Esprint final cap al títol de Lliga

Esprint final cap al títol de Lliga

El Barça afrontarà amb vuit punts de marge les onze jornades de Lliga restants, una diferència que cap equip ha remuntat en aquest punt del campionat

El sisè gol de falta de Messi aquesta temporada pot valer una Lliga. El FC Barcelona s’endinsarà en el tram decisiu de la competició amb vuit punts d’avantatge respecte a l’Atlètic, 15 amb el Reial Madrid i 16 amb el València. Des que es comptabilitzen tres punts per triomf a la competició -temporada 1995/96-, cap conjunt ha perdut el títol amb una diferència favorable de vuit punts amb el segon classificat en la jornada 27.

L’equip de Valverde i el conjunt de Simeone estan en situacions similars pel que fa referència al calendari. Blaugranes i matalassers s’han classificat per als vuitens de final de la Lliga de Campions i l’Europa League, amb perspectives de continuar avançant rondes.

I en cas de superar el PSG als vuitens de final, el Reial Madrid també seguirà disputant la Lliga de Campions, mentre que el València té a favor el fet de poder-se centrar en la competició domèstica.

El Barça visitarà Sevilla i Vigo; l’Atlètic el Bernabéu, Vila-real o Sant Sebastià

Fins a final de temporada, la visita més complicada que haurà d’afrontar el conjunt de Valverde serà la visita al Sánchez Pizjuán, a més del Clàssic que es disputarà el 6 de maig al Camp Nou. L’Atlètic haurà de visitar el Reial Madrid a la jornada 31 de Lliga, el 8 d’abril, i rebrà al Celta de l’exblaugrana Juan Carlos Unzué el proper 11 de març en un matx corresponent a la jornada 28.

Europa pot dictar sentència

A tots aquests partits se’ls haurà de sumar, presumiblement, els partits en competicions europees. El Barça afronta el proper 14 de març la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions contra el Chelsea, després de l’1-1 favorable aconseguit a Stamford Bridge.

El Reial Madrid, que té un 3-1 favorable en el seu encreuament de vuitens contra el PSG, també es pot trobar immers en la lluita per aixecar aquesta competició, un fet que pot suposar un desgast extra en la cursa pel títol.

L’Atlètic, un dels favorits per aixecar la Europa League, també té un doble enfrontament a vuitens de final amb el Lokomotiv de Moscou els dies 8 i 15 de març. I, en cas de superar l’eliminatòria, també podria d’afrontar fins a tres rondes més en competició continental.

Per tant, la temporada entra en la seva fase decisiva, i el conjunt de Valverde ho fa en una posició immillorable. Queden onze finals per aixecar la Lliga i el Barça haurà de defensar vuit punts de diferència. Un marge que, històricament, és una garantia per aixecar el trofeu a final de temporada.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut