El Top5 de Xavi Hernández com a entrenador del Barça

El Top5 de Xavi Hernández com a entrenador del Barça

El tècnic del primer equip ja ens ha deixat alguns moments per al record des de la banqueta... i els que queden

La banqueta del FC Barcelona seguirà sent propietat de Xavi Hernández, almenys, fins al 2025. Un cop anunciada la seva renovació per a les dues properes temporades, el tècnic blaugrana seguirà comandant un equip que il·lusiona el barcelonisme i que ha començat aquest curs d’una forma molt estimulant.

El futur és incert, així que és impossible saber els moments de glòria que viurà Xavi en el futur, però el cert és que en els gairebé dos anys que fa que va assumir el repte d’entrenar l’equip del seu cor, ja n’ha viscut uns quants. Aquí, te’n portem un total de cinc.

1 - Un primer Clàssic per emmarcar

Per a tot culer de soca-rel com és ell, l’estrena en un Clàssic sempre és especial, i la seva coma  entrenador va ser memorable. Quatre mesos després d’agafar l’equip, Xavi es va plantar a l’Estadi Santiago Bernabéu i el seu Barça li va clavar quatre estocades al Reial Madrid. Un 0-4 a territori enemic amb el doblet d’Aubameyang i les dianes d’Araujo i Ferran Torres que va ser tota una declaració d’intencions del que Xavi vol que sigui el seu equip.

mini_2023-05-28_FCBvsMALLORCA_154

2 - La Supercopa, el primer títol

El 2023 va començar amb un regal sota el braç, el seu primer títol com a entrenador del primer equip. Els culers van desplaçar-se a l’Aràbia Saudita per a disputar la Supercopa d’Espanya i en van tornar amb el trofeu. Primer, van superar el Betis en unes duríssimes semifinals que es van decidir a la tanda de penals. I, a la final, un altra demostració de superioritat en un Clàssic contra el Reial Madrid va acabar amb un 1-3 i un títol més que desitjat.

3 - El segon títol, segellat en un derbi

La Supercopa va ser el primer, però no l’últim títol de Xavi fins a l’actualitat, perquè la temporada passada va acabar amb un doblet on s’hi va afegir la Lliga. En una competició de 38 partits poden haver-hi molts moments, però el dia en que va ser oficial la consecució del títol n’és un de molt especial, per com es va donar. El Barça va guanyar l’Espanyol a camp contrari, en un derbi de moltes revolucions, amb un final convuls que només va fer que afegir-li un to encara més èpic a la gran temporada blaugrana.

mini__GP29893

4 - La nit més màgica d’aquella Lliga

I si els culers tindran a les retines un partit de la passada lliga és el Clàssic a l’Spotify Camp Nou, que es va decidir per 2-1 gràcies a un gol de Franck Kessie en el temps afegit. En aquell partit els culers tenien la baixa de Pedri i Xavi Hernández tenia el dubte de posar Sergi Roberto o Kessie, i van acabar marcant els dos. El reusenc va obrir el marcador, i tot i l’empat d’Araujo en pròpia porteria, Kessie va desfermar l’eufòria absoluta amb un gol que posava una distància de 12 punts entre culers i merengues al capdavant de la classificació.

5 - La renovació, en un moment dolç

El cinquè gran moment de Xavi Hernández no és cap altre que l’actual. I és que el moment de fer-se oficial la seva renovació arriba en un gran moment, agafant les seves paraules. En un gran inici de temporada, i un parell de manetes seguides, contra el Betis i contra l’Anvers, l’entrenador blaugrana ha arribat a afirmar que veu l’equip “en el millor moment” des de la seva arribada. 

Cinc moments que totes les parts, tant el Barça com Xavi Hernández, volen que es multipliquin en els propers anys.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut