Luis Enrique compleix 150 partits a la banqueta del FC Barcelona

Luis Enrique compleix 150 partits a la banqueta del FC Barcelona

El tècnic asturià, que suma 8 de 10 títols, acumula 114 victòries, 19 empats i 17 derrotes en dues temporades i mitja com a tècnic del primer equip blaugrana

- Contra el Vila-real, Luis Enrique va complir el seu partit número 150 com a entrenador del primer equip del FC Barcelona. No va poder celebrar aquesta efemèride amb triomf, però sí que va poder sumar un empat. Així doncs, després de dues temporades i mitja, en què el tècnic ha aconseguit 8 dels 10 títols que podria haver guanyat, l’asturià suma 114 victòries, 19 empats i 17 derrotes, amb 424 gols a favor i 113 en contra.

- L’1-1 assolit a l’Estadi de la Cerámica va arribar al minut 90, després d’una excel·lent falta picada per Leo Messi. Amb aquesta diana, l’argentí continua en ratxa i suma sis gols en els últims cinc partits, els dos darrers (Athletic Club i Vila-real) de falta directa -25 en el total de la seva carrera amb la samarreta del Barça.

- A més, amb aquest gol, Leo Messi es converteix en l’únic futbolista d’aquesta temporada que aconsegueix marcar contra el Vila-real des de fora de l’àrea.

- Abans, l’argentí ja havia tingut ocasions. La més clara, un llançament contra el pal al minut 73. Amb aquesta acció, el Barça és l’equip que més rematades ha estavellat contra la fusta en aquesta Lliga, amb un total d’11.

- Els blaugranes segueixen sense perdre contra el Vila-real i, en els últims 17 partits contra els groguets (en el total de totes les competicions), sumen 13 victòries i 4 empats. L’última derrota data de la temporada 2007/08, en la jornada 27 de la Lliga.

- Si Messi va ser l’autor de l’1-1, Andrés Iniesta va tornar a ser el guia del Barça des de la medul·lar. El capità va ser el jugador que va participar en més jugades (63) i 97 de les 111 passades que va fer van ser bones. A més, va ser el segon futbolista que va recuperar més pilotes, amb 10.

- Perquè el futbolista que més recuperacions va sumar va ser Neymar, amb 19, exhibint un gran treball defensiu contra el Vila-real.

- Quan va acabar el partit, els jugadors i Luis Enrique van coincidir a assenyalar que el Barça va merèixer més. Les estadístiques ofensives també ho indiquen així, ja que els blaugranes, amb un 71% de possessió, van rematar a porteria un total de 20 vegades, 7 entre els tres pals. El Vila-real només ho va fer en 6 ocasions, 3 entre els tres pals.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut