La remuntada del campió (6-1)

Una exhibició sobre la gespa del Camp Nou, amb un doblet de Coutinho i els gols de Rakitic, Sergi Roberto, Luis Suárez i Messi, classifiquen el Barça per a les semifinals de la Copa

El campió encara no havia dit l’última paraula. El 2-0 del Sánchez Pizjuán pesava molt, però encara ho feia més poder seguir lluitant per aconseguir la cinquena Copa del Rei de forma consecutiva. Així, el Barça ha assolit el que volia i, amb un partidàs sobre la gespa del Camp Nou, els blaugrana jugaran la seva novena semifinal de la competició del KO de forma consecutiva després del 6-1 en el partit de tornada. No sense una mica de patiment, especialment després del 4-1 que ha fet Arana (min 69) i uns minuts d’imprecisions, però el gol de la tranquil·litat de Luis Suárez i el de la sentència de Leo Messi, ja en el tram final, així com el doblet de Philippe Coutinho i les dianes d'Ivan Rakitic i Sergi Roberto han estat decisives.

Tot plegat, en un partit en què el Barça ha practicat un bon joc i ha tingut el domini de la pilota, la possessió i les ocasions. Iniciativa que s’ha vist enfortida encara més amb el control a les dues àrees: l’atacant, amb una eficàcia de cara a gol que ha permès igualar l’eliminatòria al descans (2-0), i la defensiva, amb la contenció en els darrers minuts del partit i amb un Jasper Cillessen determinant. Tant o més que els golejadors, perquè el porter holandès blaugrana ha aturat un penal llençat per Banega abans de la primera mitja hora de joc i amb l’1-0 al marcador (min 27).

Resultat que havia posat Coutinho precisament des dels onze metres (1-0, min 13), després que Promes cometés penal sobre un Messi líder, que ha generat bona part de les accions d’atac. També Arthur, amb unes passades prodigioses que han generat molt de perill. La més clara, de fet, la que s’ha acabat convertint en la segona diana del duel, després d’una assistència-xut que ha fregant subtilment Rakitic per enviar l’esfèrica, plorant, al fons de la xarxa (2-0, min 31).

Cap a les semifinals!

Sabedors que un gol del Sevilla hagués complicat les coses, el Barça ha continuat buscant el tercer. El cap de Piqué a punt ha estat de trobar-lo, però la rematada ha sortit fregant el pal abans del pas per vestidors (min 44). A la represa, però, ha arribat el premi. Coutinho, també amb un cop de cap després d’una assistència de Suárez, ha fet el seu segon gol de la nit, el tercer per al Barça (3-0, min 52), mentre que una jugada entre Sergi Roberto i Messi ha acabat amb la rematada creuada del de Reus al fons de la porteria de Juan Soriano (4-0, min 54).

Tot i que el Sevilla ha despertat ja sense res a perdre i ha aconseguit reduir diferències amb un xut potent d’Arana des de la frontal (4-1, min 73), el Barça ha pogut acabar amb els tímids nervis als darrers minuts. Primer perquè Suárez, després de lluitar un córner en contra, ha pogut finalitzar una jugada amb Messi i Jordi Alba (5-1, min 88), mentre que l’argentí, que havia fregat el gol en més d’una ocasió, ha posat la cirereta amb un gol de pura fantasia, velocitat, precisió i bellesa (6-1, min 90). El punt i final a un partit pràcticament perfecte, que envia el Barça directament a les semifinals de la Copa. Divendres coneixerà el rival, però mentrestant anirà a dormir amb la satisfacció d’haver fet la feina: la remuntada del campió.