Leo Messi, un especialista en gols de falta

Leo Messi, un especialista en gols de falta

L’argentí fa vuit temporades que marca d’aquesta manera i ja és el jugador que més n'ha marcat així en la història del Club, igualat amb Koeman, amb 26

Leo Messi havia iniciat la temporada 2016/17 sense poder marcar de falta directa. Però, en aquest inici de 2017, ja n’ha fet tres en els tres darrers partits jugats. Contra l’Athletic Club, a San Mamés, va servir per reduir distàncies i posar el 2-1 en l’anada dels vuitens de la Copa; contra el Vila-real, a la Lliga, per fer l’1-1 al minut 90 i salvar un punt per al Barça, i aquest dimecres, també contra l'Athletic, per encarrilar la classificació per als quarts de final de la COpa. Tres gols de bella factura, entre els millors que l’argentí ha marcat mai de falta.

Amb aquestes tres accions -la primera vegada que Leo Messi aconsegueix fer tres gols d’aquesta manera consecutivament-, el ‘10’ del Barça ja en suma 26, els mateixos que el màxim golejador de falta de la història del Barça. Perquè l’holandès Ronald Koeman, l’heroi de Wembley 1992, també en va fer 26, malgrat que tres van ser de manera indirecta. El més cèlebre, el que va donar la primera Lliga de Campions de la història del Club contra la Sampdoria.

No falla a la cita

Així doncs, aquesta és la vuitena temporada consecutiva en què l’argentí fa, com a mínim, un gol de falta. La primera vegada que ho va fer va ser la temporada 2008/09, contra l’Atlètic de Madrid, després de posar el 3-0 del 6-1 final. Des de llavors, els gols de falta s’han repartit durant totes les temporades i ho han fet de la manera següent:

TEMPORADA 08/09 09/10 10/11 11/12 12/13 13/14 14/15 15/16 16/17
GOLS 1 2 1 3 4 3 2 7 3

El Sevilla, el rival que més l’ha patit

El Sevilla ja ha rebut quatre gols de falta directa de Leo Messi. Els tres últims, de fet, van ser la temporada passada, quan l’argentí en va fer dos a la Supercopa d’Europa i un més a la Lliga. Aquest dimecres l'ha igualat l'Athletic, i els segueixen els 3 contra l’Espanyol, així com els 2 que ha fet contra el Reial Madrid, l’Atlètic de Madrid, el Deportivo i l’Almeria.

El Celta, el Vila-real, el Betis, el Dinamo de Kíev, el Mallorca, el Granada i l’Ajax completen la llista de rivals que han rebut un dels 26 gols de falta que ha aconseguit Messi amb la samarreta del Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut