal de Copa seguida

Amb l'estratosfèrica remuntada davant el Sevilla, el Barça s’apodera d’una marca mai abans assolida

Històric. Sense precedents. El FC Barcelona, després de remuntar meravellosament al Sevilla (6-1), s’ha classificat per novena vegada consecutiva per a les semifinals de Copa. Una altra estadística que reforça al Barça en el tron de Rei de Copes. I és que cap altre conjunt ha assolit una ratxa tan llarga en aquesta competició. Un rècord que els blaugranes allarguen per segon any seguit. Perquè el curs passat ja era una dada mai escrita en els llibres, vuit cursos seguits assolint les semifinals. La darrera marca en lletres de plata l’havien anotat el Barça (de 1924 a 1930) i el València (de 1940 a 1946).

Aquell Barça de 1924 a 1930 formava part d’una època dorada del Club. Amb jugadors il·lustres com el porter Plattkó, el migcampista Sancho, l’extrem Vicenç Piera o els davanters Paulino Alcántara, Samitier o Arocha, el Barça va començar a redactar pàgines d’història a la Copa. Ara bé, Plattkó, Piera i Samitier  van ser els tres únics futbolistes presents en les set semifinals coperes consecutives. A més, de la fita d’aquest Barça llunyà hi ha un altre factor que l’uneixen amb l’actual. Perquè Messi, juntament amb Samitier, Alcántara i Arocha, està en la llista blaugrana de màxims golejadors a la Copa.

Des del curs 2010/11, presents a semifinals

Aquest govern blaugrana es va iniciar la temporada 2010/11 amb el Barça de Josep Guardiola. En aquella plantilla ja hi eren Piqué, Sergi Roberto, autor d'un gol en la present remuntada, Busquets i Messi, artífex d'una altra diana d'aquesta nit memorable. Quatre peces cabdals en l’actual grup de Valverde que ha donat continuïtat a una marca única. Així doncs, la regularitat dels blaugrana regna en aquesta competició irregular. Una ratxa longeva construïda gràcies a cinc entrenadors: Josep Guardiola, Tito Vilanova, Tata Martino, Luis Enrique i Ernesto Valverde.

A més a més, en aquestes darreres vuit temporades el Barça s’ha proclamat campió de la Copa en quatre ocasions: 2011/12, 2014/15, 2015/16, 2016/17 i 2017/18. Uns títols i, ara, un nou rècord històric en la competició del K.O. que situen al FC Barcelona, un dels tres semifinalistes confirmats a la Copa, en una posició que no pot ser discutida per cap altre equip. En definitiva, el rei de Copes. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut