10 anys de l’or olímpic de Lionel Messi

10 anys de l’or olímpic de Lionel Messi

Aquest dijous es compleix una dècada de la final Argentina-Nigèria als Jocs Olímpics de Pequín, un partit que va convertir Messi en or olímpic

El nou primer capità blaugrana va ser peça clau en la victòria de l’Argentina en els Jocs Olímpics de Pequín 2008. Al llarg del torneig, Lionel Messi va marcar dos gols, un contra Costa d’Ivori a la fase de grups i un altre contra Holanda als quarts de final. A més, a la final va fer l’assistència del gol a Ángel Di Maria, que va donar el triomf a l’albiceleste. Amb el ‘15’ a l’esquena, ja que el ‘10’ era propietat de l'exblaugrana Riquelme, Messi va ser protagonista d’una Argentina que revalidava títol després de guanyar l’or a Atenes 2004.

Els Jocs Olímpics són un esdeveniment mundial únic. Pocs són els afortunats que hi poden anar. La majoria dels futbolistes només hi aconsegueixen participar una vegada, per això l’or olímpic és un dels títols més preuats pel crac argentí.

Dues medalles d’or a la plantilla

A part de Messi, Rafinha també va aconseguir la primera posició del pòdium als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. En aquest cas la final va ser Alemanya-Brasil, un partit que es va acabar decidint als penals. Rafinha va entrar al minut 95 i va marcar una de les penes màximes de la tanda.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut