Entrevista a Vitor Roque:

Entrevista a Vitor Roque: "La meva única opció era el Barça"

El davanter brasiler es mostra molt il·lusionat pel repte de defensar la samarreta culer en la primera entrevista que fa com a blaugrana

Amb una mica de fred, després de canviar els 30 graus del Brasil pels 10 de Barcelona, però amb un somriure d'orella a orella. Així es presentava Vitor Roque el passat dimecres a la Ciutat Esportiva, en la seva primera presa de contacte amb la que ja és casa seva. Directament des de l'aeroport, el jove davanter brasiler va voler parlar en exclusiva pels mitjans oficials del Club, en el que és la seva primera entrevista com a culer, i va deixar clar que arriba a Barcelona per "fer realitat un somni". 



Benvingut a Barcelona, Vitor. Ja fa uns mesos que es va anunciar el teu fitxatge pel Barça, però com t'has preparat durant tot aquest temps per arribar bé?

"Primer de tot, moltes gràcies per la rebuda. La veritat és que estic molt content per tot el que està passant en la meva vida. Tinc moltes ganes de fer coses, aprendre i gaudir. Durant tot aquest temps m'he preparat amb el meu 'coach' personal i cada dia parlava amb ell per arribar perfectament a Barcelona".

Arribes amb un campionat sud-americà sub-20 i havent debutat ja amb l'absoluta del Brasil. A això se li suma el fitxatge pel Barça. Quin any 2023 tan fantàstic, oi?

"Doncs sí. Ha estat un somni fet realitat. I, com dic, estic molt content per tot el que m'està passant en aquests moments de la meva vida".

I, a partir d'ara, quins reptes et marques?

"Tinc moltes ganes de fer les coses bé i guanyar tant com sigui possible amb el Barça. Estic desitjant aprendre i gaudir dels millors del món".

mini_IMG_0812

En concret, hi ha algun jugador en particular amb qui et faci especial il·lusió jugar?

"Sí, i tant. Tots son molt bons, però tinc moltes ganes de jugar amb Lewandowski. I, clar, també amb Raphinha. Compliré un somni".

Què t'ha explicat Raphinha sobre el Barça?

"Tot meravelles. Que el Barça és un club fantàstic, perfecte, amb totes les facilitats per aprendre i treballar. Però també que aquí només val guanyar, guanyar o guanyar".

I has parlat amb Xavi? Ens pots explicar una cosa del que t'hagi dit?

"La veritat és que res en concret. Però sí que abans de fitxar pel Barça, Xavi i Deco van parlar amb mi. I no només ho van fer com a tècnics, sinó també com a amics. Sempre s'han mostrat disposats a ajudar-me en tot i els hi estic molt agraït per la seva confiança". 

Imagino que ja tens ganes d'estrenar-te...

"Sí, moltíssimes. No puc esperar més". 

"Tinc moltes ganes de fer les coses bé i guanyar tant com sigui possible amb el Barça. Estic desitjant aprendre i gaudir dels millors del món"

VITOR ROQUE

Has notat l'estima de l'afició?

“Sí, sí, molt. Ja quan estava al Brasil, a través de les xarxes socials, però aquí a Barcelona he vist joves corrent darrere del cotxe. Estic molt content per la rebuda que estic tenint i per tots els missatges de l'afició". 

A Barcelona, però, la pressió és alta. Com l'afrontes?

"Estic tranquil. Procuro no pensar gaire, no anar més enllà i no capficar-me. Jo només vull ajudar el club tant com pugui a guanyar tots els títols possibles".

Què vas pensar quan el Barça es va interessar per tu?

"Al principi no m'ho creia. Després d'un temps, la cosa es va posar seriosa. Vaig parlar amb el meu pare i, quan es va confirmar, em va fer molt feliç perquè faria realitat el meu somni".

Què et va convèncer?

"Tota la vida he estat del Barça. I era la meva única opció. És el millor club del món i sempre va ser el meu somni jugar aquí. Per aquest equip també han passat grans ídols com Romario o Neymar, que van marcar la història. Serà un plaer defensar aquesta samarreta". 

Això és el que volia preguntar ara, pels ídols. Quin jugador diries que t'ha marcat més?

"Doncs molts, però et diria que Neymar, Romario, Ronaldo i Ronaldinho. Aquests són els que crec que m'han marcat més".

mini__GP25999

Ara comença una nova etapa. Quins creus que han de ser els objectius fins a final de temporada?

"A la Lliga, sempre buscar escalar en la taula classificatòria, el màxim que puguem, i a la Champions lluitar per guanyar-la. Perquè sabem que aquí, al Barça, només val guanyar. Personalment, arribo per aportar el meu granet de sorra dins l'equip i faré tot el possible per ajudar els companys".

Pels que no t'han vist jugar, com et definiries?

"Molt lluitador i que mai dona una pilota per perduda. A més, sóc conscient que la meva feina és procurar fer el màxim de gols possibles".

I, personalment, com és Vitor Roque fora del terreny de joc?

"Doncs sóc un noi tranquil i humil. I que també li agrada molt descansar. Generalment, podria definir-me especialment així". 

Per acabar, quin somni t'agradaria assolir aquí, a Barcelona?

"Aquesta la tinc clara: guanyar la Champions seria el meu somni més gran".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut