10 coses que has de saber abans de la recta final de Lliga

10 coses que has de saber abans de la recta final de Lliga

Encarem els últims 10 partits de Lliga i us hem preparat un decàleg perquè no se us escapi cap detall del que hemf et fins ara i del que encara ens queda per fer

A cada setmana i a cada jornada que passa, la lliga té més color de blaugrana. Els de Xavi Hernández han mostrat una regularitat i una solidesa inigualable per cap dels altres equips, i el Barça ho té tot de cara per guanyar un títol que no aixeca des del 2019. Però encara queden 10 partits, i aprofitant aquesta entrada a la recta final, t'expliquem les 10 coses que has de saber sobre el que hem fet i el que ens queda per fer en aquesta lliga.

1. El compte enrere pel títol

Queden 10 jornades i 30 punts en joc, i per molt precipitat que sigui, el barcelonisme ja fa números per intentar predir quan podrà guanyar-se definitivament aquesta lliga. Les possibilitats són moltes, depenent dels resultats del Barça i dels perseguidors, però si la diferència actual de 13 punts es mantingués estable els de Xavi podrien ser campions en sis jornades, quan en quedin4 per acabar.

2. Les vides paral·leles amb el femení

Curiosament, el primer equip masculí i el femení viuen situacions idèntiques a la Lliga. Si bé les de Jonatan Giráldez només tenen sis jornades per endavant, són líders amb 72 punts i amb el Reial Madrid a 13, amb 59 unitats. Aquests són els números calcats que també té el primer equip masculí.

barca femeni gol classic

3. El calendari

Dels 10 partits que queden, la meitat seran a l'Spotify Camp Nou (contra l'Atlètic de Madrid, el Betis, l'Osasuna, la Reial Societat i el Mallorca) i la resta a domicili, quan visitarem els estadis del Getafe, el Rayo Vallecano, l'Espanyol, el Valladolid i el Celta de Vigo, quan acabarà la competició.

4. El partit més atractiu

Dels 10 que queden, n'hi ha un de marcat en vermell al calendari, i serà la visita de l'Atlètic de Madrid a l'Spotify Camp Nou. Ho serà per dos motius: primer, perquè es jugarà el 23 d'Abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi i serà una jornada especial a Catalunya. I segon, perquè l'equip matalasser és el conjunt més en forma de tota la lliga. Ha guanyat els seus últims cinc partits i no perd, precisament, des del 8 de gener, quan el Barça va guanyar 0-1 al Civitas Metropolitano.

5. Lewy vol el Pitxitxi

No només esperem guanyar la lliga, sinó que també tenim la mirada posada en els premis individuals. Pel que fa al Pitxitxi, Robert Lewandowski lidera la taula de golejadors amb 17 dianes, tres més que Karim Benzema, i el polonès vol tancar el seu primer any al Barça amb aquesta distinció.

6. I Ter Stegen el Zamora

I anant cap a la rereguarda, el Zamora, que premia al millor porter amb la ràtio de gols encaixats per partits jugats sembla ben a prop de Ter Stegen. L'alemany només ha encaixat 9 gols en 28 partits, xifres que l'acosten molt al seu primer Trofeu Zamora.

ter stegen lewandowski

7. A pels rècords defensius

Aquests números fa que tinguem a l'abast una sèrie de rècords en defensa. Sense anar més lluny, Ter Stegen acumula 21 porteries a zero, i si arriba a les 23 igualarà el millor registre del club en una temporada que va aconseguir Claudio Bravo. A més, també hi ha rècords europeus de tot el Segle XXI que podrien arribar a trencar-se.

8. Seguir fent de l'Spotify Camp Nou un fortí

Dels 9 gols encaixats en total, només dos han estat com a locals en un total de 14 partits. El penal de Joselu, de l'Espanyol, en l'últim dia de 22, i l'autogol d'Araujo en el Clàssic son les úniques vegades que Ter Stegen ha recollit la pilota de la seva propia porteria.

aficio

9. Amb el vostre suport incondicional

Els Culers ens heu estat acompanyant durant tota la temporada, i així ho demostra la mitjana de 83.148 espectadors que hem tingut en lliga aquest curs, una de les millors xifres. Però encara queden cinc partits i us necessitem fins al final.

10. El repte més immediat

L'última cosa que heu de saber és que això no para i aquest diumenge, a partir de les 16.15 hores tenim el primer d'aquests últims 10 partits. Visitem el Coliseum Alfonso Pérez de Getafe!

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut